Joint hareket ettirme problemi

m.arslan2606
Observer Observer
811 Görüntüleme
1 Yanıt
Mesaj 1 / 2

Joint hareket ettirme problemi

m.arslan2606
Observer
Observer

İyi günler,makine mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim programlara alışmak için kendi başıma Fusion360 öğrenmeye çalışıyorum,basit 3d çizimleri yapabiliyorum ama bir model üzerinde çalışırken takıldım kaldım.Model konunun ekindedir,sorunum ise kırmızı cisimleri hareket ettirmekle alakalı.Dişlileri çevirince kırmızı cisimlerin de açılma-kapanma hareketi yapmasını istiyorum ama özellikle joint kısmında problem yaşıyorum.Slider joint seçtiğimde hareket aralığını belirleyemiyorum diğer jointler de işime yaramıyor sanırım,ya da yarıyordur ben bilmiyorum.Anlattığım şekilde modeli düzenleyip bana atabilecek ve/veya nasıl yaptığını anlatabilecek varsa çok müteşekkir olurum.

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
812 Görüntüleme
1 Yanıt
Reply (1)
Mesaj 2 / 2

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhabalar,

İstediğin hareketi şu şekilde yapabildim. Öncelikle dişli montajların doğru, daha sonra düz çubukları da montajlamamız gerekli. Bunun için "As built Joint" komutunu kullandım, bu sayede çubukların konumlarını değiştirmeden "Slider" montajı verebildim. Daha sonra, Motion Link komutu ile Tüm slider hareketlerini birbirine bağladım. Çünkü her biri eş hareket edecek pozisyondaydı, hareket olarak 1'e 1  verdim. Yani birisi 1 mm hareket etiğinde diğeri de 1 mm hareket edecekmiş gibi. 

Sonra tekrar motion link komutuna geldim, bu sefer dişlilere verdiğin revolute hareketi ile herhangi bir çubuğun slider hareketini birbirine bağladım, ve değer olarak dişli 3 derece hareket ettiğinde çubuk 1 mm hareket edecek gibi bir oran verdim. Hareket yönlerini de komutun içinde "Reverse" seçeneğiyle yön değiştirdim.

Düzelttiğim halini dosya olarak ekleyeceğim, oradan da komutları inceleyebilirsin.

İyi çalışmalar.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

0 Beğeni