Inventor – Türkçe
Autodesk Inventor Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Inventor konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Autodesk Inventor ve iLogic Design Copy

1 YANIT 1
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
Hasan-ER
1015 Görüntüleme, 1 Yanıt

Autodesk Inventor ve iLogic Design Copy

Merhabalar ,

Tasarımlarımız bazen birbirinin benzer özelliklerini barındırır ve var olan tasarımımızdan yeni bir tasarım oluşturmamız gerekebilir.  Bunu yapabilmek için de tasarımımızı kopyalayıp yeni bir tasarıma çevirmemiz gerekecektir. Bu işlemi yapabilmenin birkaç yöntemi vardır.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.
1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
Hasan-ER
cevap verdi: Hasan-ER

Bu işlemleri Aşağıdaki adımları takip ederek gerçekleştirebiliriz;

 

       Tasarımlarımız bazen birbirinin benzer özelliklerini barındırır ve var olan tasarımımızdan yeni bir tasarım oluşturmamız gerekebilir.  Bunu yapabilmek için de tasarımımızı kopyalayıp yeni bir tasarıma çevirmemiz gerekecektir. Bu işlemi yapabilmenin birkaç yöntemi vardır ben burada bu yöntemlerden iLogic Design Copy komutu ile proje veya projenin bir kısmının teknik resimle beraber kopyalanmasını anlatacağız.iLogic Design Copy Autodesk Inventor yazılımına 2012 versiyonu ile gelen bir uygulamadır. Var olan bir projenizin tümü veya bir kısmını var olan proje içinde veya başka bir klasöre kopyalanmasını sağlar

İLogic Design Copy komutunu kullanabilmek için Autodesk Inventor yazılımında herhangi bir dosya acık olmamalıdır komutu çalıştırmak için yazılımın Tools Şerit menüsünde ilogic tabında iLogic Design Copy komutunu tıklayın.

Resim1 iLogic Design Copy Komutu

Komut çalştırıldığında size tasarım kopyalayabilmeniz için bir sihirbaz penceresi açılacaktır.Autodesk Inventor açılan ilogic Design Copy penceresinde Inventor de aktif olan proje dosyamızın tanımlı olduğu adreste bulunan alt klasörler Drawing, Assembly, Part, Non-Inventor Files pencerelerin de listelenir. Proje dosyasını Sourch Project alanın da aktif proje dışında başka proje dosyasını da seçebilirsiniz veya Project butonuna basıp proje dosyası açarak proje tanıtabilirsiniz.

Resim 2 iLogic Design Copy Penceresi

iLogic Design Copy penceresinde 4 alan mevcuttur. Bu alanlar:

  • Drawings: Teknik Resim dosyaları listelenir. (idw,dwg,ipn)
  • Assmblies: Montaj Dosyaları listelenir. (iam)
  • Parts: Parça Dosyaları listelenir. (ipt)
  • Non Inventor files: Inventor uygulamasının kullanmadığı projemizle ilgili diğer dosya formatları listelenir. (örn: xls, doc. pdf, iges, sat, step, vb...)

Bu alanlarda projemizde bulunan klasör yapısı aynen listelenir. Bu pencerede bulunan 4 bölümde de klasör yapısı aynı şekilde listelenir fakat klasör yapısında her bölme kendi dosya formatındaki dosyaları size gösterecektir.(Klasörde bölüme ait dosya olmasa bile gösterilir). Teknik resim alanından herhangi bir dosya seçildiğinde bu dosya için de kullanılan iam ipn ve ipt dosyaları iLogic Design Copy uygulaması otomatik olarak diğer listelerden referans dosyalarını bulup otomatik olarak seçecektir. Böylece bu teknik resmin sorunsuz açılması için gerekli dosyaları kendi seçmiş olacaktır veya assemblies kısmından bir montaj dosyası seçilir ise bu montaj için gerekli olan referans parça dosyaları yine iLogic uygulaması tarafından otomatik olarak seçecektir. Ama Teknik resim montaj resminin Parent yani üst referansı olduğundan seçilmeyecektir.  Inventor’da dosya referans ilişkileri basitçe aşağıda Resim 2 de şematik olarak gösterilmiştir.

Inventor Dosya Resferans ilişkisi

iLogic Design Copy penceresinde kopyalanmasını istediğimiz dosyaları seçeriz bu seçme işleminde Inventor dosyalarında bulunan link kuralına göre referansları kendi otomatik olarak seçecektir. Böylece kopyalama işlemimiz yapıldıktan sonra dosyalarımız sorunsuz açılacaktır.

Seçme işlemimizi yaptıktan sonra Next butonuna basarak bir sonraki adıma geçeriz.

Gelen pencere:

Target Folder: Kopyalamanın yapılmasını istediğiniz klasör

Create New Project: Seçerseniz yeni bir proje dosyası oluşturarak kopyalama yapar eğer Use Sourch Project i seçerseniz var olan proje dosyasını kullanarak proje klasörü içinde kopyala yapar bu örnekte tutorial files.ipj seçmiş olur.

File Naming kısmında:

                New File Prefix: kopyalama işleminde eğer dosyalarınızın önüne sabit bir yazı eklemek istiyorsanız bu kutucuğa yazmanız yeterli olur.

                New File Subfix: kopyalama işleminde eğer dosyalarınızın sonuna sabit bir yazı eklemek istiyorsanız bu kutucuğa yazmanız yeterli olur.

                Renaming Non Inventor Files: seçer iseniz Inventor dosyası olmayanları da yeniden subfix ve prefix ekleyerek isimlendirerek kopyalar.

Copy Options kısmında:

                Delete iLogic Rule:  Eğer seçilirse dosyalarda tanımlı olan kurallar silinir.

                Update Part Number: Eğer seçilirse dosya adları ile iproperties bulunan part number lar aynı olur.

Start butonuna tıkladığınızda kopyalama işlemi başlar ve yeni projeniz veya yeni dosyalarınız oluşur.

Not: Kopyalanan yerde bulunan dosyalarınızı açmadan önce klasör içinde oluşan proje dosyanızı aktif yapmayı unutmayın.

Daha fazla bilgi alabilmek için ; http://altar.com.tr/iletisim

Saygılarımla,

Hasan ER

 

Referans Link : https://knowledge.autodesk.com/support/inventor-products/learn-explore/caas/simplecontent/content/au...

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report