Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

BIM

1 YANIT 1
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
Anonymous
172 Görüntüleme, 1 Yanıt

BIM

Merhaba,

Revitte bir bina veya proje çizimi yaptığımız zaman 10 yıl veya birkaç yıl sonraki halinde nasıl olacağını görünüm ve statik açıdan elde edebilir miyiz? Revit haricinde bunu yapabileceğim başka bir program var mı?

1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
idrisbahadur
cevap verdi: Anonymous

Merhaba,

 

Öncelikle çok katmanlı bir simülasyon sorusu sormuşsunuz. Teknik açıdan, Revit'in -kişisel kullanıcı yeteneklerinden arındırılarak- kendi hazır komutları arasında, 10 yıllık ya da bir kaç yıllık eskitme benzeri bir komut ya da iş akışı ile oluşturulmuş yöntem yok.

 

Günümüzdeki araçlarla artık, neredeyse her cisim modellenebilir ve bu cisme etkiyecek kuvvetler hesaplanarak simüle edilebilir hale geldi. Bu açıdan merak ettiğiniz şeyi yapmanız mümkün, fakat bunun bir paket program dahilinde önceden tanımlı, kullanıma hazır uygulaması -mimari tandanslı programlar arasında- yok diyebilirim. Sinema sektöründe kullanılan VFX programları (Houdini vs.) bir modelin eskitilmesi üzerine kullanılabilse de pratikte bir yapı sektörü çalışanı kolay adapte olamayacaktır. 

 

BIM araçları ve fonksiyonel gruplamaları ile ilgili şu şekilde çalışmalar mevcut:

 

21.jpg

 

Bu yazılımların model üretme ve görselleştirme ile ilgili olanları, işinizi görebilecek gibi dursa da pratikte kazanımın harcamaya oranı (verimlilik) yönünden yararsız olacaktır.

 

Tüm görüşlerim mimari ile ilgili olup, statik ile ilgili doğrudan bu konuda uzman birisine danışmanızı tavsiye ederim.

 

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report