Inventor – Türkçe
Autodesk Inventor Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Inventor konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Autodesk Inventor 2018'deki Yenilikler

5 YANIT 5
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 6
Hasan-ER
866 Görüntüleme, 5 Yanıt

Autodesk Inventor 2018'deki Yenilikler

Autodesk Inventor 2018 için yayınlanan yeni özellikler nelerdir ?

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.
5 YANIT 5
Mesaj 2 / 6
Hasan-ER
cevap verdi: Hasan-ER

Merhabalar yeni gelen özellikler aşağıdaki gibi izah edilmiştir .

 

Inventor 2018, modern tasarım ve mühendislik profesyonellerinin sürekli gelişen ihtiyaçları için üretilmiştir.
Modelleme yetenekleri ve güçlü tasarım otomasyon araçlarının genişliği üzerine inşa edilen Inventor 2018, profesyonel düzeyde 3D mekanik mühendislik tasarımında bir sonraki adıma işaret ediyor. Birlikte çalışabilirlik geliştirmeleri, çok disiplinli ekiplerin çeşitli kaynaklardan gelen verilerle daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlar.Genel kullanıcı deneyimi,tüm dünyadaki müşterilerin doğrudan geribildirimlerine yanıt olarak daha fazla üretkenlik ve esneklik için geliştirilmiştir.
Bu çabalar, eskisinden daha hızlı, daha etkili bir şekilde tasarım, mühendislik ve işbirliği yapmamıza olanak sunar.

Profesyonel-Sınıf Tasarım

Mühendisler, daha iyi ürünler ve daha verimli işlemler için sürekli olarak tasarım çalışmalarında yeniliğe ihtiyaç duyarlar. İleride kalmak için, daha iyi performans ve üretkenlik elde etmenize yardımcı olan daha hızlı, daha güçlü araçlara ihtiyacınız vardır. Inventor 2018 bunu sağlar .
Her gün kullandığınız bazı temel işlevlerde geliştirmeler yapıldı. Çizimde geometri projeksiyonu, çok gövde sac metal parçalar ve parça modelleme iş akışları geliştirildi. Inventor 2018, büyük montaj ve çizim iş akışlarında önemli performans iyileştirmeleri sunar. ve dokümantasyonu hızlandırmak ve 3D tasarımlarınızın üretim ve kalite süreçleri için faydalı  kullanımını sağlamak için modelinize Geometrik Boyutlandırma ,Tolerans ve 3B Ek Açıklamalar ekleme olanağı sağlamak için Model Tabanlı Tanım eklenmiştir.

Model Tabanlı Tanım

Model Tabanlı Tanım (MBD), açıklamalar, GD & T ve diğer imalat bilgilerini doğrudan bir 3D parçaya eklemek için güçlü yeni bir araç grubudur. Entegre Tolerans Danışmanı tolerans dogruluğunu  denetler ve Tolerans Danışmanı tarayıcısındaki olası problemleri, hataları ve diğer bilgileri listeler. 3D modelinizde MBD ve 3D Ek Açıklamalar uygulandıktan sonra 2D çiziminizide  iyileştirebilirsiniz, 3D PDF veya STEP AP242 olarak  dışa aktarabilirsiniz.

Saç Metal Tasarımı

Multibody Sac Metal parçalar artık her bir gövde için benzersiz kuralları ve kalınlığı desteklemektedir. Çoklu gövde kuralları, tarayıcıdaki cisimler için veya Face, Contour Flange, Contour Roll, and Lofted Flange  iletişim kutusunda yeni gövde oluştururken uygulanabilir.

 Bakınız: target=_blankSheet Metal Updates

Performans

Tüm belgeler bir dereceye kadar fayda sağlar, ancak büyük montajlar ve büyük montaj çizimleri ile çalışırken göze çarpan en iyi gelişmeler gelmiştir.

Örneğin: Daha hızlı tecrübe edineceksiniz...

* Görünüm ekranındaki  gizli çizgileri kaldırabilirsiniz
* Görünüm Navigasyonun da - taşıma, yakınlaşma ve dödürme işlemlerindeki hız
* Görünüş oluşturmadaki, önizleme ve düzenleme performansı                                Bakınız: target=_blankProductivity and Performance Enhancements

Teknik Resim Ortamındaki İyileştirmeler

Bir çizime yerleştirilecek bir montaj belgesini seçtikten sonra, önizleme 3 saniyenin altında görüntülenebilirse bunu yapar. Daha uzun sürerse, Önizleme ilerleme iletişim kutusu görüntülenir. İletişim kutusu, görüntülenmesi sırasında etkileşime girebileceğiniz tek öğedir.

Aç iletişim kutusundan şunları yapabilirsiniz:
* Çizimlerdeki güncellemeleri erteleyebilir
* Model önizlemesini kapatabilir
* Örgü gövdeleri ,yüzey gövdelerini ve tüm model boyutlarını iyileştirebilirsiniz     Bakınız :Dr target=_blankawing Open Enhancements

Genişletilmiş Birlikte Çalışabilirlik

                                   

Inventor 2018, çeşitli tasarım verileri ile çalışan mekanik mühendisler için yeni yetenekler sunar. İçe aktarılan örgü verilerini tasarımlarınızda kullanmaya devam edebilir ve ayrıca Inventor 2D çizimlerinizde STL veya OBJ dosyalarından istifade edebilirsiniz. Yüzey verileri, sunum ortamında animasyonlar, patlatılmış  görünümler ve belgeler için diğer 3B verilerinizle birleştirilebilir. Inventor 2018, dış verilerinize ek olarak, diğer Autodesk dosya formatlarıyla çalışmanıza yardımcı olur. BIM İçerik iş akışları, Revit (.rfa) dosyalarının doğrudan yayınlanmasına izin verir. DWG Underlay, 2D verilerinizi 3D tasarımların içine entegre ederken iş akışlarını hızlandırmak için geliştirilmiştir. AnyCAD, Inventor 2018'in Inventor 2017 ile geriye dönük olarak uyumlu çalışabilmektedir.

Ag ( Örgü ) Yapısı

Çizim görünümlerine, örgülü nesneleri görüntüleme ve belgeleme desteği eklenmiştir. Mesh nesneleri, tüm görünüm türlerine dahil edilebilir , boyutlandırılabilir ve açıklama eklenebilir. 

 

Model Basitleştirme (Shrinkwrap 

Shrinkwrap araçlarını  daha fazla kontrol, geliştirilmiş kullanıcı arabirimi ve geliştirilmiş bir iş akışı için geliştirilmeler mevcut. Hafif modelleri hızlı bir şekilde tanımlamak için View ve LOD gösterimlerinden yararlanabilirsiniz

BIM İçeriği

BIM İçeriği, iş akışlarını basitleştirme, yazma ve yayınlama için geliştirildi. Inventor 2018, doğrudan IFC ve Revit (.rfa) dosya formatlarına yayın yapabilmenizi sağlar.

 

Devamı 2.Sayfadadır... Link : http://knowledge.autodesk.com/support/inventor-products/getting-started/caas/simplecontent/content/a...

 

Saygılarımla,

Hasan ER

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.
Mesaj 3 / 6
tolgay.hickiran
cevap verdi: Hasan-ER

Bu açtığınız konuları, cevap olarak işaretlemeniz forumların genel kurallarına pek te mantıklı görünmüyor.

Some worthwhile ideas
Copy Design should rename ilogic Rules too!
Why Nastran In-CAD doesn't have an SDK?IMPLEMENTED!

Tolgay Hickiran
Founding Partner
SignatureSignature

website
emailskypelinkedinyoutubeemail

Mesaj 4 / 6
Hasan-ER
cevap verdi: tolgay.hickiran

Merhabalar ,

 

Bu konudaki görüşlerinizi dikkate alacağız, bu şekilde konu ve cevap olarak yayınlamamız aramalarda kolay bulunması içindir.

Site yöneticimizin onayı doğrultusunda gerçekleşmektedir. Bu konu başlıkları soru  olmayıp bilgilendirme içeriklidir.

 

 

Saygılarımla,

Hasan ER

 

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.
Mesaj 5 / 6
tolgay.hickiran
cevap verdi: Hasan-ER

invforum.PNG

 

Örnek yeterince açık sanıyorum, burada daha kolay bulunmaya olanak sağlayacaksak foruma pinlememiz daha doğru olacaktır. "Top Solution Author" olmanın bir anlamı olması lazım. Benzer uyarıları uluslararası forumlarda da moderatörler yapmaktadır.


Some worthwhile ideas
Copy Design should rename ilogic Rules too!
Why Nastran In-CAD doesn't have an SDK?IMPLEMENTED!

Tolgay Hickiran
Founding Partner
SignatureSignature

website
emailskypelinkedinyoutubeemail

Mesaj 6 / 6
Olcay.Kuk
cevap verdi: tolgay.hickiran

Merhaba @tolgay.hickiran

 

Öneriniz için teşekkürler. Önemli konuları sabitliyoruz. Blog ve forumlarımız birleştirildiği için diğer içerik paylaşımlarını da @Hasan-ER in gerçekleştirdiği gibi bir işlem uyguluyoruz. İlginiz için teşekkürler.

 

iyi çalışmalar.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report