Duyurular
Autodesk Community, 26 Nisan ile 27 Nisan arasında temel bakımı tamamladığımız için salt okunur olacaktır. Tamamlandığında bu başlığı kaldıracağız. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Announcements
We are currently migrating data within this board to improve the community. During this process, posting, replying, editing and other features are temporarily disabled. We sincerely apologize for any inconvenience caused and appreciate your understanding. Thank you for your patience and support.

Fusion 360 ile ilgili bir kaç soru

metin.oncel
Participant Participant
648 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

Fusion 360 ile ilgili bir kaç soru

metin.oncel
Participant
Participant

* External olarak alınan parçaların alt bileşenlerinde isolate seçeneği yok.
* teknik resim kısmında section görüntü de sadece düz çizgi şeklinde kesit alınabiliyor.
* Future design kapatıldıgında sketch üzerindeki degişiklikler feature a yansımıyor.
* Desing kısmında oluşuturalan internal bileşen daha sonra external bileşene dönüştürülemiyor ancak save as yapıp daha sonra montaja eklemek gerekiyor.
* Konfigrasyon modülünü bulamadım. (Revize ve imalat sırasını oluşturmak için

Teşekkürler

yorum gönder
yorum gönder
Kabul edilen çözümler (1)
649 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

metin.oncel
Participant
Participant

Ayrıca DXF uzantılı dosyayı açınca sadece sketch şeklinde gösteriyor. (Yazılar, ölçümler vs gelmiyor bu da bizi yanıltıyor bazen)

yorum gönder
yorum gönder
Mesaj 3 / 5

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Metin Bey Merhabalar, 

Ben de yazdığınız sıra ile gideyim, bazı yazdıklarınız durum tespiti olmuş ve katılıyorum 🙂

1) External olarak alınan componentların alt componentlarında da kesinlikle isolate seçeneği olmalı, şu an olmuyor söylediğiniz gibi. 

2) Teknik resimde kesit alırken tıklama yaptığınız yol doğrusal değil de kademeli olursa Alt-Sağ-Alt gibi, kademeli kesit alabiliyorsunuz . Ancak kastettiğiniz kısmi kesit ise henüz eklenmedi, ancak hatırladığım kadarıyla roadmap'te bunun ekleneceği var ilerleyen zamanlarda.

3) Future design'ı tam anlayamadım, design history'i kastediyorsanız orayı kapattığınızda parametrik modellemeyi de kapattığınız için timeline'da geçmişte kullanılan komutların üzerinde değişiklik yapıldığında zaten güncellenmemesi gerekir.

4) Bu konuda da şunu söyleyebilirim, birkaç güncelleme önce, o çalışma içinde oluşturmak istediğiniz boş componentı external ya da internal olarak seçebilme özelliği getirildi. Söylediğiniz gibi internal olarak oluşturulduysa external'a dönüştürülmüyor ama ilk başta bununla ilgili size External mı internal mı olacağıyla ilgili soru soruluyor, orada o seçimi yapmalısınız.

5) Konfigirasyon modülü malesef yok ama derive metodunu kullanabileceğinizi belirtmiş autodesk makalelerinde, buradan erişebilirsiniz.

6) Fusion 360'ın içindeki tümleşik dxf import bu şekilde çalışıyor, ölçülendirmelerle birlikte değil sadece sketchi içeri alıyor. Belki Fusion 360 storedaki Dxf Import/Export appini yükleyip deneyebilirsiniz.

İyi çalışmalar diliyorum.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

yorum gönder
yorum gönder
Mesaj 4 / 5

metin.oncel
Participant
Participant

Furkan Bey merhabalar,

Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim. 

3) Design history i genelde ana montajda kapatmak zorunda kalıyoruz çünkü herhangi bir geçmişe dönük bir degişiklik yapılmak istendiginde aşırı kasmalar oluyor ve hatta çogu zaman jointler patlayabiliyor. Bazı zamanlar ise jointler öyle karmaşık oluyor ki Örnegin geçmişte sadece Hole komutuyla açılmış deliği 1mm kısaltmak istedigimizde bütün jointler kırmızı ya da sarı renk oluyor ve çogu zmaan patlıyor 😞

4) en başta external yapınca tekrardan open yada edit in place komutu montajın büyüklügüne göre bilgisayarı çok yorup kasmaya neden oluyor. Tasarım bittikten sonra bu parçaların external olarak alınmasını istemiştik fakat olmadı. Sorumun ana nedeni buydu.

5) Derive metodu için teşekkür ediyorum hemen araştıracagım onu.

6) Export dxf gibi uygulamaları önceden denedigimde yine aynısı oluyordu bu arada. (bunu da sorma nedenim dxfi hazırladıktan sonra lazer kesime göndermeden önce kontrol amaçlı tekrardan dxfi açıp bakmaktı fakat artık direk gönderiyorum 🙂 çünkü autocad gibi programlarda benim Fusion 360 Drawing bölümünde hazırlayıp export ettigim dxfler Autocad programında net gözüküyor.)

İyi Çalışmalar

yorum gönder
yorum gönder
Mesaj 5 / 5

Frkngnl
Collaborator
Collaborator

Rica ederim 🙂 İyi çalışmalar diliyorum.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

yorum gönder
yorum gönder
0 Beğeni