Duyurular

Autodesk Topluluk Forumları yeni bir görünüme kavuştu. Topluluk Duyuruları panosunda nelerin değiştiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

BIM360 API - Forge Uygulamaları

eCy
Collaborator

BIM360 API - Forge Uygulamaları

eCy
Collaborator
Collaborator

Merhabalar,

Bu başlıkta BIM360 platformunda benim deneyimlediğim, tavsiye edebileceğim Forge platformunda oluşturulmuş BIM360 API'larından bahsedeceğim. Projelerinizi çokça keyifli hale getirebilecek, level atlatacak, kolaylıkla data çekilebilecek yada belirli otomasyonlara hizmet verecek bu platformun daha çok duyulmaya ihtiyacı var gibi. Sizin de tavsiye edecekleriniz varsa bu başlık altında toplayabiliriz diye düşünüyorum, ki ben merakla bekliyorum ve başlıyorum.. 🙂

Bunlardan ilki BIM 360 Visual Reports;

Bu uygulama panosu, Autodesk Revit modelizi 3B ve 2B paftalar, pasta ve çubuk grafikler halinde çıkarır ve düzenler. Tasarımcıların modeli anlamasına yardımcı olur. En sevdiğim özelliği ise "Cluster by Category" yani tek bir tıkla modeliniz dağıtılma efektiyle kategorisine göre gruplanıp hizaya geçiyor.

eCy_0-1650273841852.png

eCy_1-1650273984369.png

İkinci bahsedeceğim uygulama ise BIM 360 Export to Excel;

Bu ek uygulama ise aslında datalarla cambazlık yapanlar, metraj listeleriyle çokça haşır neşir olanlar vs gibi arkadaşlara kolaylık olabilir. Temel mantığı modelinizdeki her eleman sayfalar halinde kategorileştirip parametre değerlerini excele dökmek üzerine kurulu. Kullanımıyla alakalı videoyu ise şöyle bırakıyorum, lütfen buraya tıklayınız.

eCy_2-1650274445451.png

Bu manada aşağıda faydası dokunabilecek linkler de bırakıyorum. İlgisini çekecek kişiler için;
BIM ile Havaalanlarının Dijital Dönüşümü | BiMteknoloji
Autodesk Forge | Basic Introduction and Examples | Cloud Applications - YouTube
Why Autodesk Forge is Important to AEC - Applied Software (asti.com)

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Yanıtla
307 Görüntüleme
1 Yanıt
Respuesta (1)

borakin1
Mentor
Mentor

Paylaşım ve örnekler için teşekkürler @eCy  👍

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.