Fusion 360 - Step dosyası ve extrude etme sorunu

kcircir
Participant Participant
822 Görüntüleme
5 Yanıt
Mesaj 1 / 6

kcircir
Participant
Participant

Merhabalar,

Dışardan .step olarak dosya alıyorum ve bunun üzerinde çizim ve montaj yapıyorum. Parçalardan birini düzenlemek istediğimde çizim yapıp extrude etmek istediğimde yapmıyor veya yapıyor ama uygulamıyor. Bunu düzenleyebilme imkanım bulunuyor mu? 

@kcircir , konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Step Dosya"

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
823 Görüntüleme
5 Yanıt
Replies (5)
Mesaj 2 / 6

Frkngnl
Collaborator
Collaborator

Merhabalar,

Problemi daha iyi analiz anlayabilmemiz için çalıştığınız dosyayı buradan paylaşabilmeniz mümkün mü?

Teşekkürler.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 3 / 6

kcircir
Participant
Participant

Merhabalar,

Telif haklarından dolayı dosya paylaşımı yapamıyorum. Fakat buradan ekran görüntüsü paylaşabilirim. Bu şekilde tamam dememe rağmen kesme işlemi gerçekleşmedi. 

Bu program özelinde yanında kalem çıktığı zaman düzenleme yapabiliyorum, onun dışında düzenleme nasıl yapabilirim? 

0 Beğeni
Mesaj 4 / 6

Frkngnl
Collaborator
Collaborator

Merhabalar,

Resimlerde Unsur ağacı görünmediği için tahminde bulunabilirim, kesmek istediğiniz ama kesemediğiniz bileşen linkli/bağlı olarak kalmış olabilir. O bileşene unsur ağacından sağ tıklayıp break link/ bağı kır diyebilir misiniz? O bileşenin bağını kırmadan o montaj çalışmasında o bileşen üzerinde bir değişiklik yapamazsınız, ya da söylediğiniz gibi kalem işareti ile o bileşeni o çalışmada editleme bölümüne geçip üzerinde kesme işlemi yapabilirsiniz.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

Mesaj 5 / 6

kcircir
Participant
Participant

Bu parçayı ben çizdim ve unsur ağacında gövde olarak gözükmektedir. Aşağıda ki history kısmında da bunu bulamıyorum. 

0 Beğeni
Mesaj 6 / 6

mufuo
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Parçayı dışardan import ettiğinizde history kısmının takibini açabilirsiniz ancak 3 boyutlu düzenleme yapamayabilirsiniz. @Frkngnl beyin söylediği gibi montajdan bağımsız düzenleme yapabilirsiniz:

Montajlı bileşenin orijinal dosyasında gövdeyi kesin.
Bağlantılı bileşenleri montaj dosyasından düzenlemek için Yerinde Düzenle'yi kullanabilirsiniz. Buradan bakabilirsiniz
Bileşen ve montaj dosyaları arasındaki bağlantıyı kesin. Buradan bakabilirsiniz.
Bileşeni orijinal dosyadan montaj dosyasına türetin. Buradan bakabilirsiniz

Yukarıdaki adımların orijinal içeriği bu linkteki teknik destek sayfasındadır.

Mustafa Furkan Özel
Project - R&D Manager

LinkedIn