Topluluk
Topluluk Duyuruları / Genel Tartışmalar
Autodesk Genel Tartışmalar ve Diğer Ürünler Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler konuları keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

[Redshift] Michelangelo’nun Robot Çırakları Olsaydı Heykelleri Nasıl Görünürdü?

3 YANIT 3
Yanıtla
Mesaj 1 / 4
Olcay.Kuk
837 Görüntüleme, 3 Yanıt

[Redshift] Michelangelo’nun Robot Çırakları Olsaydı Heykelleri Nasıl Görünürdü?

1Digital-Stone-header.jpg

 

Yeni dijital araçlar, robotların tasarım sürecine her zamankinden çok yaklaşmasını sağlıyor. Yapay zekanın da katkısıyla heykeltıraşların işi eskiye oranla daha kolay hale geliyor diyebilir miyiz?

 

"Teknoloji, heykeltıraşların yaratıcı dağarcıklarını genişletmesine olanak sağlıyor. "  Robotlarla yapılan çalışmalar neticesinde daha iyi şekil ve formlar ortaya çıkabilir mi?

 

Genel olarak bakıldığında 3B tarayıcılar ve sanal gerçeklik araçları ile mükemmel işler ortaya çıkarmak mümkün gibi görülebiliyor. Peki bu süreçte sizce kullanılabilecek en doğru çözümler neler olabilir?

 

Daha detaylı bilgi edinmek için makalemize buradan göz atabilirsiniz.

 

Yorumlarınızı bekliyoruz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


Etiketler (1)
Etiketler (1)
3 YANIT 3
Mesaj 2 / 4
tolgay.hickiran
cevap verdi: Olcay.Kuk

Bugüne kadar robotların klasik işleri tamamen süpüreceğini düşünürken, sanat faaliyetlerinde de kullanıldıklarını gördükten sonra insanlığın gelecek vizyonunun tamamen değişmesi gerektiğini daha net görebiliyorum.

 

6 büyük nesilden geçen insanlık 7. büyük nesle doğru hareket ediyor şu an. Belki de Homo Sapiens lerin en sonuncularıyız, ya da yeni versiyona eriştik ama farkında değiliz. Bunu tetikleyen bir çok unsur var tabi. İnsanlık öyle bir döneme giriyor ki, katma değeri düşük hiç bir "iş" kalmayacak. Bu da insanlığın daha fazla sanatla uğraşmasını sağlayacak.

 

Uzun vadede çok fazla mühendise, avukata, politikacıya, muhasebeciye ihtiyaç azalırken, sanatçılara olan ihtiyaçlar artacak çünkü insan aslında gerçek potansiyelini gösterebileceği daha farklı bir mecraya doğru kayacak.

 

Daha az hesap yapacağız, daha az hesap soracağız, daha az tekrar eden işler göreceğiz, daha çok dans edeceğiz, daha çok müzik üreteceğiz, daha çok fotoğraf çekeceğiz.

 

Dolayısıyla sanatın içine bile robotlar giriyor olması, dünyada artık farklı yükseltilerden aşağı doğru bakmamız gerektiğini göstermektedir. Bize verilen yaratabilme gücünün çok daha fazla kullanıldığı bir çağa doğru güzel adımlarla giriyoruz. Çok eğlenceli zamanlar insanoğlunu beklemekte.


Some worthwhile ideas
Copy Design should rename ilogic Rules too!
Why Nastran In-CAD doesn't have an SDK?IMPLEMENTED!

Tolgay Hickiran
Founding Partner
SignatureSignature

website
emailskypelinkedinyoutubeemail

Mesaj 3 / 4
burak198080
cevap verdi: Olcay.Kuk

Robotlarla yapılacak çalışmalarda daha iyi sonuçlar elde edilebileceğini düşünüyorum. Çünkü daha detaylı olarak işleyebilme ve minimum seviyede hareket edebilme kapasitelerine sahipler. İnsanın elinden gelemeyecek hasasslıkta işlerde başarılı olabiliyorlar.  Yaratıcılık noktasında bizler yetiştiğimiz coğrafyanın etkisinde kalırken, robotlar analitik olarak daha farklı formlarda çalışmalar ortaya çıkarabilirler. 

Mesaj 4 / 4
Olcay.Kuk
cevap verdi: burak198080

Bu gibi çalışmalar ülkemizde sizce tercih edilir mi?

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report