Merhaba Celil,
Analiz yaparken, sadece istediğin body veya componentlere analiz yapmak için "Simplify" komutunu kullanabilirsin.
Örneğin Static Stress analizi üzerinden bir senaryo oluşturayım.

Burda görüldüğü gibi analiz Şase ve Diğer Parçalar olmak üzere iki farklı bileşen içeriyor. Aynı zamanda Şase componentının içinde birden fazla body bulunmakta. Ancak ben parçalardan birini gizlesem bile, analiz esnasında ekranımızdaki tüm parçaları meshe dönüştürüyor. Bunun için yukarıda "Simplify" komutumuz var.

Bu komuta tıkladığında, sol tarafta tasarımında bulunan bileşenleri göreceksin. Ben Şase'nin kalmasını diğer parçaların Analiz'den silinmesini istediğim için "Diğer Parçalar" componentına sağ tıkladım ve "Remove" komutu ile analiz çalışma alanından sildim. Eğer silmek istediğin birden fazla component varsa sadece kalmasını istediğin componenta sağ tıklayarak "Remove All Expect Selected" komutu ile geriye kalan tüm componentları silebilirsin. Bu şekilde parçaların mevcut çalışma ortamında kalmaya devam ederken analiz ortamında sadece istediğin parçalar ile çalışabilirsin.

Çalışmanda başarılar dilerim.
Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.