Радість від швидкого виконання коду затьмарила мій погляд. Ви праві, метод паралельність не змінює висоту бо я допустив помилку в обрані типу (Rows), якщо виправити помилку, код працює навіть повільніше ніж раніше (приблизно на 0.5 сек.). Підозрюю, що це повязано з тим, що метод все ще працює в одному потоці з Inventor.
В такому випадку потрібно замінити старі рядки коду (54-58), що я запропонував на це:
For i1 = 1 To oBOMTable.Rows.Count
If oBOMTable.Rows(i1).Height = 0.6 Then Continue For
oBOMTable.Rows(i1).Height = 0.6
Next
Перевірка висоти поточного рядку особливо не збільше роботу коду, але у випадку, якщо ваша таблиця має рядки висотою 6 мм, це дасть буст.
Стосовно власного (українського) .dll - це дуже сміливе, але потрібне рішення. Теж про це думав*, але ніяк не наважусь працювати. Можливо, якщо почати про це говорити та розуміння, що це комусь потрібно, з'явиться мотивація працювати. В будьякому випадку, я радий буду допомогти.
І взагалому думки по специфікації ЕСКД та її використані у Inventor:
Нажаль, Autodesk неохоче розкриває API для Drawing документів і багато потрібних функцій просто не можливо використовувати. Впевнений, що можна булоб додати можливість повернути текст в таблиці по вертикалі чи змінити товщени ліній по колонкам та рядкам індивідуально. Тому, розуміючи, що я не можу мати таблицю відповідно до стандарту, а проміжні варіанти мій перфекціонізм не дає сприймати. Я почав оформляти креслення згідно свого бачення "гарного", здебільшого опираючись на німецькі креслення.

Звичайно, що це рішення тільки для тих хто має своє виробництво, або ж домовленість з замовником, але вагомим плюсом буде, що ця таблиця буде прописана як PartsList (матимете можливість розділяти таблицю та при потребі розтавляти по ріним аркушам).
P.S. Теж обрали шлях в побудові власної бібліотеки. Відсутність у існуючих бібліотеках класа міцності взагалі виглядає, як знущання.
* - Зробити щоб у скетчі будувались лінії формуючи таблицю та ротавлявся текст у умовні комірки. Таким чином можна буде побудувати будьяку таблицю, але це надто амбітне завдання для мене.