Fusion 360 - Karmaşık bir montaj veya makineden dış kabuk (surface) elde etme

umut.yildiz387PN
Explorer

Fusion 360 - Karmaşık bir montaj veya makineden dış kabuk (surface) elde etme

umut.yildiz387PN
Explorer
Explorer

Arkadaşlar Merhabalar;

Çizilen bazı makine veya karmaşık montajları başkaları ile paylaşmamız gerekebiliyor. Veya aynı şekilde kendi projelerimizde sadece referans almak için kullanabiliyoruz. Montajların dosya boyutları çok fazla olabiliyor.

Bu tarz çok parçalı bir montajın, içinde ne kadar parçası olursa olsun fark etmeksizin, sadece dış kısmının kabuğunu çıkartabiliyor muyuz? İş yerinde Inventor kullanıyoruz, ben Fusion 360 ta denedim fakat bulamadım. Boundary fill ile yapmaya çalıştım fakat tam istediğim gibi olmadı. Bir çözümü var mı acaba? Blender gibi programlarda mümkün fakar dediğim gibi bulamadım.Yardımcı olabilirseniz seviniriz.

Teşekkürler. İyi Çalışmalar.

@umut.yildiz387PN 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Karmaşık bir montaj veya makineden dış kabuk (surface) elde etme"

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
527 Görüntüleme
3 Yanıt
Respuestas (3)

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhabalar,

Bununla ilgili şunu yapabilirsiniz, Surface Kısmına geçip, sadece dış yüzeyini/kabuğunu yollamak istediğiniz yüzeyleri seçip Offset komutu ile 0 mm olarak offsetleyebilirsiniz. Böylelikle dış kabuğu ayrıca bir yüzey grubu olarak çıkarmış olursunuz. 

Önümüzdeki güncellemelerde iç kabukları da seçebilmeniz için böyle bir seçenek gelecek, yukarda bahsettiğim akış ile ilgili bir fikir verecektir aşağıdaki video (1. Dakika 17. Saniye): 

https://www.youtube.com/watch?v=027P_4sSnTs&t=3s

Siz burada gelecek olan seçim komutunu kullanmadan, direkt kabuk oluşturmak istediğiniz yüzeyleri seçip offset komutunu kullanabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

0 Beğeni

umut.yildiz387PN
Explorer
Explorer
Offset'ten yeni component yaratınca istediğim oldu.Teşekkürler ilginiz için.
0 Beğeni

Frkngnl
Collaborator
Collaborator

Rica ederim, işe yaramasına sevindim.

İyi çalışmalar.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

0 Beğeni