Metin Bey Merhabalar,
Ben de yazdığınız sıra ile gideyim, bazı yazdıklarınız durum tespiti olmuş ve katılıyorum 🙂
1) External olarak alınan componentların alt componentlarında da kesinlikle isolate seçeneği olmalı, şu an olmuyor söylediğiniz gibi.
2) Teknik resimde kesit alırken tıklama yaptığınız yol doğrusal değil de kademeli olursa Alt-Sağ-Alt gibi, kademeli kesit alabiliyorsunuz . Ancak kastettiğiniz kısmi kesit ise henüz eklenmedi, ancak hatırladığım kadarıyla roadmap'te bunun ekleneceği var ilerleyen zamanlarda.
3) Future design'ı tam anlayamadım, design history'i kastediyorsanız orayı kapattığınızda parametrik modellemeyi de kapattığınız için timeline'da geçmişte kullanılan komutların üzerinde değişiklik yapıldığında zaten güncellenmemesi gerekir.
4) Bu konuda da şunu söyleyebilirim, birkaç güncelleme önce, o çalışma içinde oluşturmak istediğiniz boş componentı external ya da internal olarak seçebilme özelliği getirildi. Söylediğiniz gibi internal olarak oluşturulduysa external'a dönüştürülmüyor ama ilk başta bununla ilgili size External mı internal mı olacağıyla ilgili soru soruluyor, orada o seçimi yapmalısınız.
5) Konfigirasyon modülü malesef yok ama derive metodunu kullanabileceğinizi belirtmiş autodesk makalelerinde, buradan erişebilirsiniz.
6) Fusion 360'ın içindeki tümleşik dxf import bu şekilde çalışıyor, ölçülendirmelerle birlikte değil sadece sketchi içeri alıyor. Belki Fusion 360 storedaki Dxf Import/Export appini yükleyip deneyebilirsiniz.
İyi çalışmalar diliyorum.
Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.