Community
Fusion Support
Report issues, bugs, and or unexpected behaviors you’re seeing. Share Fusion (formerly Fusion 360) issues here and get support from the community as well as the Fusion team.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Animation Storyboards not showing up in drawings

12 REPLIES 12
Reply
Message 1 of 13
jacob.michaels
289 Views, 12 Replies

Animation Storyboards not showing up in drawings

Hey Forum,

 

I can't get my newly created drawings to recognize current animation storyboards. Pasted below are my new ones (please forgive the names, it makes sense to me lol) and the drawings from animation I created, none of the current ones show up, and when I attempt to save the drawing, Fusion crashes. Everything is saved. I'm really at a dead end here.

jacobmichaels_4-1699919147122.png

 

 

 

 

jacobmichaels_2-1699919019013.png

 

12 REPLIES 12
Message 2 of 13

When you have an existing 2D Drawing open, and after creating a new Storyboard, you must save the assembly or animation model.  When you go back to the drawing, you will see the Refresh Triangle at the top of the drawing.  Click on that and after it finishes you will have access to your new Storyboards.


"If you find my answer solved your question, please select the Accept Solution icon"

John Hackney
Retired

Beyond the Drafting Board


Message 3 of 13
liang_chen
in reply to: jacob.michaels

I agree with John feedback. The new animation needs to save, and refresh/update in drawing, then new storyboards will be displayed as Representation, showing as attached video. 

Please check if it is still an issue there, or it could be a dataset specific issue, please share the dataset with us for further investigation.



Fred Chen
SQA Engineer
Quality Assurance Team
Autodesk, Inc.


Message 4 of 13

This isn't an existing drawing, its newly created after I've made the new storyboards. 

Message 5 of 13
jacob.michaels
in reply to: liang_chen

How would I share my dataset?
Message 6 of 13

If you want to share the dataset, simple attach your MODEL to a reply post.  We will create a new drawing and see if there are any issues on our application.  From there, we will advise you.

 

If you do not know how to attach your Fusion 360 model follow these easy steps. Open the model in Fusion 360, select the File menu, then Export and save as a F3D or F3Z file to your hard drive. Then use the Attachments section, of a forum post, to attach it.


"If you find my answer solved your question, please select the Accept Solution icon"

John Hackney
Retired

Beyond the Drafting Board


Message 7 of 13

I have this problem right now with one of my files. Whenever I make a new 2D drawing and change the representation to one of my animations, it only shows old animations from older revisions of the model. It doesn't display any of the new animation representations that I have made and saved. Its weird. I would post my model but there is some proprietary information in it.

 

I even copied the 3D model without any drawings, then made a new drawing and its still referencing the old animations and not showing any of the new animations.

Message 8 of 13

Once a 2D Drawing is created using a selected Storybook Animation, it cannot be changed in that drawing.  When making a new 2D Drawing you must select the Storybook Animation you desire.

 

Select Storybook.jpg

 

 


"If you find my answer solved your question, please select the Accept Solution icon"

John Hackney
Retired

Beyond the Drafting Board


Message 9 of 13

I removed the proprietary stuff and included a 3d file. Have a look. the animation representations are not updating. I dont know why its not updating.

Message 10 of 13

I'm having the same issue. Did this get resolved? 

I've created new animations and they're not showing up as an option to display in the drawing. I've tried creating a new drawing as well and the new Storyboards aren't showing up in the drop down. 

Message 11 of 13
denis9KT64
in reply to: jacob.michaels

I have the sme issue.

I cannot select any now storyboard, gives me only 1 choise (storyboard1), which doesnt even exist any more 😞

 

Message 12 of 13
liang_chen
in reply to: gbeaudryHG2AS

The Root cause was resolved in March release by configuration. 

 

In the build before March, Please do not use Export to make a certain configuration as a standard design. Please use "Save Configuration As" to get the standard design from a configuration.  Now this issue has been resolved. For the previous dataset, we need to re-export from orignial file, or share with us to repair it.

 

Attached is the repair dataset. Please check if it works. Thanks



Fred Chen
SQA Engineer
Quality Assurance Team
Autodesk, Inc.


Message 13 of 13
liang_chen
in reply to: denis9KT64

Please share the dataset with us for investiagtion.

If it was exported from configuratin, please use "Save Configuration As" to get the standard design from a configuration. For existing dataset, we can take a look and check if it can be repaired. Thanks



Fred Chen
SQA Engineer
Quality Assurance Team
Autodesk, Inc.


Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums