Community
Fusion Support
Report issues, bugs, and or unexpected behaviors you’re seeing. Share Fusion (formerly Fusion 360) issues here and get support from the community as well as the Fusion team.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Thin Extrude issue

9 REPLIES 9
Reply
Message 1 of 10
ballyhoos
229 Views, 9 Replies

Thin Extrude issue

I'm still only new to Fusion360 but I'm struggling to understand the issue that I'm facing with a simple "thin extrude".  As you can see I'm trying to extrude to a point above the sketch profile, basically making a box with a certain internal dimension, and have a solid wall of a certain width. However it keeps throwing an error when trying to add the wall width.  And this error only happens when trying to extrude to that object point above the sketch.  If anyone could help explain what I'm doing wrong, it would be great as I've been struggling to get it to work for a number of hours.  

Note: it's just a simple 2x2m box with a .5m (outer/Side 2) wall width.

Cheers
Screen Shot 2022-04-02 at 3.12.55 pm.jpg

9 REPLIES 9
Message 2 of 10
davebYYPCU
in reply to: ballyhoos

Instead of To Object, Use distance and select the point, Fusion will do as you wish, but will not keep the point parametrically attached.

 

Might help....

 

Message 3 of 10
ballyhoos
in reply to: ballyhoos

I'm sure this worked previously prior to this "March" update. I don't recall having this much issue, doing this previously. 


Message 4 of 10
jeff_strater
in reply to: ballyhoos

it seems to work OK for me.  Is there something different that I am doing than what you are?

 


Jeff Strater
Engineering Director
Message 5 of 10
ballyhoos
in reply to: jeff_strater

Yeah slightly different. That wall width is too small compared to my steps to replicate which is in meters.  The "wall location" option in the extrude also needs to be set to "Side 2", meaning it places the wall outwardly instead of inwardly. The width of the extrude needs to be greater than 0.25m.  It seems to work when it's below 0.21m but anything over that value causes the error.

There's def. something wrong when extruding to an object when the outer wall dimension is on the larger side.  As I have noticed a lot more difficulty in trying to get things done after this new "March" update.  Even extruding to an outer surface of an object leaves the thin remnants of the object needing to be cut through manually using distance.

Message 6 of 10
TheCADWhisperer
in reply to: ballyhoos

Attach example *.f3d files to illustrate issues.

Message 7 of 10
jeff_strater
in reply to: ballyhoos

I have been able to reproduce this failure.  It is the combination of:

  • to object extent
  • side 2 (outward) direction
  • a large thickness relative to the profile size (it does not require thicknesses in the meters range, it appears just that the thickness has to be relatively large)

I will log a bug on this.  I highly doubt that this failure was introduced in the March update, because this appears to be a failure in the modeling kernel itself, which was not upgraded in that release, but I could be wrong.

 

[edit]  bug FUS-102257 created for this issue


Jeff Strater
Engineering Director
Message 8 of 10
ballyhoos
in reply to: jeff_strater

Thanks @Anonymous Kind of you for helping out. Out of curiosity, What's AUTODESK's release cycle for updates re. bug fixes like this?
Message 9 of 10
jeff_strater
in reply to: ballyhoos

Fusion updates fairly regularly (major releases every 6 weeks or so, with smaller updates as needed, in-between), but there is no way to predict when any given bug will be fixed.  It depends on a lot of factors.  If it really is a regression, those get pretty high priority. For others, it will depend on how many customers are impacted, etc.  Not a real answer, but the best I can do.  Thanks for the clarification about it being "side2" that was the problem.  I missed that the first go-round.


Jeff Strater
Engineering Director
Message 10 of 10
ballyhoos
in reply to: jeff_strater

What's the update on this bug (FUS-102257), was it resolved? Because in v.2.0.16490 it still is not working as expected.

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report