Fusion 360'da Modeli oluşturmak için basit bir yol arıyorum

irfan.anill
Enthusiast Enthusiast
445 Görüntüleme
2 Yanıt
Mesaj 1 / 3

irfan.anill
Enthusiast
Enthusiast

Selam,

Düşük poli görünüme sahip bir modeli yeniden oluşturmaya çalışıyorum, şeklimin son hali şuna benziyor:

chrome_367MLtKL8D.png

Çizdiğim çokgenler ve loft komutu ile önce aşağıdaki şekli elde ettim.

dd.png

Orijinal görünümü elde etmek için her dörtgeni iki düz üçgene bölmem gerekiyor. İşte bunu şu şekilde yapıyorum:

• her dörtgen için, bir çizimde dörgen boyunca çapraz bir çizgi çiziyorum
  • dörtgeni iki üçgene bölmek için bu çizgiyi bölme aracı olarak kullanıyorum
  • üçgenlerin her biri için, üç üçgenin noktalarını kullanarak bir yapısal düzlem oluşturuyorum.
  • bir üçgen çizmek için üç noktayı kullanarak düzlemde yeni bir sketch oluşturuyorum
  • Surface modunda, üçgen sketchlerinden yüzey oluşturmak için patch aracını kullanıyorum

Çalışıyor ve bana istediğim sonucu veriyor fakat bunu yapmanın daha etkili ve basit bir yolu var mı?

Kabul edilen çözümler (1)
446 Görüntüleme
2 Yanıt
Replies (2)
Mesaj 2 / 3

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhabalar,

Freeform (T-splines) modelleme alanında bu tür geometrileri daha kolay oluşturabilirsiniz. 

Örneğin Freeform modelleme alanına girdikten sonra Cylinder Seçeneği ile bir silindir oluşturabilirsiniz, daha sonra Edit Form dedikten sonra Şeklin üst yüzeyindeki kenarlardan birine çift tıklayarak tüm edge loopu seçebilirsiniz, bu sayede örneğin 180 derece rotate ettiğinizde şekli burmuş olacaksınız. (Edit form dedikten sonra soft selection'ı aktif hale getirirseniz seçtiğiniz edge loop dışında, yakında olan diğer edgeler de rotate edileceği için daha kolay bir burma işlemi yapabilirsiniz) Daha sonra "Crease" komutu ile şeklin üzerindeki edgeleri seçerek keskin hale getirebilirsiniz. Daha sonra edit poly komut ile şekil üzerindeki tüm nokta, kenar ve yüzeyler dilediğiniz gibi hareket ettirebilirsiniz. İstediğiniz formu elde ettikten sonra thicken komutu ile et kalınlığı verebilirsiniz.

Örneğin alttaki geometriyi yaklaşık 20 saniyede oluşturdum:

Ekran Alıntısı2.PNG

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

Mesaj 3 / 3

BazarTuvakov
Advocate
Advocate

Selamlar,

Bu modele benzer tasarımı daha önce yaptığım için deneyimimi paylaşmak isterim. Aşağıdaki adımları izleyerek oluşturabilirsiniz. 

- Çokgenler ile profilleri oluşturdum,

- Solid Loft ile birleştirdim,

- Mesh -> Create -> Tessellate ile solid'i mesh'e dönüştürdüm,

- Mesh -> Modify -> Reduce ile mesh'i minimum "Proportion" haline getirdim,

- Mesh -> Modify -> Convert Mesh ile mesh'i solid'e çevirdim.

Umarım faydalı olur, iyi çalışmalar.

forums.png