Community
Fusion Electronics
Working an electronics project and need help with the schematic, the PCB, or making your components? Join the discussion as our community of electronic design specialists and industry experts provide you their insight and best practices.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Library.io will not sync with Fusion360

17 REPLIES 17
Reply
Message 1 of 18
jerry.gabrie
478 Views, 17 Replies

Library.io will not sync with Fusion360

Sorry to double post. I posted this on the Support forums on Thursday; I haven't heard a thing. I'm wondering if maybe i should had posted this issues here. 

 

Original Post:

I'm trying to push my local library changes to Library.io. Once I click the button, a message pops up saying that I need to go online to be able to use the feature. But I'm already online and going on/off does not work. Also syncing/pulling a library gets stuck in an endless loop.

 

I've tried:

loging in/out and then restart

clearing cache  

running fusions's network diagnosis - all passed

reinstalled fusion (using 'repair' under the service utility).

updating pc

restarting pc

logged in to library.io's website and uploaded a test library - to see if it would show in fusion. nothing

had a few beers - nada

restarted my router - nope

disabled my firewall - still nothing

 

I'm going to try deleting all my libraries in library.io using the website. 

 

I'm out of ideas. I'll try to upload my log files. 

 

-JG

 

Here is the message I see when I try to upload/download a library from Library.io:

jerrygabrie_0-1662863555968.png

 

Once I click on the blue 'login' text link I get this which disappears really quick, less than 2 secs:

jerrygabrie_1-1662863746444.png

 

This is a picture of the endless loading of library.io to sync in library manager:

jerrygabrie_2-1662863825630.png

 

 

 

 

 

Tags (2)
17 REPLIES 17
Message 2 of 18
troydjEPMYB
in reply to: jerry.gabrie

I am having the same issue. I get that pop window as well as the following error message whenever I open Library Manager.. "Error: Transaction failed: Host requires authentication". 

Message 3 of 18

Same here

Message 4 of 18
gmdouglas
in reply to: jerry.gabrie

I'm also having this problem -- tried 2 machines and 2 different networks.  Neither would work. Same authorization issues.  I've even logged into library.io on each machine. No obvious workaround.

 

Autodesk? This is becoming a serious issue for productivity.

Message 5 of 18
jerry.gabrie
in reply to: jerry.gabrie

Thank goodness I am not the only one. Glad you chaps posted replies - I was starting to think I was alone in this. 

 

AUTODESK! any feedback?!?!

Message 6 of 18

Update: Today it startet working again, popably fixed from autodesk side?

Message 7 of 18

Dang... I'm still having issues. The same problem. 

Message 8 of 18

For those still having issues, can you confirm you are using the same login for EAGLE as for Fusion? The login's must be the same otherwise the libraries will not be picked up correctly.

 

If any one is still having problems accessing their managed libraries in Fusion 360 please reply to this thread.

 

One thing I'm going to recommend is to make sure you are on the latest version, there were several hotfixes in the last week.

 

Best Regards,



Jorge Garcia
​Product Support Specialist for Fusion 360 and EAGLE

Kudos are much appreciated if the information I have shared is helpful to you and/or others.

Did this resolve your issue? Please accept it "As a Solution" so others may benefit from it.
Message 9 of 18

I'm still having the same issue. I don't use Eagle anymore, just fusion360
electronic design. But yes, both my eagle and fusion accounts are the same
(same login and password). I fired up fusion on my old surface pro laptop
installed the latest update and it looks like it works there. But my main
rig is still having the same issue. Should I do another full software
install?



Thanks

-JG
Message 10 of 18

I uninstalled and reinstalled fusion360. No change, same problem. 

 

-JG

Message 11 of 18

Hey, I'm still having issues with library.io.

 

Is there a specific port that fusion uses to connect to library.io? I could check my router and see if it is being used by another connection. Today I used my surface pro to work on some designs on the go, and I was able to access my library.io folders, update them, push and pull from the cloud. I don't see why my desktop can't do the same. I prefer to use my desktop since fusion runs somewhat faster. 

 

Screencast of issue 

Message 12 of 18

Hi @jerry.gabrie,

 

Is there anything unique about the setup on the desktop. Are you on VPN or subject to any form of IT restriction on that computer? If you connect that computer to a different network does library.io work?

 

Best Regards,



Jorge Garcia
​Product Support Specialist for Fusion 360 and EAGLE

Kudos are much appreciated if the information I have shared is helpful to you and/or others.

Did this resolve your issue? Please accept it "As a Solution" so others may benefit from it.
Message 13 of 18

Thanks, 

 

Nothing special, hooked up to a netgear router/modem. no proxies nor vpns. I'm my own admin.  

 

I'll see about connecting it to another network. Its a tower with no wifi card. Ill figure out something. 

 

-JG

 

 

 

Message 14 of 18

Hey, still having issues. 

I did a quick debug on the the fusion processes. While trying to upload a library I got this:

 

Client Framework server remote object node error: QRemoteObjectNode::SourceNotRegistered
Client Framework server remote object node error: QRemoteObjectNode::SourceNotRegistered
QCoreApplication::postEvent: Unexpected null receiver
onecore\net\netprofiles\service\src\nsp\dll\namespaceserviceprovider.cpp(550)\nlansp_c.dll!00007FFC8F98C759: (caller: 00007FFCBA4A388E) LogHr(45) tid(15c54) 8007277C No such service is known. The service cannot be found in the specified name space.
onecore\net\netprofiles\service\src\nsp\dll\namespaceserviceprovider.cpp(550)\nlansp_c.dll!00007FFC8F98C759: (caller: 00007FFCBA4A388E) LogHr(46) tid(9afc) 8007277C No such service is known. The service cannot be found in the specified name space.
MAG.Default: [Idle Status] Report Idle(Idle or Not):  true
windbg> .open -a 00007FFC8F98C759
windbg> .open -a 00007FFC8F98C759
MAG.Default: [Idle Status] Report Idle(Idle or Not):  false
Client Framework server remote object node error: QRemoteObjectNode::SourceNotRegistered
Client Framework server remote object node error: QRemoteObjectNode::SourceNotRegistered
QCoreApplication::postEvent: Unexpected null receiver
Client Framework server remote object node error: QRemoteObjectNode::SourceNotRegistered
Client Framework server remote object node error: QRemoteObjectNode::SourceNotRegistered
QCoreApplication::postEvent: Unexpected null receiver

 

 

 

Does that make any sense to you guys? 

 

-JG

 

 

Message 15 of 18
chrisk
in reply to: jerry.gabrie

I'm having a similar issue. I have never used Eagle and only Fusion 360 Electronics. 

Screen Shot 2022-10-13 at 12.43.49 PM.png

Message 16 of 18
jerry.gabrie
in reply to: chrisk

Hey Chrisk,

 

I've been having this issue for over a month now. Haven't heard from the fusion team in about 2 weeks. We might have stumped them.

 

It looks like you're using Mac OS (I thought it could have been my win11 insider beta version causing issues) - so that rules out my theory. When did you first noticed the issue? Have you tried logging into the physical website? (www.library.io). See if you're able to view your current libraries.

 

Sad that you're also having issues with library.io, but I'm glad I'm not the only one. 

 

-JG

Message 17 of 18

Hi @jerry.gabrie, Hi @chrisk,

 

The team is still investigating the issue. I'll report as more information comes out.

 

Feel free to bump the thread whenever you want.

 

Best Regards,



Jorge Garcia
​Product Support Specialist for Fusion 360 and EAGLE

Kudos are much appreciated if the information I have shared is helpful to you and/or others.

Did this resolve your issue? Please accept it "As a Solution" so others may benefit from it.
Message 18 of 18

I'm not familiar with the lingo. What do you mean 'dump the thread?' 

 

Thanks, 

 

-JG

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report