Community
Fusion Electronics
Working an electronics project and need help with the schematic, the PCB, or making your components? Join the discussion as our community of electronic design specialists and industry experts provide you their insight and best practices.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Print to file from PCB artwork goes wrong

8 REPLIES 8
Reply
Message 1 of 9
m.ensing2UAQJ
187 Views, 8 Replies

Print to file from PCB artwork goes wrong

If I try to create artwork to PDF, component layout information, mechanical information, connections information or whatever from a PCB, a lot of things are lacking. Layer colors I set aren't transferred, some lines like the dimensions layer are completely invisible. Most of the layers come out in gray, instead of the layer colors I set.

 

Is there something I can do to make things more workable, I cannot imagine it is a settings thing?

8 REPLIES 8
Message 2 of 9

Hi @m.ensing2UAQJ ,

 

I hope you're doing well. That's odd, normally whatever the layer colors are that's what gets printed. If you do a print to PDF do the colors still look weird?

 

What OS are you working with?

 

Let me know if there's anything else I can do for you.

 

Best Regards, 



Jorge Garcia
​Product Support Specialist for Fusion 360 and EAGLE

Kudos are much appreciated if the information I have shared is helpful to you and/or others.

Did this resolve your issue? Please accept it "As a Solution" so others may benefit from it.
Message 3 of 9

Hi Jorge, 

thanks for your reply. I use Windows 10.

Yes, either a print to PDF or a print directly to a printer results in 'weird' colors. Some layers do have a correct color, like TOP and BOTTOM, but if I print layer 55 and 56, it will default print grey. A lot of other layers as well... If the dimension layer for example is size 0, it wouldn't be visible on the PDF/print. I expected similair behaviour as with EAGLE. If I use the same file and similar colors in eagle, it prints just fine on my machine.

Message 4 of 9

Hi @m.ensing2UAQJ,

 

I hope you're doing well. Would you be willing to provide a file for review? Having a file I can give the developers something to test and work with.

 

Best Regards, 



Jorge Garcia
​Product Support Specialist for Fusion 360 and EAGLE

Kudos are much appreciated if the information I have shared is helpful to you and/or others.

Did this resolve your issue? Please accept it "As a Solution" so others may benefit from it.
Message 5 of 9

Hi, because of a lot of work, I have little time to beta test and debug. So what I saw: all layers that I add (layer pair 55/56) layers 100+ manually, come out grey.  whatever color I select in the layer setupt thingy.

 

If I export the design to .brd and open it in eagle, I can print all layers in the colors I set up in the project. Should be simple to reproduce.

Message 6 of 9

Hi @m.ensing2UAQJ,

 

I hope you're doing well. When you create additional layers in Fusion, check the Display layers panel. Look at the color of those additional layers, can you confirm they all have non-grey colors?

Sounds simple but if you don't assign colors at the time of creation it's very likely they will all get the same layers. The layers mechanisms in EAGLE and Fusion are different so saying that it works in EAGLE doesn't fully rule out layers not being assigned colors in Fusion.

Have you altered the palette in Fusion?

 

Best Regards,



Jorge Garcia
​Product Support Specialist for Fusion 360 and EAGLE

Kudos are much appreciated if the information I have shared is helpful to you and/or others.

Did this resolve your issue? Please accept it "As a Solution" so others may benefit from it.
Message 7 of 9

as stated in the opening post: "Layer colors I set aren't transferred, some lines like the dimensions layer are completely invisible. Most of the layers come out in gray, instead of the layer colors I set."

 

Message 8 of 9

Hi @m.ensing2UAQJ,

 

I hope you're doing well. I have been able to reproduce the issue and have documented it for our developers. Thank you for the procedure to duplicate.

 

Let me know if there's anything else I can do for you.

 

Best Regards,



Jorge Garcia
​Product Support Specialist for Fusion 360 and EAGLE

Kudos are much appreciated if the information I have shared is helpful to you and/or others.

Did this resolve your issue? Please accept it "As a Solution" so others may benefit from it.
Message 9 of 9

Hi @m.ensing2UAQJ , @jorge_garcia2 ,

 

Thank you very much for reporting this issue and so sorry for any inconvenience.

Before this issue is fixed, we'd suggest to use this workaround to get the image for printing instead.

 

Please run "Export" in the Command line > Select "Image" in the context menu > Set the parameters you need for the image > Export the PCB into the image > Print the image instead.

 

HelenChenElectronicsQA_0-1701489447053.pngHelenChenElectronicsQA_1-1701489469758.pngHelenChenElectronicsQA_2-1701489533533.png

HelenChenElectronicsQA_3-1701489574868.png

 

Hope it helps a little.

We will keep you be posted once this issue is fixed.

Sorry for any inconvenience again. 

 

Best regards,

Helen

 



Helen Chen
Principle QA for Fusion 360 Electronics

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report