Community
Fusion Electronics
Working an electronics project and need help with the schematic, the PCB, or making your components? Join the discussion as our community of electronic design specialists and industry experts provide you their insight and best practices.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

How to define default vias?

3 REPLIES 3
Reply
Message 1 of 4
jonas.juden
136 Views, 3 Replies

How to define default vias?

How do I setup via which is offered by Fusion when I'm in routing mode? Currently I have 2 via types standard through hole via and blind micro via from L1 to L2. When I'm in routing mode on layer L1 and press space it gives me via which is neither of these. It is rather some odd hybrid with pad size of standard via and drilling of the micro via. On bottom layer (L10) it gives standard via properly which is also defined in the routing tool dialog. I can't find a way to change that weird via to normal one when routing on layer L1.

3 REPLIES 3
Message 2 of 4
jorge_garcia2
in reply to: jonas.juden

Hi @jonas.juden,

 

When you choose the layer you want to route to Fusion Electronics will automatically use the correct via setup. If you are on layer 1 and rout to layer 2 then it will use the Micro-via. If you go from layer 1 to any other layer then it will use the through hole via setup.

What is looking wrong in with the vias? If you can post some images that will help us get to the bottom of this.

 

Let me know if there's anything else I can do for you.

 

Best Regards,



Jorge Garcia
​Product Support Specialist for Fusion 360 and EAGLE

Kudos are much appreciated if the information I have shared is helpful to you and/or others.

Did this resolve your issue? Please accept it "As a Solution" so others may benefit from it.
Message 3 of 4
jonas.juden
in reply to: jonas.juden

jonasjuden_0-1678953765993.png

here is the picture of the vias used in the design. On the left there is the result when I hit spacebar while in the route (R) mode on the bottom layer. That is correct via 0.2/0.5mm. on the right there is the same but on the top layer. That via is 0.1/0.5mm which is mix up of the standard 0.2/0.5 via and micro via 0.1/0.3. Correct micro via is shown below those previously described. I have only manually placed micro vias in via mode (alt+V) in places they are required. 

 

That via which is automatically placed by pressing spacebar on the top side is neither of those vias I have defined in the design rules. 

jonasjuden_1-1678954597931.png

I cant find a way to control what type of via is placed when in route mode. I would think that it should place via which is defined in that "route manual" dialog but that is not the case. 

Message 4 of 4
jorge_garcia2
in reply to: jonas.juden

Hi @jonas.juden,

 

Hmm.... Could you share an image of your layer stackup and of your sizes tab. I want to confirm that you have micro-vias setup correctly.

 

Let me know if there's anything else I can do for you.

 

Best Regards,



Jorge Garcia
​Product Support Specialist for Fusion 360 and EAGLE

Kudos are much appreciated if the information I have shared is helpful to you and/or others.

Did this resolve your issue? Please accept it "As a Solution" so others may benefit from it.

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report