Proje yardımı: Ekstrüde edilmiş Eskiz Çizimi

mrat.t
Advocate

Proje yardımı: Ekstrüde edilmiş Eskiz Çizimi

mrat.t
Advocate
Advocate

Herkese Selamün Aleyküm, Kavisli bir yüzeyden bir tasarım çıkarmaya çalışıyorum (aşağıdaki resimlerde mavi renkle gösterdim). Ne yapmam gerektiğini biliyorum çizimi yansıtmak, yüzeyi bölmek ve kabartma yapmak için basın / çekin. Ancak birkaç sorunla karşılaşıyorum.

1: İzdüşümün başarısız olduğu (bir noktadan dolayı?) Hata alıyorum, ancak hatayı incelemeye çalıştığımda o noktayı bulamıyorum.

2- Yüzeyi daha küçük parçalarla bölebilirim - dairenin içi, yaprakların iç kısımları - ama hepsi bir arada değil. Bu bölünmüş satır satır satır yapmak zorunda olmamalıyım, değil mi? Bir fikri olan var mı?

IMG_6790.JPGIMG_6789.JPGIMG_6791.JPG

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
864 Görüntüleme
1 Yanıt
Respuesta (1)

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhabalar,

Öncelikle 1. Sorunuza Cevap vereyim, 

Fusion 360'da çizginin rengine göre Project komutlarını kullanarak oluşturduğunuz izdüşümlerin, ana çizime bağlı ya da bağlantısız olduğunu anlayabilirsiniz. Project komutlarını kullanırken, "Projection Link" komutu aktif haldeyken kullanırsanız. Oluşturduğunuz izdüşüme bağlı halde yansıtılır ve mor renkte görünür. 

Sanıyorum ki, izdüşümü aldıktan sonra asıl sketchte oynama yapmışsınız, bundan dolayı bağlı olarak aldığınız izdüşümde ana çizimdeki o noktayı görmediğine dair uyarı veriyor. İzdüşümü alırken altta gördüğünüz "Projection Link" komutunu inaktif hale getirip yapmayı deneyebilirsiniz. Alacağınız uyarıyı büyük ölçüde azaltacaktır.

66.PNG

İkinci olarak,

Yüzeyi çizdiğiniz sketch'e bölebilmek için o sketchi yüzeye project etmenize gerek yok. Düzlemsel olarak bir plane'e  çizdiğiniz sketchi "Split Body" komutu ile kullanarak kesebilirsiniz. Örneğin, altta küresel bir şekil ve bir desen oluşturdum. (Sketch mavi renkte çünkü linkli bir project kullanmadım) 

6666.PNG

Splitting Tool olarak sizin de istediğiniz gibi birden fazla sketch seçebiliyorsunuz. Ama benim tavsiyem, birbirine bağlı curveleri seçebildiğiniz sürece seçmeye devam etmeniz. Ayrı bir devamlı çizgi bütünü seçecekseniz, split body komutunu tekrarlamanız.  

Komutu sonlandırdığımda oluşan şekil:

777.PNG

İyi çalışmalar dilerim.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature