Duyurular

Aralık ayından itibaren topluluktaki 10 yıl ve daha eski içerikleri arşivleyeceğiz. Bu SSS daha fazla bilgi sağlamaktadır.

fillet oluştururken sorun yaşıyorum

Anonymous

fillet oluştururken sorun yaşıyorum

Anonymous
Uygulanamaz

Yeni başlayanlar için olan bu eğitimi takip ediyorum. Eğitimdeki gibi bir yüzey ile yarım daire arasında fillet yapamıyorum. Bir fillet tanımlamaya çalıştığımda, Daire yüzeyi ile pürüzsüz bir rampa yapmak yerine "içe doğru" dönüyor. Buradaki hata nerede, nasıl yapmam gerekiyor? 

Capture 28.03.2019 20-15-34.png

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
628 Görüntüleme
3 Yanıt
Respuestas (3)

tolgay.hickiran
Advisor
Advisor
İki body i birleştirmeniz gerekiyor.

Some worthwhile ideas
Copy Design should rename ilogic Rules too!
Why Nastran In-CAD doesn't have an SDK?IMPLEMENTED!

Tolgay Hickiran
Founding Partner
SignatureSignature

website
emailskypelinkedinyoutubeemail

0 Beğeni

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhaba,

Görselden gördüğüm kadarı ile yüzey ve daire farklı parçalar. Bu yüzden fillet atarken dairenin bir kenarını seçtiğin için kendi kenarını filletlıyor. İkisinin arasını filletlamak istersen ikisinin tek bir body olması lazım. Bunun için Modify bölümünden Combine komutu ile iki parçayı tek bi body haline getirebilir daha sonra fillet komutunu kullanabilirsin. 

Örnek bir senaryo hazırladım:

14.PNG

Soldaki 2 Ayrı Body, Sağdaki Combine ile ikisinin birleştirilmiş hali.

İyi çalışmalar dilerim.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor

Merhaba @Anonymous 

Örnek şekli paylaşabilirsen daha net ve doğru cevap verebiliriz ama burada sanki iki body den kaynaklanan bütünleşme olmadıgından bu böyle oluyormuş gibi

ama resmi paylaşabilirsen daha net cevap verebiliriz

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

0 Beğeni