Inventor 2021. Специфікація українською мовою

d.grytsenko
Advocate Advocate
31 114 перегляди
130 відповіді
Повідомлення 1 131

d.grytsenko
Advocate
Advocate

Чи можливо змінити шаблон специфікації, щоб її таблиця та основний напис відображались українською мовою при вставці на кресленику і при збереженні в Excel? Якщо можливо, то як це зробити?

31 115 перегляди
130 відповіді
Відповідей (130)
Повідомлення 81 131

Вітаю, дійсно відбувається щось дивно - сам скрипт не змінює жодних текстових полів у таблиці, тільки змінює ширину колонок та положення таблиці на аркуші - мабуть конфлікт з самим модулем специфікації ЄСКД.

Але це відбувається тільки на аркуші і не зрозуміло, що мається на увазі "... повністю її готувати і ..." -
у вбудованій таблиці (що на кнопці) все зберігається і, дійсно, треба попередньо видалити специфікацію з аркушу, заново її вставити командою і правильно розташувати за допомогою скрипта.

Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts! | Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" цім повідомленням!
Have your question been answered successfully? Click "ACCEPT SOLUTION" button. | На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку "ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ"

Олександр Черніков / Alexander Chernikov

EESignature

Facebook | LinkedIn

.

Повідомлення 82 131

Oleksandr_Redka
Participant
Participant

Доброго дня!

Може хто зіткнувся з проблемою, коли специфікації більше ніж на дві сторіки, то некоректно її виводить, дублює другу сторінку на 60 наступних листів копій, чи можливо щось зробити?

0 вподобань
Повідомлення 83 131

anton.mashkin.ua
Contributor
Contributor

Доброго дня. Я роблю такі налаштуваня - вона дуже добре розміщуются на аркуші.

antonmashkinua_0-1732882967419.png

Якщо експортувати в exel, то в мене теж усе добре. Інколи номера аркушів не прописуються, але це вже руками додаю. 

0 вподобань
Повідомлення 84 131

anton.mashkin.ua
Contributor
Contributor

Мене більше торбує кількість рядків )))

antonmashkinua_0-1732888304236.png

Чому друга позиція в один рядок, а третя позиція у два?)))) Трішки око ріже))) Але я з цим змирився. 

Усім, ніби, все зрозуміло - так що ОК. По дін або ісо і такого нема.  

0 вподобань
Повідомлення 85 131

Скоріше за все, проблема з невідповідністю шрифтів у вікні специфікації та на кресленику.

У вікні специфікації, мабуть, 2 (та й 6) позиції в одному рядку?

Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts! | Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" цім повідомленням!
Have your question been answered successfully? Click "ACCEPT SOLUTION" button. | На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку "ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ"

EESignature

Facebook | LinkedIn

.

0 вподобань
Повідомлення 86 131

anton.mashkin.ua
Contributor
Contributor

Так 2 та 6 в одному рядку. Не дуже розумію де можна обрати шрифти в спеціфікації для рядків? 

antonmashkinua_0-1732900216173.png

Ось так вона виглядає з 3д моделі.

antonmashkinua_1-1732900369796.png

А ось так вона виглядає з кресленика. 

Як на мене, то все нормально, але чомусь в спеціфікації виходить так, як я показав вище. І позиція два, три та шість в один рядок, але переноситься усе по різному. Чомусь позиція три робиться на два рядки, а позиція два та шість на один рядок (і розтягує їх). Не зрозуміло.  

0 вподобань
Повідомлення 87 131

Якщо Ви використовуєте правило "Upd BOMonSheet" після розміщення специфікації на аркуші,
можна спробувати відредагувати це правило, змінивши коефіцієнт стискання шрифту у рядку 43 :

.WidthScale = 0.85

Наприклад, спробувати 0.7  ... 0.75

EESignature

Facebook | LinkedIn

.

0 вподобань
Повідомлення 88 131

Добрий день. Так, я використовую цей скрипт. Все спрацювало. Міг би і сам доглядіти, але вважав що це справа не в скрипті. Можна використовоувати існуючий параметр (0,85), але якщо бачити що трішке не лізе )))) міняємо на менший (мені допоміг навіть 0,8, але це все залежить від випадка). Дякую за допомогу.  

0 вподобань
Повідомлення 89 131

d.grytsenko
Advocate
Advocate

Добрий день, шановні колеги! У мене виникла така сама ситуація, як описав anton.mashkin.ua.

Раніше все працювало добре. А тепер на моніторі з роздільною здатністю 2560х1600, стоїть параметр в налаштуваннях 150%, бо інакше все дуже дрібно відображається.

Мені здається це виникло через те, що у вікні налаштувань специфікації некоректно відображаються інформація, все дуже дрібно і не узгоджено з параметром масштабу.

dgrytsenko_0-1747668446928.png

І потім це з подібним форматування переноситься на кресленик і в шаблон специфікації в ексель.

dgrytsenko_1-1747668493393.png

При виставленні параметра

.WidthScale = 0.7

все помістилось в рядок, але висота рядків таблиці не зменшилась.

dgrytsenko_2-1747668793615.png

За допомогою кода Andrii_Humeniuk вдалось зменшити строки в таблиці на кресленику:

dgrytsenko_3-1747669192801.png

Але в специфікацію Ексель також текст не поміщається в комірки:

dgrytsenko_4-1747669529950.png

Необхідно використати параметр Автопідбір ширини для строк, які не поміщаються в комірку:

dgrytsenko_5-1747669626306.png

Чи можна якось це узгодити, щоб не виконувати таку кількість дій? Хтось з таким мав справу?

0 вподобань
Повідомлення 90 131

Вітаю! Ви можете спробувати внести зміни щодо "Автопідбору ширини" для відповідного стовпчика у шаблоні для Ексель-специфікації
( C:\Users\Public\Documents\Autodesk\Inventor 202х\Design Data\GOST\ru-RU\PartsListTemplate.xls )

EESignature

Facebook | LinkedIn

.

Повідомлення 91 131

Дякую! Так, дійсно. Зміни в шаблоні автоматично вписують текст в комірку, який виводиться більше ніж потрібно, але шрифт зменшується, при цьому у всіх інших комірках, де текст вписується в комірку, шрифт залишається без змін.

dgrytsenko_0-1747678145381.png

На стандартному моніторі таких проблем нема) Але на моніторі зі збільшеною роздільною здатністю проєктувати зручніше. Може в наступних версіях передбачать це.

0 вподобань
Повідомлення 92 131

anton.mashkin.ua
Contributor
Contributor

Вітаю. Специфікації дуже примхливі. Помітив таку річ – після запуску нововстановленого інвентора специфікації працюють гарно (зі скриптом), після місяця (може трохи більше) починає відбуватися звуження ширини рядків і текс перестає вміщуватися.
Що я роблю – експортую всі налаштування Інвентора та за допомогою Утиліти скидання параметрів Інвентора (яка знаходиться в меню Пуск – Autodesk Inventor), скидаю налаштування. І все починає працювати нормально.
Може, комусь допоможе цей метод.

Повідомлення 93 131

А як Ви експортуєте всі налаштування? В мене перенесення налаштувань займає понад годину часу, і є спеціальний список для цього, щоб заново не створювати всі шаблони, матеріали, технічні вимоги, правила розгорток різних підприємств,  бібліотеки.

0 вподобань
Повідомлення 94 131

anton.mashkin.ua
Contributor
Contributor

Я мав на увазі - експортувати Параметри програми.

antonmashkinua_1-1747733019650.png

Шаблони – залишаються. Скрипти теж, треба буде вказати шлях до них. Що точно пропаде - так це при установці кріплення, відчистити список "обране". 

antonmashkinua_0-1747732929222.png

Ось тут усе пропадє, але для мене це не критично.

Навіть не знаю. В мене шабло один, матеріали стандартні, техничні умови - в одному файлі і вони теж не пропадають, правила розгортки вони теж у шаблоні лежать. 

0 вподобань
Повідомлення 95 131

Я зрозумів. В тих налаштуваннях, я роблю всього декілька змін. Основне це щоб обертання моделі було по натисненню скрола, без утримання шіфта, як у всіх програмах моделювання) А все інше приходиться копіювати по теках вручну. Дякую! 

0 вподобань
Повідомлення 96 131

Dmytro_Ishchenko
Explorer
Explorer

Добрий день, питання наступне. Чи є файли під заміну специфікації з укр мовою для inventor 2025, бо я спробував використати скачані для 2024 версії і специфікація не відображається на листі при нажатті ка кнопці меню специфікація

0 вподобань
Повідомлення 97 131

Вітаю @Dmytro_Ishchenko , спробуйте це
https://drive.google.com/file/d/1EPoPXldEe-u7v-jzgVkMVNbnr5Ec94hP/view?usp=sharing

EESignature

Facebook | LinkedIn

.

Повідомлення 98 131

Добрий день! Чи є у Вас файл GOSTCore.dll для Inventora 2026 зі специфікацією українською мовою? Поділіться, будь ласка.

0 вподобань
Повідомлення 99 131

Добрий день.
Спочатку слід оновити програму до 2026.1.1, потім зберегти окремо вихідний файл GOSTCore.dll (він може знадобитись при подальших оновленнях!)

Потрібний файл - за цим посиланням

EESignature

Facebook | LinkedIn

.

0 вподобань
Повідомлення 100 131

@d.grytsenko , чи вдалося застосувати новий модуль?

EESignature

Facebook | LinkedIn

.