Community
Fusion Support
Report issues, bugs, and or unexpected behaviors you’re seeing. Share Fusion (formerly Fusion 360) issues here and get support from the community as well as the Fusion team.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Shared public link not working

16 REPLIES 16
Reply
Message 1 of 17
David_Ewen
3001 Views, 16 Replies

Shared public link not working

Shared public links from Fusion360 don't always work.

 

This is an intermittent problem. They occasionally work, then the next time someone attempts to open the link it fails with the "OOPS - this page is not found."

 

I've attempted over and over to un-share and re-share the link with the same results.

 

Interestingly enough, the link "usually" works on my desktop when I'm connected to the same network that I shared the link from.

 

However, anyone NOT connected to my network or if they are using iOS get the OOPs web page.

 

Most current link that fails outside my network, but works on my machine that created the link.

https://a360.co/2UzQ3tI

 

Screenshot attached showing that this is a valid link in Fusion360

David Ewen
16 REPLIES 16
Message 2 of 17
karina.harper
in reply to: David_Ewen

Hi @David_Ewen 

 

I tried this on PC, Mac, and my android phone. Granted they're all on the same network but I'm able to access. Granted, they're all on the same network.

 

Sometimes these links take a while to generate the file in the web viewer. If you look under the "details" under the Oops image there will also be some more information on what went wrong.

 

Here's a good answer from the A360 team


Karina Harper

Software QA Engineer, Fusion 360

Fusion 360 Webinars | Contact Support | EDU Support | Support Board Best Practices


Message 3 of 17
David_Ewen
in reply to: karina.harper

Hi @karina.harper 

Thanks for the reply.

 

This is way beyond waiting a couple minutes for the link to "populate"

This is regular occurrence of links even after they have been shared for days and weeks and even though they have previously worked. It's very strange, I can open the links on the computer I created them on, but if anyone outside my local network attempt to open them, they get the OOPs page from Autodesk. This current project has been shared successfully and unsuccessfully for more than 3 weeks. It just depends on how the Autodesk server is feeling that day as to whether it works or not. (I know that's not the real reason, but it seems like it is.)

 

The situation where I can open them on my computer and on iOS if on my local network, but not outside my local network is even way more strange to me, since these are supposed to be "cloud" stored files.

 

I have a separate support case in for this situation, because at this point, it is causing problems between me and my clients.

 

And here is the most recent attempt to share this link - however, I think it still does not work.

https://a360.co/2UzQ3tI

 

And a screenshot to prove that indeed this model is linked (supposedly)

 

 

David Ewen
Message 4 of 17
David_Ewen
in reply to: karina.harper

Hi @karina.harper 

Thanks for the reply.

 

This is way beyond waiting a couple minutes for the link to "populate"

This is regular occurrence of links even after they have been shared for days and weeks and even though they have previously worked. It's very strange, I can open the links on the computer I created them on, but if anyone outside my local network attempt to open them, they get the OOPs page from Autodesk. This current project has been shared successfully and unsuccessfully for more than 3 weeks. It just depends on how the Autodesk server is feeling that day as to whether it works or not. (I know that's not the real reason, but it seems like it is.)

 

The situation where I can open them on my computer and on iOS if on my local network, but not outside my local network is even way more strange to me, since these are supposed to be "cloud" stored files.

 

I have a separate support case in for this situation, because at this point, it is causing problems between me and my clients.

 

And here is the most recent attempt to share this link - however, I think it still does not work.

https://a360.co/2UzQ3tI

 

And a screenshot to prove that indeed this model is linked (supposedly)

 

 

David Ewen
Message 5 of 17
David_Ewen
in reply to: karina.harper

Hi @karina.harper 

Interesting that you are able to open this link. 

Neither I nor my customer can.

Me on my iPhone using Verizon or my local network, customer via his computer and iPhone.

 

I can however open it using the same computer I used to share the link.

David Ewen
Message 6 of 17
karina.harper
in reply to: David_Ewen

@David_Ewen 

 

Ok - the A360 team may not get back to you on that thread since it is quite old.

 

What about other browsers? Are you only on Safari or are you trying others?

 

We tried it on several browsers and computers on our network, and we saw it didn't work on one iPhone connected to data.

 

Have you tried using the mobile app?


Karina Harper

Software QA Engineer, Fusion 360

Fusion 360 Webinars | Contact Support | EDU Support | Support Board Best Practices


Message 7 of 17
David_Ewen
in reply to: karina.harper

@karina.harper 

I'm only using Safari on both my computer and iPhone.

on both my iPhone and computer, link works if I use my A360 account, but not the public shared link.

 

My customer is using Windows, not sure what version, and an iPhone. 

Neither work using the public shared link for him.

 

David

David Ewen
Message 8 of 17
David_Ewen
in reply to: karina.harper

@karina.harper 

You mentioned that an Autodesk engineer may not respond.

Do you recommend doing another new post?

David Ewen
Message 9 of 17
karina.harper
in reply to: David_Ewen

@David_Ewen 

 

This might be a safari limitation. I would try using chrome - my guess here is that since this file is quite large, Safari is timing out on loading it. Let me know if you're able to see it in Chrome or Firefox.

 

From there I can log an internal ticket with the team so they can look at it for us.


Karina Harper

Software QA Engineer, Fusion 360

Fusion 360 Webinars | Contact Support | EDU Support | Support Board Best Practices


Message 10 of 17

I thought I'd chime in as I can confirm that I saw an intermittent problem loading down one of @David_Ewen's designs.

He posted two different threads to discuss separate issues and posted a link to the same design.

 

I responded to the first thread and was able to download the design.

A little later (less then an 2 hours) I saw his other thread and though this was a link to the same design I was presented with a message that this was a private link and I did not have authorization.

 

Both of these were on Safari.

 

I try to avoid running Google Chrome in parallel because it's been discussed on the forum that running chrome in parallel to Fusion 360 is responsible for some of the odd viewport and UI behavior of Fusion 360, particularly in full screen mode. Such as unresponsive view cube. So it's a bit of catch 22.

Peter Doering
Message 11 of 17

@TrippyLighting 

 

Did you try any other browsers? Did it work in anything other than safari?


Karina Harper

Software QA Engineer, Fusion 360

Fusion 360 Webinars | Contact Support | EDU Support | Support Board Best Practices


Message 12 of 17

No, I did not. As it turned out I already had the design so there was no need 😉

Peter Doering
Message 13 of 17

Hi,

 

I've been having the same issue this December.

 

I've trying to share the public link of my design, and I always got the same result, "Server encountered an unexpected error."

 

Might be a problem with the short link generator, because, I've opened my design on my browser (Chrome) through my A360 Account. I've copied the link, and I've created a bit.ly short link. This new bit.ly link does work perfectly.

 

I hope this reply can be helpful.

Message 14 of 17
Edgaras.VGTU
in reply to: David_Ewen

For all our team sharing does not work.

EdgarasVGTU_0-1650984321896.png

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edgaras Timinskas / Lecturer
edgaras.timinskas@vgtu.lt
Vilnius Gediminas Technical University
Sauletekio ave. 11, LT–10223 Vilnius
www.vgtu.lt
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Message 15 of 17
giota_nikola
in reply to: David_Ewen

Can someone please explain this result when sharing a legitimate link to a browser..?

Καταγραφή1.PNG

 from the above..

to this..

Καταγραφή2.PNG

 all attempts to find problem failed ..

..eminent presentation of product to client about to fail..

Message 16 of 17
martin7CJYZ
in reply to: giota_nikola

I have the exact same problem with several designs... Did you manage to solve it?

Message 17 of 17
g-andresen
in reply to: martin7CJYZ

Hi,

take a look at this thread 

 

günther

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report