Community
Fusion Manufacture
Talk shop with the Fusion (formerly Fusion 360) Manufacture Community. Share tool strategies, tips, get advice and solve problems together with the best minds in the industry.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Spindle not starting on Shopbot

2 REPLIES 2
Reply
Message 1 of 3
aokere
112 Views, 2 Replies

Spindle not starting on Shopbot

I've been trying to use my files with a Shopbot CNC but the spindle does not start. Is there a setting that needs to be changed? And can someone explain why this happens? 

2 REPLIES 2
Message 2 of 3
Joshua.Aigen
in reply to: aokere

Hi @aokere,

On the Shopbots I have ran there is a dialog that appears as you load the program called Start Router/Spindle. At that point you press the start button and the Router/Spindle starts spinning. None of this has anything to do with Fusion it is a part of the Shopbot operating system on the machine. Having the post start the spindle may not be possible, but I would lack that knowledge as I'm not familiar with writing posts. I do know the Shopbot G-code is different than most other CAM g-code.


Joshua Aigen
Workshop Supervisor
Message 3 of 3
CNC_Lee
in reply to: aokere

@aokere 

Did selecting the Shopbot OpenSBP post from the Fusion Post Library solve this issue?

If my post answers your question, please use Accept as Solution.

CNC Lee
Fusion 360 CAM Post Processor Expert
https://linktr.ee/cnclee

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report