3d parallel empty toolpath uyarısı

Anonymous
Uygulanamaz
464 Görüntüleme
2 Yanıt
Mesaj 1 / 3

Anonymous
Uygulanamaz

Arkadaşlar merhaba, 

3d parallel empty toolpath veriyor. Ancak sadece son projede değil bütün projelerde. Üstelik daha önceki projeleri post process edip cnc de kestim bile. Ama bugün sabahtan beri hiç bir şekilde 3d parallel çalışmıyor. Programı uninstall edip yeniden yükledim ama bir değişiklik olmadı. Bu konuda biri yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler... 

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
465 Görüntüleme
2 Yanıt
Replies (2)
Mesaj 2 / 3

Anonymous
Uygulanamaz

- Setup kısmında hem parçanızı hem de stock'u model olarak seçiyor olabilir misiniz?

- Ya da tool ölçüleriniz bu işleme uygun olmayabilir. Eski projelerinizde de bu sorunla karşılaştığınıza göre muhtemelen sorunun bu olabileceğini düşünüyorum. Düzenlediğiniz ve sürekli kullandığınız bir tool varsa bunun ölçülerini değiştirmiş olabilirsiniz.

Sanırım bu hata ile çeşitli sınırlar nedeniyle kesim yapılacak yeterli alan olmadığında karşılaşılıyor. 

Şurada videolarla desteklenmiş detaylı bir rehber var:

http://help.autodesk.com/view/fusion360/ENU/?caas=caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Troubleshooting-Emp... 

Mesaj 3 / 3

Anonymous
Uygulanamaz
Kabul edilen çözüm

"Contact only" disable ettiğimde sorun çözüldü. Fakat dediğim gibi enteresan olan daha önce aynı ayarlar ile kesim yaptım, hatta aynı parçayı da kesmiştim. Manufacture forumda sorunu bir de versiyon upgrade ile ilgili parallel tool ayarlarında değişiklik yapıldı mı diye sordum. Böyle bir şey olmadığını da söylediler. Fakat ben çözümü bulana kadar o kadar çok değiştirmiştim ki ayarları projeyi yükleyemedim. Benzer sorunla tekrar karşılaşırsam bu defa ayarları değiştirmeden projeyi paylaşacağım. 

İlginiz için çok teşekkürler..