Duyurular

Autodesk Topluluk Forumları yeni bir görünüme kavuştu. Topluluk Duyuruları panosunda nelerin değiştiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

jet motoru fan yapımı

Anonymous

jet motoru fan yapımı

Anonymous
Uygulanamaz

bir yerde bu motor fanını gördüm. Fusionda bunu yapmaya karar verdim.

20170609_214216.jpg

yalnız biraz acemi olduğum için pek beceremedim. bıçaklar düz bir şekilde çıkıyor. Estetik olarak ise çok düzgün durmuyor.

fan.PNGvent.PNG

burada fanı daha düzgün bir şekilde yani havayı emebileceği şekilde kanatlarını eğimli yapmak istiyorum. beceremedim ortaya bu çıktı. fakat bu kanatları bu şekilde eğimli bir biçimde merkeze dik eksenler halinde nasıl yükseltebilirim bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (2)
1.554 Görüntüleme
2 Yanıt
Respuestas (2)

ulasdeniz
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm
Tavsiyemi söylüyorum. aslında bu şekilde de yapılır. tek bir yaprağı modelleyip circular pattern ile eksen etrafında sıralamak gerek. tek kanadı da loft ile yapabilirsin. hatta tavsiyem kalınlığı olmayan yüzey oluşturup sonra kalınlık verip katı modele çevirmen olur. normalde fan gibi kanat elemanlarının profilleri olur ve loft ile yapılır.. loft ile profillerin doğrultusunu ayarlama imkanın olur. bu sayede büküm elde edersiniz.

Ulaş Deniz

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

0 Beğeni

TuncayBAKKAL01
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba,

Patch ile oluşturacağınız yüzeyleri birbiri ile kesiştirerek eğimli yüzeyler oluşturabilirsiniz. Bu klasik pervane modellemesinde sık kullanılan bir yöntemdir. Örnek video size fikir verecektir.

TuncayBAKKAL

AutoCAD Eğitmeni ve Danışmanı
AutoCAD ve Fusion 360 Görsel Eğitim
Fusion 360 Kitabı Çıktı!
http://www.tuncaybakkal.com
Instagram: @tuncay_bakkal
Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudos") ile ödüllendirin.

0 Beğeni