Announcements
Şu anda topluluğu geliştirmek için bu panodaki verileri taşıyoruz. Bu işlem sırasında, gönderme, yanıtlama, düzenleme ve diğer özellikler geçici olarak devre dışı bırakılmıştır. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür diler ve anlayışınız için teşekkür ederiz. Sabrınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

Analiz yardım

Analiz yardım

Anonymous
754 Görüntüleme
2 Yanıt
Mesaj 1 / 3

Analiz yardım

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba arkadaşlar,

240 parçalık bir modelim var ve bunu part part statik analizini almak istiyorum. Mesela şase 20 parçadan oluyor bunu almak istiyorum. Bu şekilde parçalara ayırmak istiyorum analizde fakat simülasyon kısmına geçtiğimde tüm parçaları geçiyor ve tüm parçalara mesh atıyor. Sadece istediğim parçalara mesh atmasını sağlayabilir miyim?

yorum gönder
yorum gönder
0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
755 Görüntüleme
2 Yanıt
Replies (2)
Mesaj 2 / 3

iSuat
Advocate
Advocate

Öncelikle component çalışmayı tavsiye ederim. Her yeni parça oluşturacağınızda create menüsünden "new component" diyerek başlamalısınız. Daha derli toplu bir tasarım ağacınız olur ve dışarı aktarma işi de daha kolay olur.

Parçalarınız tamalanmış ise componenti sağ tıklayıp aşağıdaki gibi bilgisayara değil proje içine kaydedip tek tek simülasyonu yapabilirsiniz

component.jpg

yorum gönder
yorum gönder
0 Beğeni
Mesaj 3 / 3

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhaba Celil,

Analiz yaparken, sadece istediğin body veya componentlere analiz yapmak için "Simplify" komutunu kullanabilirsin. 

Örneğin Static Stress analizi üzerinden bir senaryo oluşturayım. 

2.PNG

Burda görüldüğü gibi analiz Şase ve Diğer Parçalar olmak üzere iki farklı bileşen içeriyor. Aynı zamanda Şase componentının içinde birden fazla body bulunmakta. Ancak ben parçalardan birini gizlesem bile, analiz esnasında ekranımızdaki tüm parçaları meshe dönüştürüyor. Bunun için yukarıda "Simplify" komutumuz var.

1.PNG

Bu komuta tıkladığında, sol tarafta tasarımında bulunan bileşenleri göreceksin. Ben Şase'nin kalmasını diğer parçaların Analiz'den silinmesini istediğim için "Diğer Parçalar" componentına sağ tıkladım ve "Remove" komutu ile analiz çalışma alanından sildim. Eğer silmek istediğin birden fazla component varsa sadece kalmasını istediğin componenta sağ tıklayarak "Remove All Expect Selected" komutu ile geriye kalan tüm componentları silebilirsin. Bu şekilde parçaların mevcut çalışma ortamında kalmaya devam ederken analiz ortamında sadece istediğin parçalar ile çalışabilirsin.

3.png

Çalışmanda başarılar dilerim.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

yorum gönder
yorum gönder