Fusionda çemberi çizginin ucuna taşıma

zeynepavcı
Enthusiast Enthusiast
527 Görüntüleme
2 Yanıt
Mesaj 1 / 3

zeynepavcı
Enthusiast
Enthusiast

Basit bir sketchde Çember çizildi ve çap ölçüsü verildi. Merkezden rastgele bir konuma doğru bir çizgi çizildi.

Çemberi merkezden çizginin ucuna nokta-nokta taşıma/kopyalama yapmayı deniyorum --- çalışmıyor.

Çizgi üzerinde rastgele bir yere ikinci bir nokta ekliyorum. Merkezden o noktaya taşıma/kopyalama yapınca çalışıyor. Eskizdeki herhangi başka bir nokta ile de çalışıyor, ancak çizginin ucu hariç.

Çizginin ucuna açıkça bir nokta eklesem bile, çemberi oraya taşıyamıyorum.

Bu çok garip bir kısıtlama gibi görünüyor. Bilinçli bir sınırlama mı acaba?

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (2)
528 Görüntüleme
2 Yanıt
Replies (2)
Mesaj 2 / 3

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Çember zaten o çizgideki bir noktaya coincident olarak tanımlı olduğu için olmuyor gibi görünüyor. Çemberin merkezine tıklayıp coincident tanımlandığını gösteren iconu silerseniz, noktadan noktaya taşımayı yapabilirsiniz.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 3 / 3

BazarTuvakov
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Merhaba,

Furkan beyin yanıtladığı gibi, çizginin başlangıcı çemberin merkezine sabitlendiği için taşıma yapamıyorsunuz. Bu mantıklı bir kısıtlamadır çünkü, çemberi çizginin diğer ucuna taşıdığınızda çizginin başlangıç noktası da o noktaya taşınıyor ve çizgi 0 uzunlukta olmak zorunda oluyor. Çok basit çözüm olarak çizgiyi taşıma işlemini yaparken 'Create Copy' yaparsanız komut istediğiniz gibi çalışır. Orijinal çemberi yardımcı çizgi yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar,

BT

move circle.png

0 Beğeni