çatı çizimi

çatı çizimi

by_kaya
Advocate Advocate
1.552 Görüntüleme
5 Yanıt
Mesaj 1 / 6

çatı çizimi

by_kaya
Advocate
Advocate

asd.png

roof ile çatımızı oluşturduk yüksekliğini ayarladık beam system ile taşıyıcıyı çizdik.

resimdeki kesişmeleri nasıl joinleriz acaba ?

çizim doğrumu yanlış ise nasıl çizmeliyiz ?

alt kısım görünmesi için roof tabakasını transparanlaştırdım, çizdiğimiz ahşap taşıyıcıyı roof tabakasına kilitleyebilir miyiz ? bir kaç yerden denedim olmadı. yükseklik değiştirirken bağlı olarak hareket ediyor ama çatı eğimini değiştirdiğimizde bağlı hareket etmiyor.

0 Beğeni
1.553 Görüntüleme
5 Yanıt
Replies (5)
Mesaj 2 / 6

temel1955
Advocate
Advocate

Mrb,

Çatıyı Çiz, Type’ı Slopped Glazing olarak seç,  Curtaing Grids / Mullion oluştur, paneli  Empty Panel (boş) yap,

Çatı kaplama için offset’li ikinci bir çatı çiz birincinin üstüne bindir.

Kolay gelsin...

Mesaj 3 / 6

by_kaya
Advocate
Advocate

öyle de denedik aynı sonuca ulaşılıyor ama pencere yapma komutuyla yapmak ne kadar mantıklı doğrusu vardır muhakkak diye bu şekilde ilerledik. yoksa önemli olan sonuç deyip geçmek mi gerek ?

0 Beğeni
Mesaj 4 / 6

temel1955
Advocate
Advocate

Pencere ile alakasını anlayamadım.

Seraları nasıl çiziyoruz? Bu sebeple çatı tipleri için "Slopped Glazing" diye bir type koymuşlar.

Ayrıca Mullion tiplerini isteğinize göre ayarlar ve özelliklerini iyice kurcalarsınız bir bir birlerine kusursuz hizlanırlar.

0 Beğeni
Mesaj 5 / 6

temel1955
Advocate
Advocate

Ayrıca Revit için "Rafter Framing" diye bir extension var. Onunla da çatı iskeleti yapabilirsin. 

0 Beğeni
Mesaj 6 / 6

by_kaya
Advocate
Advocate

glazing den bahsedince aklıma pencere oluşturma yöntemiyle yapanlar geldi çylede bir çözüm var kusura bakmayın

bizimkide tam hizalı ayarlandı ama kesişmelerini joinleyemedik beceremedik olsa güzel olurdu. diğer bahsettiğiiz yöntemleride denicem sağolun

0 Beğeni