Community
Fusion Electronics
Working an electronics project and need help with the schematic, the PCB, or making your components? Join the discussion as our community of electronic design specialists and industry experts provide you their insight and best practices.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Sudden disconnection of capacitor from power rail

1 REPLY 1
Reply
Message 1 of 2
nsbernar
65 Views, 1 Reply

Sudden disconnection of capacitor from power rail

Hello,

 

I have an electronics project in which I have a few power rails. One of them, `+VOLTAGE`, is causing issues for me, or maybe it's the capacitor attached to the rail. I have a 1206 cap attached between `+VOLTAGE` and `GND`. In the schematic, inspecting the wires shows that indeed, the terminal of the cap in question is at `+VOLTAGE`. However, on my PCB the net on the capacitor's terminal is `S$1` and shows no connection to `+VOLTAGE`.  I haven't seen anything other than `N$n` before. Does anyone know what might be going wrong? It's very strange. I have tried rebooting the program.

 

Thank you.

1 REPLY 1
Message 2 of 2
jorge_garcia2
in reply to: nsbernar

Hi @nsbernar,

 

I hope you're doing well. Run the ERC does it say board and schematic are consistent? If it doesn't that would likely explain the problem. It's important to keep both the schematic and the board open together at all times.

 

If it tells you it is consistent then please post a picture or the file for review.

 

Let me know if there's anything else I can do for you.

 

Best Regards,



Jorge Garcia
​Product Support Specialist for Fusion 360 and EAGLE

Kudos are much appreciated if the information I have shared is helpful to you and/or others.

Did this resolve your issue? Please accept it "As a Solution" so others may benefit from it.

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report