Duyurular
Autodesk Community, 26 Nisan ile 27 Nisan arasında temel bakımı tamamladığımız için salt okunur olacaktır. Tamamlandığında bu başlığı kaldıracağız. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Fusion 360'ta Sketch Taşıma problemi

iSuat
Advocate

Fusion 360'ta Sketch Taşıma problemi

iSuat
Advocate
Advocate

Herhangi biryere bağlı olmayan bazı Sketchleri taşırken problem yaşıyorum. Bir anda takılıp geride kalıyor ve istediğim yere götüremiyorum

sketch move.gif

@iSuat , konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Sketch Taşıma problemi"

0 Beğeni
Yanıtla
1.056 Görüntüleme
4 Yanıt
Respuestas (4)

Anonymous
Uygulanamaz

Tasarladığınız iki boyutlu çizimde eksik ilişki veya ölçeklendirmeden dolayı kaynaklanıyor. Çiziminiz de eksik tanımlamaları düzelttikten sonra "Move (Taşıma)" komutu ile taşımak istediğiniz objeleri seçin ve belirli bölgeden tutarak veya noktayı seçerek taşıma işlemini tamamlayacaksınız.

iSuat
Advocate
Advocate

İki çizim var ve eksik ilişkilendirme yok çizimleri çift tıklama ile seçip oklar ile taşırken böyle oluyor serbest taşıma kutucuğunu tutarak taşıyınca taşınabiliyor . Select tool ile soldan sağa tamamını içe alacak şekilde seçince sorun olmuyor. Ama bu her çizimde mümkün olan bir şey değil kesişen çizimlerde çift tıklayarak seçmek daha kolay. Dün Fusion gruplarında bununla ilgili az çok sonuca ulaştık. Sebep fillet merkez noktalarının çift tıklama ile seçilememesi çıktı. Radiusları kaldırıp düz hale getirince çift tıklama seçimde taşıma sorunu olmadı. Fillet komutu daha sonra split edilen body üzerinden verildi.  

Çift tıklama ile seçim(taşınamıyor)

Otomatik alternatif metin yok.

Soldan sağa seçim(taşınabiliyor)

Otomatik alternatif metin yok.

Bu çalışmada fillet kaldırıldı sorun çözüldü ama yay alanı daha geniş çizimlerde radius merkez noktasını da ayriyeten seçmek çok zor olacaktır. Grupta tartışma bittiğinde büyük ihtimalle bug olarak bildireceğiz, bakalım sonuç ne olacak.

Anonymous
Uygulanamaz

Yanıtınızın ilk paragrafını okuyunca Fusion 360 ile ilgili bir bug (hata) sorunu fikrine vardım. Fusion 360 destek bölümüne ingilizce olarak report etmeyi deneyin ne cevap verecekler gözlemleyelim. Belirttiğiniz gibi çift tıklama seçeneği ile move (taşıma) gerçekleştirme gerek hız gerekse çizim kolaylığı açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Son olarak Fusion 360 yazılımına uzun süredir update gelmediğini fark ettim belki yeni gelen bir update ile bu soruna veya diğer hatalara çözüm bulacaklarını umuyorum. 

6100799
Community Visitor
Community Visitor

Merhaba, Eskizi merkezin dışında herhani bir yerde çizince benim sorunum çözüldü. Sizde deneyebilirsiniz.