Inventor iki aşamalı chamfer

alminaceylan
Enthusiast Enthusiast
828 Görüntüleme
3 Yanıt
Mesaj 1 / 4

alminaceylan
Enthusiast
Enthusiast

Merhaba herkese,

Birkaç çentme isteği gördüm ama hiçbiri bunun gibi değil, bu yüzden umarım burada bir cevap bulabilirim.

Şirkette yeni başladım ve parçalar birleştirildikten sonra kaynak işlemini kolaylaştırmak için iki aşamalı bir chamfer kullanılıyor.

Inventor'da benzeri bir iki aşamalı  chamfer özelliği göremiyorum - iş arkadaşları şu anda bir döndürerek kesim kullanıyor, bu en iyi yol mu yoksa eksik olduğum bir iki aşamalı chamfer özelliği var mı bilmiyor musunuz?

İlgili olan resimi ekledim.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

alminaceylan_0-1700509194781.png

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (3)
829 Görüntüleme
3 Yanıt
Replies (3)
Mesaj 2 / 4

talha.tufan523TD
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

İki aşamalı chamfer' i tam anlayamadım ama kaynaklı imalatlarda imalat sonrası chamfer için kaynak hazırlık bölümündeki unsurları kullanmanızı tavsiye ederim fotografta belirttim kaynaktan sonra bir işlem yapılacak ise de bunu machining ile vermelisiniz. Ardından kaynak birleştirmesi yapabilirsiniz. 

talhatufan523TD_1-1700541950034.png

talhatufan523TD_0-1700541834706.png

Mesaj 3 / 4

serhat_akpinaar
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba, çizimde gösterdiğiniz gibi chamfer komutu ile tek seferde iki kademeli bir chamfer maalesef atılamıyor. İki ayrı chamfer komutu ile atabilirsiz fakat ölçüleri denk getirebilmek zorlu olacaktır. Bu sebeple revolve komutu ile yapmak daha sağlıklı ve hızlı olacaktır.

Parçanızın imalat durumuna göre @talha.tufan523TD'ında dediği gibi Machining > Preparation bölümündende yapabilirsiniz.

Serhat Akpınar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 4 / 4

Oguzhan_Sezer
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba,

Arkadaşlara katılmakla beraber bu işlem için bir ifeature tanımlamanızı tavsiye edebilirim. Bu sayede tekrar tekrar profil çizmek yerine doğrudan yerleşim yaparak işlemi hızlandırabilirsiniz. İfeature kullanım örneği için buraya bakabilirsiniz.

Oğuzhan SEZER
Manufacturing Engineer

EESignature