Topluluk
Abonelikler, Kurulum & Lisanslama - Türkçe
Autodesk Abonelikler, Kurulum ve Lisanslama Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Abonelikler, Kurulum ve Lisanslama konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Autodesk Topluluğu Forumlar Rehberi

1 YANIT 1
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
Olcay.Kuk
458 Görüntüleme, 1 Yanıt

Autodesk Topluluğu Forumlar Rehberi

  

    autodeskcommunitylogo.png FORUMLAR REHBERİ

 

Autodesk Community portalında teknik sorunlarınızla ilgili sorularınızı, önerilerinizi ve yanıtlarınızı paylaşabilirsiniz. Ürünlerimiz hakkında genel olarak düşüncelerinizi paylaşarak ürün deneyimlerini geliştirmemize yardımcı olabilirsiniz.

 

                                  hesapkurulumu.pngtopluluga katilim 2.png

 

KURULUM

Topluluk hesabı oluşturmanız sadece hızlı ve sorunsuz değil, aynı zamanda kullanıcı deneyimi için görsel tutarlılığı da sağlıyor.

 

Kayıt: Autodesk Topluluğu standart Oxygen SSO sistemini kullanmaktadır. Eğer bir Autodesk ID’niz varsa, aynı kullanıcı bilgileriniz ileforums.autodesk.com adresinden giriş yapabilirsiniz. Eğer hesabınız yok ise email adresiniz ile firstname.lastinitial formatında Autodesk ID oluşturabilirsiniz.

 

 1.png

 

Sağ üst köşede bulunan "Register" bağlantısından kayıt sayfasına ulaşabilirsiniz.

 

2.png

İlgili alanları doldurduktan sonra "Sign Up" butonu ile kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

 

Hesap Birleşimi: Community Management takımına lithium.community.portal@autodesk.com adresinden ulaşarak kullanıcı profil URL adresinizi (kullanıcı girişi yaptıktan sonra isminize tıklayın) ileterek hesabınızda ilgili erişim işlemlerinin yapılması konusunda destek alabilirsiniz. 

 

Profil Düzenleme:  Tüm kayıtlı üyeler avatar gibi kişisel bir fotoğraf kullanmalarının  yanı sıra imza alanında da kısa biyografiye yer vermeleri gereklidir. Profilinize düzenlemek için Preferences butonuna tıklayın, topluluk sayfasının en üstünde (kullanıcı adınızın yanında) >Personal Information (imza ve biyografi) ve Avatars sekmesinden fotoğraf upload edebilirsiniz.

 

3.png

Sağ üstte yer alan “Preferences” bağlantısına tıklayın.

 

4.png

 

“Personal Information” bağlantısına tıklayıp profilinizi güncelleyebilirsiniz.

 

5.png

“Avatars” sekmesine tıklayarak profil resminizi belirleyebilirsiniz.

 

İmza:
<IMG src="http://images.autodesk.com/flashassets/staticassets/images/autodesk_logo_signature.png" ><BR >

<FONT size="-2"><B>Adınız Soyadınız</B><B>Mesleğiniz</B> (AKN bağlantılarınızı güncelleyin / Çözüm olarak Kabul et işaretlemeyi unutmayın)

 

6.png

“Personal Information” sayfasında “Signature” alanına imzanızı tanımlayabilirsiniz.

 

 

 

Abonelikler: E-posta abonelikleri  Topluluk sayfalarında neler olup bittiğinden haberdar olabilmenize ve yükümlülükleriniz için daha sonraki fırsatları yakalamanıza yardımcı olur. Bu bildirimleri tetikleyecek forumlara veya belirli bir konuşma alanine abone olabilirsiniz. Basit bir kural oluşturarak Outlook’da ayrı bir klasöre yönlendirmenizi tavsiye ederiz. Otomatik olarak takip ettiğiniz alanlara her yanıt geldiğinde e-posta ile haberdar edileceksiniz.

 

7.png

Forum ve Blog sayfalarında yer alan “Takip Et” butonu ile e-posta aboneliğinizi başlatabilirsiniz.

 

 

KATILIM

Katılımcılar için sadece bir mesaj yazıp ve yanıt butonuna tıklamak dışında daha fazlası var. Aşağıdaki yönergeler ve pratik uygulamalar sayesinde konuşmaların seyrini değiştirebilir ve Autodesk Topluluğundan daha fazla verim alabilirsiniz.

 

Topluluk Kuralları: Community Etiquette and Ground Rules sayfasından erişebileceğiniz kurallar topluluk için kabul edilebilir davranışlar için bir temel sağlar. Katılımcılar için uyulması gereken önemli kurallar belirtilmiştir. Bunlar tüm topluluklar için geçerlidir.

 

Çalışan Kuralları: Çalışanlar olarak her birimiz marka elçisi olarak görülür ve ilişkili herhangi bir eylem doğrudan Autodesk’in yansıması olarak görülebilir. Şirketimizin istisnai imajını korumak için bu sorumluluğun eklenmesi gereklidir. Topluluk üzerinden paylaştığınız bilgilerin %100 olarak herkes için erişim sağlanabileceği durumu göz ardı edilemez veya daha sonra silinemez. Lütfen bu konuyu unutmayınız.

 

 

  • Sahipliği Üstlenin: Bu durum destek konularıyla ilgilidir. Bir konuşmaya dahil olduğunuzda, lütfen konuyu takip edin ve yanıtlarınızı sürdürün. Kullanıcı ile iletişiminizi askıda bırakmayın. Çelişkili bilgileri önlemek için mümkün olduğunca aynı anda aynı konuşmayı birden fazla kullanıcı ile sınırlamaya çalışın, kullanıcı karışıklılığı olmamasına dikkat edin ve bir hesap problem olmadığından emin olun. Uzmanlık alanınızın dışında bir konudan bahsediliyor ise iş arkadaşınız ile iletişime geçmeyi ihmal etmeyin. Teknik olmayan veya konuşma içeriği olan konularda daha neşeli olmaya özen gösterin.

 

  • Profesyonel Olun: Autodesk Topluluğunda farklı kültürlerden günlük olarak ihtiyaçları kesişen onbinlerce kullanıcı bulunuyor. Kişisel çatışmaların ve olumsuz yorumların olması kabul edilemez. Kişisel bir saldırı olarak üzerinize almayın ve bir tartışma halinde o girdaba katılmayın.

 

  • Etki Alanında Kalın: Mümkün olduğunca konuşmaları topluluk üzerinden tutun. Böylece başkaları da bu bilgilerden yararlanabilir. Eğer bir konuyu bire bir görüşmeniz gerekiyor ise kesinlikle e-posta adresinizi ve telefon numaranızı açık olarak paylaşmayın. Bunu yerine  Private Message (Özel Mesaj) ve SFDC Escalation özelliklerinden yararlanabilirsiniz . Ardından topluluğa geri dönerek diyaloğa devam edebilir ve bulduklarınızı özetleyebilirsiniz.

 8.png

Üst menüde yer alan posta simgesi ile “Özel Mesaj” sistemine erişebilir ve “Compose New Message” sekmesinden yeni bir mesaj gönderebilirsiniz.

 

  • Moderatör’den Yararlanın: Autodesk Topluluğu tüm görüşlerin topluluk ahlakına ve kurallarına (Community Etiquette and Ground Rules) bağlı kaldığı müddetçe açıkça ifade edildiği bir peer-to-peer sitesidir. Birini söylediklerini sevmediğimiz için veya kurallar dışında sansürleme hakkımız yoktur. Eğer bu konuda şüpheniz varsa “Uygunsuz İçerik Bildir” düğmesini kullanarak konuyu moderatör’e iletebilirsiniz. Aynı şekilde yanlış yerdeki konu ve spam içerikler içinde geçerlidir.

 

9.png

Rahatsız edici bulduğunuz içerikleri “Seçenekler” menüsünden “Uygunsuz İçerik Bildir” işlemiyle Moderatör’e bildirebilirsiniz.

 

 

 

En İyi Uygulamalar: Bu basit kavramlar doğal olarak çok ilkel görünse de katılımın toplulukta etkili olmasını sağlayan ve bir yumruk gibi etki bırakan müşterilerin daha fazla verim almasını, daha fazla içerik paylaşmasını sağlayan uygulamalardır.

 

  • Ton: Net, kısa ve sohbet havasında ve en önemlisi de ”İnsan gibi konuşun” (SLAP). Taslak gibi yanıtlar, işlemsel ve robotic mesajlar davetkar bir ortam olmasını kolaylaştırmıyor.

 

  • Selamlar Kullanın: Topluluğa katılan yeni bir üye ise “Merhaba” diyerek Topluluğumuza hoşgeldiğini ifade eden cümleler kurun.  Eğer gerçek adını imzasında kullanıyorsa onu kullanarak hitap edin. Eğer kullanmıyorsa kullanıcı adını @kullanıcıAdı gibi kullanarak iletişim kurun.

 

  • Empati Kurun: Ürün veya hizmetlerimiz hakkında deneyim eksikliği veya yanlış bilgiye sahip olmadan dolayı hatalı olarak paylaşım yapılabilir. Bu gibi durumlarda gerektiğinde özür dilemekten çekinmeyin ve kişinin öfke veya hayal kırıklığını ortadan kaldıracak çözümlere yoğunlaşın ve yapıcı ifadeler kullanın.

 

  • Net Bilgi Sağlayın: Adım adım yönergeler, çevrimiçi kaynaklara bağlantılar, resimler, ve videolar ekleyerek yanıtlara mükemmel cevaplar verebilirsiniz. Müşterilerimizin bilgi ve deneyim seviyesinin değişim gösterebileceğini unutmayın ve bilgi bir şekilde sunulmalıdır. Böylece daha anlaşılır olarak daha fazla kişi faydalanabilir.

 

  • Ekstra Yollardan Bahsedin: Mesajın uygun bir dil ile yanıtlandığından öncelikle emin olun. Gelecek ihtiyaçları konusunda bilgilendirmeler eklemeyi unutmayın. Gerekiyorsa açıklayıcı sorular yöneltin. Örneğin “X yöntemiyle yapıyor musun? Eğer yaptıysan ama olmadıysa Y ve Z metotlarını da deneyebilirsin.” Şeklinde ifadeler kullanın.

 

  • İnceleyin: Gönder butonuna tıklamadan önce, sözcük hatası olmadığını ve cümle yapınızın düzenliliğini kontrol edin.

 

 Her türlü soru, görüş ve önerileriniz için olcay.kuk@autodesk.com adresiyle iletişime geçebilirsiniz.

 

Olcay KÜK

Autodesk International Communities

Community Manager - Turkey

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
mustafademir
cevap verdi: Olcay.Kuk

Teşekkürler.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor