Ayarlanabilir montaj ilişkileri oluşturma

Anonymous
777 Görüntüleme
1 Yanıt
Mesaj 1 / 2

Anonymous
Uygulanamaz
Fusion 360'a oldukça yeniyim. Sketchup ile biraz deneyimim var, ama son zamanlarda ortaya attığım fikirler daha güçlü bir programa geçmek istememi sağladı. Bu yüzden bir raf ünitesi modelleyerek Fusion 360'ı denemeye başladım. Ancak, parametreleri kullanarak tamamen ayarlanabilir hale getirmek istiyorum. Bende yatay raflar istenen şekilde ayarlanabiliyor, ancak bunları yarım turlu bir bağlantı kullanarak dikey desteklere bağlıyorum. Sorunun olduğu yer burası. Dikey desteklerde kesimi nasıl yaratacağımı anlayamıyorum, ki bu da raf sayısı ve boşluk sayısı ile ayarlanabiliyor. Yeni bir taslak oluşturmam gerekiyor mu? Yada baştan başlamak mı? 
raf.png

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
778 Görüntüleme
1 Yanıt
Reply (1)
Mesaj 2 / 2

TuncayBAKKAL01
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm
Merhaba, Aklıma ilk gelen öneri bir raf hücresini oluşturduktan sonra array komutu ile doğrusal dizeleme yaparak raf sayısını artırabilirsiniz. En son olarak Taban ve tavan forumunu çizip tamamlarsınız. Daha profesyonel aşamada bu işlemler için python dilinde modül yazıp sadece satır sütun değeri girerek otomatik raf bile oluşturmanız mümkün.

TuncayBAKKAL

AutoCAD Eğitmeni ve Danışmanı
AutoCAD ve Fusion 360 Görsel Eğitim
Fusion 360 Kitabı Çıktı!
http://www.tuncaybakkal.com
Instagram: @tuncay_bakkal
Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudos") ile ödüllendirin.