Community
Fusion Manufacture
Talk shop with the Fusion (formerly Fusion 360) Manufacture Community. Share tool strategies, tips, get advice and solve problems together with the best minds in the industry.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

4 AXIS G93 PROBLEM

4 REPLIES 4
SOLVED
Reply
Message 1 of 5
emre_sahin9PU3F
133 Views, 4 Replies

4 AXIS G93 PROBLEM

Hello
When doing 4 Axis programming, I give F2000 for all progress. When I receive a post, the F values ​​are constantly changing. I want all my F values ​​to be constant. Variable F values ​​cause loss of time on the machine. 16 minutes of processing time in the program takes 2 hours on the machine. It slows down in the viewfinder up to F5.1. I don't want it to work in reverse time feeding mode.

devir.PNGG93.PNGG93-2.PNG

 

4 REPLIES 4
Message 2 of 5
AdamKunzo
in reply to: emre_sahin9PU3F

Hi Emre,

 

Seems like your machine does not read the inverse feed rate mode correctly.

 

If you'd like to get a help, I offer post processor modification as a service and I can remove the inverse feed and use standard G1 F2000 instead.

 

Send me a message for a help.

Message 3 of 5

Try the attached.

 

I will warn you though, your programmed feedrate will not be accurate.

Message 4 of 5

Thank you for the help. I will let you know the result after trying it on the machine.

Message 5 of 5
emre_sahin9PU3F
in reply to: AdamKunzo

 Thank you for the help. I will get back to you on the progress after seeing it on the machine.

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report