Duyurular

Autodesk Topluluk Forumları yeni bir görünüme kavuştu. Topluluk Duyuruları panosunda nelerin değiştiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Fusion 360 Presspull a Açı Vermek

BatuhanDemiral
Participant

Fusion 360 Presspull a Açı Vermek

BatuhanDemiral
Participant
Participant

Merhabalar,

Presspull komutu ile düz bir yüzeyi kaldırdığım zaman düz yüzeyin köşelerden açılı gelmesini istiyorum. Presspull ladığım yüzey sadece uzaklık isteyerek dik bir şekilde geliyor. Alttaki örnek resimdeki gibi sanki fillet olmuş gibi tek komutta presspull ile bombeli kalksın istiyorum. Forumu ve interneti aradım bulamadım.

Açı girebileceğim bir komut var mıdır? Veya kodlanması için yazabileceğim geliştirici adresi var mıdır?

Teşekkürler

Batuhan.

Ekran görüntüsü 2022-02-23 102514.jpg

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (2)
983 Görüntüleme
3 Yanıt
Respuestas (3)

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhabalar,

Press-Pull komutnuu aslında extrude, fillet ya da offset komutlarının ortak kullanımı olarak düşünebilirsiniz, seçeceğiniz yüzey ya da kenara göre bu komutun kullanımı da değişiklik gösterecektir. Ancak elde etmek istediğiniz geometriyi direkt olarak ilk gösterdiğiniz parçadan elde edemezsiniz. 

Böyle bir unsur elde etmek için çok fazla seçenek var elbette ama, yüzey modelleme araçları yardımcı olabilir.

İlk olarak, oluşturduğunuz geometrinin üst yüzeyini SURFACE çalışma alanındayken silin:

2022-02-23 12_34_55-Autodesk Fusion 360.png

Daha sonra Surface modelleme bölümündeki loft komutu ile resimdeki iki kenarı birleştirin, bunu yaparken birleşim şekli olarak tanjantı seçebilirsiniz, aynı şekilde tanjant ağırlığını değiştirerek tanjantlığı değiştirebilirsiniz.

Ekran Alıntısı.PNG

Daha sonra Stitch komutu ile iki yüzeyi birleştirebilirsiniz:

Ekran Alıntısı2.PNG

Son olarak patch komutu ile açıkta kalan iki kısmı kapatıp, tekrar stitch komutu ile birleştirirseniz istediğiniz geometri oluşacaktır, aynı zamanda parametrik olarak ilerlediğiniz için ilerde bir değişiklik yapmak isterseniz loft komutunu editleyerek değiştirebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

BatuhanDemiral
Participant
Participant

Cevabınız için teşekkürler,

Çok farklı yollarla istediğimi elde edebiliyorum, örneğin sketch çizerken basitçe objeyi tepe açısı ile çizebilirim şekli çıkarmakta sıkıntı yok, sadece tek komutla hızlı bir şekilde yapmak istiyorum.

Fusion 360 için ulaşabileceğim geliştirici adresi paylaşır mısınız?

Teşekkürler,

Batuhan.

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

API ile ilgili gerekli bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

0 Beğeni