Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Explorer
8 Posts
Post 11 of 17

Re: Alias Automotive 2014 Freezes on Startup

10-21-2013 12:37 PM in reply to: david.lau

Ok, I turned off automatic switching. 

 

Only sometimes when I boot the program do I get the mode selection. 

          I can chose a mode but then it gives me an error and freezes 

 

I just deleted the UserPrefs2014 folder before this last program boot and got no mode selection screen. 

 

When I start up the program all it does is display the splash screen and say "evaluating license"; then quits responding.

Community Visitor
2 Posts
Post 12 of 17

Re: Alias Automotive 2014 Freezes on Startup

08-14-2014 03:32 PM in reply to: williamsdl1

Hello, I have the same problem that you when I try to run alias autostudio 2015,

Did you find  a solution? It would be very helpful for me right now, 

thank you very much

Observer
3 Posts
1 Kudo
Post 13 of 17

Re: Alias Automotive 2014 Freezes on Startup

09-16-2014 02:23 PM in reply to: williamsdl1

This is quite ridiculous. 

 

Obviously this is a major problem and Autodesk isn't doing much to help it's customers. I have the same issue and have tried multiple things with no solutions. There is no way to contact autodesk directly it just redirects you to a forum when wanting to contact customer support when trying to solve a problem.

 

Is there anything we can do or just sit here and never have our program run?

Community Visitor
2 Posts
Post 14 of 17

Re: Alias Automotive 2014 Freezes on Startup

09-16-2014 04:47 PM in reply to: Masonbw
​Hello, I had that problem, and it seems that is related with the internet
security options that we have or with the internet signal strenght, how
ever, I tried another way of installing it and it worked.
Delete the copy of alias that you are trying to install,
re download the file, or if you allready have it on your computer, thats ok,
While the installation, there is an option that says something like
"install it offline" or something like that, i dont remember the exact
option, the thoing is that it is a different option from the normal one
that is freezing in the start,
When you choose the mentioned option, it gives some steps to follow and
then it gives you a number that can be used to run Alias, just follow
instruction,

That happened to me and thats what i did, and right now I have alias
working in my mac,



--
Observer
3 Posts
1 Kudo
Post 15 of 17

Re: Alias Automotive 2014 Freezes on Startup

09-16-2014 09:48 PM in reply to: bernardojbp

Thanks for the response but I had no option during the process and it is still freezing at the startup screen. 

 

Can anyone from Autodesk actually find a solution?

 

Thanks...

Explorer
8 Posts
Post 16 of 17

Re: Alias Automotive 2014 Freezes on Startup

02-09-2015 08:12 PM in reply to: williamsdl1

THERE IS STILL NO SOLITION BEING OFFERED BY AUTODESK!

 

2015 still does it. I have even reached out to a rep messanging them directily with absolutly no repsonce. What terrible terrible customer support. 

 

PLEASE FIX THIS!!! 

Autodesk Support
1898 Posts
165 Kudos
126 Solutions
Post 17 of 17

Re: Alias Automotive 2014 Freezes on Startup

02-10-2015 06:25 AM in reply to: williamsdl1

If you are running 10.9 or 10.10, there were free updates.  The best method to upgrade to that OS is to reformat drive and reinstall it clean then install Alias again.  I would stay on 10.9 because it is the OS that we currently support.

 

http://knowledge.autodesk.com/support/alias-products/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/...

 

This is the list of MacBook Pros we have tested as well.

 

http://download.autodesk.com/us/alias/qualcharts/alias2015_qualified_hardware.pdf

 

Do not use Time Machine to bring anything back.  Only do it afterwards and only certain folders.

 

Time Machine

http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2012/02/alias-design-2012-for-mac-the-case-of-the-symbol-...

 

Resetting the installation

http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2013/02/reset-standalone-licensing-on-the-mac.html

 

 

 



David Lau
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Community Alert

The Autodesk Community Forums, Blogs, and Idea Boards will be in read only mode starting on 2/12 at 9PM PST through 12PM PST on 2/13. Please see the following for more information: Site Maintenance Notification

Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Announcements
Community Alert | The Autodesk Community Forums, Blogs, and Idea Boards will be in read only mode starting on 2/12 at 9PM PST through 12PM PST on 2/13. Please see the following for more information: Site Maintenance Notification