Curtain Wall Köşe Profilleri Hakkında

Anonymous
Uygulanamaz
2.295 Görüntüleme
5 Yanıt
Mesaj 1 / 6

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba,

Curtain wall'ların dik açıyla birleştiği yerlerde köşe profili olarak quad corner mullion ya da l/v corner mullion kullanabiliyoruz. Fakat diğer mullionlar gibi bu köşe mullionları oluşturamıyor, family profiller içerisine giremiyorum. Bireysel bir köşe profili oluşturmak istediğimde bunu hangi yollarla yapabilirim? (İngilizce forumlarda köşe profillerin custom made yapılabilmesinin imkansız olduğuna dair birkaç bilgi vardı.)

NOT: Ekteki görsellerdeki autocad çizim görseli ulaşmak istediğim köşe profil formunu temsil ediyor. Ben aynı ölçülerde diğer görseldeki gibi quad corner kullanarak sadece bir kutu elde edeibliyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Curtain Wall Köşe Profili.JPGCurtain Wall Köşe Profili_Revit.JPG

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (3)
2.296 Görüntüleme
5 Yanıt
Replies (5)
Mesaj 2 / 6

borakin1
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhaba;

Evet forumlarda dediği gibi malesef böyle birşey yok (custom corner mullion) yapabileceğiniz mass ile cephe tasarlayıp, create in-place ile kendi profilinizden bir duvar/kolon oluşturmak olabilir mass ile oluşturduğunuz yüzeyide curtain wall yaparsanız sorun kalmaz tam çakışma elde edersiniz.

Daha farklı fikri olan arkadaşlar varsa nasıl yapılabileceğini konuşabiliriz.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

Mesaj 3 / 6

temel1955
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Mrb,

Her iki yüzeyin köşelerindeki Mullionları (tab tuşuna ardışıklı basarak) seçin, kilidini açın, silin.

Sonra Architecture / Mullion butonunu tıklayarak köşelere quad mullion ekleyin.

Family edit / type özelliklerinin en altında yer alan Others bölmesinin altında bulunan genişlik ve derinlik ayarlarından mullion ölçülerini girin.

Eğer Custom mullion yapmak isterseniz “Metric Profile Mullion family template’ini kullanarak yapabilirsiniz. Ekte "Eric Wing' ait bir video mevcut.

İyi çalışmalar...

0 Beğeni
Mesaj 4 / 6

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim, gönderdiğiniz videolarda custom mullion oluşturulabiliyor fakat quad corner mullionu üzerinde dğeişiklik yapılamıyor. Bahsettiğiniz gibi other başlığında sadece ölçü değiştiriliyor, detail item vs eklenemiyor. Kesitte istediğim görüntü tam olarak görseldeki gibi nişli bir profil görüntüsü.

0 Beğeni
Mesaj 5 / 6

Anonymous
Uygulanamaz

Maalesef mass ve duvar profili çalışması kat planının %60 ının cam bölme panel oldugu ve köşe birleşimlerinin çok fazla oldugu bu gibi projelerde cok kullanışlı olmaz düşüncesindeyim.

Konu fikir paylaşımlarına açıktır. 

Mesaj 6 / 6

Anonymous
Uygulanamaz
Kabul edilen çözüm

Konuyu çözdüğüm yöntemi paylaşmak istiyorum. Köşe profillerinin editlenemeyeceği gerçeği beni, komplike cephe giydirmelerinde ve iç mekanlardaki cam panellerde köşe profilleri nasıl yapılıyor sorusuna itti. Bimobject'ten indirdiğim Schuco giydirme cephe panellerinin profillerini inceledim. Ekte paylaştığım görsellerdeki gibi, köşe profillerin diagonal bir şekilde ikiye bölündüğünü ve tekil bir mullion gibi modellediğini farkettim. Köşe birleşim profiliniz hangi formda olursa olsun bu yöntem calısıyor. Profili diagonal bölerek iki uc icin de mullion olusuturp atamanız yeterli. (fine da daha detaylı görünmesi için , detail item ile profil detaylarını family içine çağırmak yeterli.)

Dileyenler için örnek profil linkini bırakıyorum.

https://www.bimobject.com/en/schueco/product/schueco_usc_65

Ekran Alıntısı1.PNGEkran Alıntısı.PNG