Duyurular

Aralık ayından itibaren topluluktaki 10 yıl ve daha eski içerikleri arşivleyeceğiz. Bu SSS daha fazla bilgi sağlamaktadır.

EĞİTİM VİDEOLARINDAKİ FUSİON İLE YÜKLEDİĞİM FUSİONUN MENU YERLEŞİMİ VE İÇERİĞİ BİRBİRİNDEN FARKLI

Anonymous

EĞİTİM VİDEOLARINDAKİ FUSİON İLE YÜKLEDİĞİM FUSİONUN MENU YERLEŞİMİ VE İÇERİĞİ BİRBİRİNDEN FARKLI

Anonymous
Uygulanamaz

Bir eğitmen olarak Autodesk e kaydoldum ve imac bilgisayarıma fusion 360 ı kurdum. İlk defa bir tasarım eğitimi alıp bir cad programını deniyorum. Bu konuda acemi sayılırım. Yalnız eğitim videolarındaki fusion ile bendeki yüklü olan fusion arasında menu yerleşimi ve menü içerikleri arasında fark var. Bu da eğitimi benim için zorlaştırıyor hem zaman kaybı hem fazladan uğraş gerektiriyor. Bazen işin içinden çıkamaz hale geliyorum. Bu da  eğitimi benim için verimsizleştiriyor. 

Örneğin eğitim videosonda üstteki toolbar dediği yerde direk sketch menusü gözükürken bendeki fusionda araki bulasın. Birkaç yere tuşladıktan sonra belirdi. Ayrıca toolbarı istediğiniz yere tutup çekin diyor ama yine bendekinde yok ne çekilebiliyor ne taşınabiliyor. Eğitimdeki Fusion arayüzü daha sade anlaşılır ve tüm arananlara tek yerden ulaşılabiliyorken yüklediğim Fusion bana çok daha karmaşık ve işlevsellik açısından zayıf geldi. Ayrıca eğitimdeki SKETCH PALETTE menusunde olan çoğu bölüm bendekinde yok. Örneğin eğitimde constraints başlığı altında onlarca tuş var ve göstererek işlem yapıyor. Bende böyle bir alan yok. Buna benzer onlarca sorun var.

Olmayan yada gözükmeyen yada başka yerlere taşınmış menülerle bu eğitimi tamamlamak ve verim almak bir işkence...

Imac için program şablonu ve menüleri farklı mı?

Eğitimdeki eski sürüm, yüklediğimiz değiştirilmiş yeni sürüm mü?

Yada bize sunulan kısıtlanmış kırpılmış bir versiyon mu?

Autodesk e kaydolurken fusion için bireysel ve çoklu sınıflar için seçeneği vardı? Bu değiştirilemez deniyordu. Bunu daha sonradan değiştiremiyor muyuz? Aralarındaki farklar nelerdir? Otomatik güncelleme hepsinde var mı? Ayrıca programı kurmadan direk tarayıcı üzerinden fusion kullanılabiliyor mu? Kullanılıyorsa nerden giriliyor?

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
711 Görüntüleme
3 Yanıt
Respuestas (3)

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Hocam Merhabalar,

İnternetteki içeriklerin büyük bir çoğunluğu oluşturulduktan sonra Fusion 360'ın arayüzü değişti, bi süre ayarlardan eski arayüzü seçerek devam edebiliyordunuz ancak artık eski arayüze erişmek mümkün değil. Dolayısıyla mevcut arayüz ile kullanmak zorundasınız.

İçerik olarak bir kırpılma, komutlardan kısılması söz konusu değil. Eğitmen / Öğrenci hesabı ile Fusion 360'ın içindeki tüm komutlara erişebiliyorsunuz. 

Aslında arayüz de çok fazla değişiklik olmadı, farkettiğiniz kısımlar değişikliği büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor.

Örneğin, eskiden sketch açmak için üst taraftaki create panelinden sketch komutlarına erişebiliyorduk. Artık önce "Create Sketch" komutuna basıp bir yüzey seçtikten sonra sketch komutlarına erişebiliyoruz. Bir diğer değişiklik Sketch Palette'te var söylediğiniz gibi Constraintler üst tarafa taşındı, direkt üstteki toolbardan erişebiliyorsunuz komutlara bunun dışında bir değişiklik yok palette. Bu değişiklikler dışında komutların ikonları modern hale getirildi, eğitiminizi çok aksatmayacaktır bu kısım birebir aynı tutulmaya çalışıldı (renkleri daha satüre hale getirdiler genel olarak)

Yani kısacası;
Imac ve windows arasında iconlar bazında çok küçük farklılıklar olsa da komutların yerleri aynı.
Eğitimdeki Fusion 360'lar eski sürüm, şu an sizin kullandığınız güncel versiyon.
Eğitmen/Öğrenci lisansı ile sahip olduğunuz Fusion 360'lar kesinlikle kırpılmış versiyonlar değil, Fusion 360'ın tüm komutlarına ücretsiz olarak erişebilirsiniz ( ticari lisans kullanıcılarının bile para ödemek zorunda olduğu kısımlara ücretsiz erişebiliyorsunuz).

Fusion 360 programınız, otomatik olarak güncelleniyor. Sadece lab kurulumu için dikkat etmeniz gereken bazı aşamalar var, onun için buradaki linki kontrol edebilirsiniz : h target=_blankttps://www.tasarimveteknik.com/fusion360/toplu-lab-kurulumu/

Hesabınızı bireysel olarak açtıysanız bunu değiştiremezsiniz ancak sınıf/lab kurulumu için yeni bir hesap açabilirsiniz. Aralarında bir fark yok, erişebileceğiniz komutlar vs. aynı. Sadece yukarıda attığım linke göz atmanız gerekebilir.

İyi çalışmalar dilerim

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

0 Beğeni

Anonymous
Uygulanamaz

Genel açıklayıcı bilgiler için teşekkürler...

İnanın bize verilen eğitimle yüklediğim fusion hiç uyumlu değil. Ben bir kaç soruna değindim. Keşke sadece bunlardan ibaret olsa örnekleri çoğaltabilirim. Eğitimde gözüken fusion bana daha çok kullanıcı dostu ve pratik geldi bilhassa yeni başlayanlar için. Yeni fusion her bir komutu bi tarafa dağıtmış araki bulasın. Bu şekilde bu eğitimi tamamlamak bitirmek mümkün değil. Kesinlikle ben bir programın kullanıcı dostu ve pratik olmasını isterim. Diğerleri benim için sonradan gelir. Her bir video eğitimi ayrı bir işkenceye dönüşüyor. Samimiyetle ifade etmek istersem pişman oldum. Bence bu güncelleştirme ve değişimlerle iyileştirme şöyle dursun olanı da bozmuşlar...

Bir başka örnek; ekran kaydını attım. Create menüsünden BOX tıkla diyor. Ben giriyorum aynı yerde yok öyle bir alt komut. Biz devamlı bu komut bu menü nerde onu mu arayacağız. Ne güzel tek kalemde tüm komutlar bir arada eski sürümde. Keşke öyle kalsaydı. Özellik ekle geliştir ama menü ve işleyişi karıştırma, arap saçına döndermişler.

Eğitim videoları da çok açıklayıcı gelmedi bana. Farenin sağ tuşuyla mı sol tuşuyla mı nereyle tıklıyo da bi arama kutusu çıkıyor oraya box yazıyor sonra başka menüye gidiyor gibi sonra s tuşu ile diyor yani önce uyguluyor tabi biz nasıl yaptığını bilmiyoruz nasıl bu arama kutusu çıktı diyoruz sonra kutu kapanıyor ardında  s tuşuyla deniyor vesselam vesselam. Eğitimdeki ses tonu ve netliği dışında her şey yeni başlayan birileri için tam bir fiyasko. Anlatım tekniği, tarzı ve eğitimde kullanılan ile bizdeki fusionların uyumsuzluğu bu eğitimi yeni başlayanlar için işkence haline dönüştürür. Çoğu videoda şuraya tıklıyoz buraya çekiyoruz gibi tamamen soyut ifadeler kullanılıyor. Ve bazende tam tersi teknik ingilizce ifadeler kullanılıyor. Bu teknik ingilizce ifadeler kesinlikle anlamları ve işlevleri ve varsa menü komut yerleri belirtilerek gösterilerek söylenmeli.

Toolbar da öyle karışık ki şablonların üstünde de altında da menü başlık yazıları var. Her şey birbirine girmiş gibi. Ben windows 7 den sonraki benzer dağınıklık yüzünden çok sevdiğim windows xp işletim sistemini ve ofis programlarını bırakıp imac adım. Bir hevesle başladığım bu fusion eğitimi malesef kursağımda kaldı. Yeni arayüzü baz alan daha somut eğitim videoları var mıdır?

0 Beğeni

Frkngnl
Collaborator
Collaborator

Hocam görüşünüze saygı duymakla birlikte, Fusion 360 kullanacağınız tüm CAD Programları içinde en derli toplu arayüz tasarımına sahip olan program. Yaşadığınız problemin sebebi izlemekte olduğunuz tutorial videolarının eski arayüz üzerinden anlatılması. 

Attığınız görseli inceledim, yukardaki menülerden SURFACE yani yüzey modelleme bölümünden devam etmekte olduğunuz için BOX komutuna erişemiyorsunuz. Programın eski arayüzünde bu önemli ayrımlar olmadığı için problem yaşamaktasınız, bu tutorial videosu yeni arayüz ile çekilmiş olsaydı SOLID yani katı modelleme kısmından devam edecek ve bir problem olmayacaktı 🙂

Anlatımla ilgili söylediklerinize katılıyorum, ben kendi çektiğim videolarda her ayrıntıyı anlatmaya dikkat ederim, yani şimdi şuraya tıklayacağız demek yerine, mouse imleci ile gösterip komutları isimleriyle anlatırım. Ama her anlatıcının yöntemi farklı elbette.

Benim çektiğim tutorial dosyaları üniversitelere özel olduğu için malesef dışarı ile paylaşamıyorum ama isterseniz Fusion 360 Youtube hesabından İngilizce ve Autodesk tarafından çekilen tutoriallara erişebilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

0 Beğeni