Fusion – Türkçe
Autodesk Fusion (eski adıyla Fusion 360) Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Fusion konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Başka bir parçaya nasıl uzantı oluşturulacağını çözemedim!

1 YANIT 1
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
Anonymous
522 Görüntüleme, 1 Yanıt

Başka bir parçaya nasıl uzantı oluşturulacağını çözemedim!

2mm kalınlığında ve 60mm çapında bir daire plaka var. Bu parça gerçekten çok önemli değil, sadece parçalarda nasıl oluşturulacağını bilmem gerekiyor. Yuvarlak yayın çemberin yayıyla eşleşmesi gerekiyor ancak uzaklığa karar vermedim ... belki 3mm ...

Sadece bir tane oluşturmam ve sonra tam olarak karşıt tarafa mirrorlamam gerektiğini biliyorum. nasıl yaparım anlatım net olmayabilir bu yüzden kafamdaki şekli çizip fotoğrafını ekledim.

nasıl yaparım? şimdiden teşekkürler.

örnek çizim.jpg

1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
Frkngnl
cevap verdi: Anonymous

Merhabalar,

Öncelikle iki eş merkezli çember çizmeniz gerekli, dimension komutuyla iki çember arasındaki mesafeyi 3mm girebilir ya da offset komutuyla direk 3mm uzakta çember çizebilirsiniz. Daha sonra line komutu ile kenardaki çıkıntılardan birini çizmelisiniz. Daha sonra çemberlerin merkezinden bir aynalama ekseni çizebilirsiniz, daha sonra bu çizgiyi mirror komutunda kullanacaksınız. Örnek görseli aşağıya ekliyorum. Tüm işlemler bittikten sonra, istenmeyen çizgileri "Trim" komutuyla (klavye kısayolu t harfidir) temizleyebilirsiniz.

4444.PNG

İyi çalışmalar.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report