Duyurular

Autodesk Topluluk Forumları yeni bir görünüme kavuştu. Topluluk Duyuruları panosunda nelerin değiştiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Fusionda belli değerlere göre oluşturulan modelde değerler sonradan nasıl değiştirilir?

tutkucuce
Enthusiast

Fusionda belli değerlere göre oluşturulan modelde değerler sonradan nasıl değiştirilir?

tutkucuce
Enthusiast
Enthusiast

Merhaba

Öncesinde solidworks kullanmıştım. Fusionda çok acemi olduğumu söyleyebilirim.Basit bir soru ama eğitimlerde gördüğüm bir şey bende yok. belli değerlere göre modeli oluşturup sonra bu değerleri değiştirmek istediğimde sağ tık yaptığım değerleri değiştirmeme izin verecek bir buton yok Ne yapmam gerekiyor değerleri değiştirmek için?

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (3)
650 Görüntüleme
3 Yanıt
Respuestas (3)

Sualp.Ozel
Community Manager
Community Manager
Kabul edilen çözüm

Parametrik modda cizim yapiyorsaniz cevap budur.

SualpOzel_0-1643231983362.png

Direk modelleme yapiyorsaniz cevap budur: 

SualpOzel_1-1643232083204.png

Sualp.Ozel
Community Manager
Community Manager
Kabul edilen çözüm

Paramettik modda butun parametreleri 1 seferde gormek ve degistirmek isterseniz cevap budur:

SualpOzel_1-1643232280492.png

BazarTuvakov
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Merhaba @tutkucuce ,

Sorunuzu @Sualp.Ozel Bey yanıtlamış ama ben de şu bilgiyi eklebilirim. Yeni başlayan birisi için direkt modellemeye göre parametrik modelleme daha kolay öğrenilebilir diye düşünüyorum. Direkt modellemeden Parametrik modellemeye geçmek için aşağıdaki gibi "Capture Design History" aktifleştirmeniz gerekiyor. İyi çalışmalar.

timeline.png