Duyurular
Autodesk Community, 26 Nisan ile 27 Nisan arasında temel bakımı tamamladığımız için salt okunur olacaktır. Tamamlandığında bu başlığı kaldıracağız. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

İki yüzey arası katı nasıl yapılabilir?

gngrerkin
Advocate

İki yüzey arası katı nasıl yapılabilir?

gngrerkin
Advocate
Advocate

Merhabalar

İç içe ve kapalı iki yüzey modelledim. Katmanlı imalat ile üretilecek bu parça gereksiz kütleyi azaltmak için içini boşaltman gerekiyor fakat rastgele olmaması için boşaltılacak iç kısmı ve dış kısmı ayrı ayrı modelledim. Basit bir şekilde iki yüzeyi seçip arasını doldur gibi bir komut var mı? Böyle yaparım dedim ama nasıl yapacağımı bulamadım. Yüzey oluşturmak çok uzun sürdü bu yüzeyleri kullanmak istiyorum. Çok basit bir şeydir belki ama bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
624 Görüntüleme
2 Yanıt
Respuestas (2)

BazarTuvakov
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Merhaba @gngrerkin 

Daha iyi yardımcı olabilmemiz için problemi görsellerle anlatırsanız veya dosya paylaşabilirseniz daha iyi olurdu (tabi paylaşmanız mümkünse). Şimdilik sorunuzdan anladığım kadarıyla aşağıdaki komut işinize yarayabilir. 

Fusion360'da yüzeyler arasında kalan hacmi katıya dönüştürmek için "Boundary Fill" komutu bulunuyor. Komutu kullanırken seçtiğiniz yüzeyler tamamen kapalı hacim oluşturması gerekiyor, eğer yüzeyler birden fazla kapalı hacim oluşturuyorsa ekrandaki kutucukları işaretleyerek hangi hacmi istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Daha sonra oluşan katı modeli "Combine" komutunda kesmek için kullanabilirsiniz. boundary_fill.png

İyi çalışmalar

Bazar Tuvakov

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @gngrerkin 

Probleminizle ilgili @BazarTuvakov tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Bu sizin için faydalı oldu mu? Eğer çözüm olduysa yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni