Assign 2 types of labels and distribute them

robert_b3
Not applicable
1,781 Views
7 Replies
Message 1 of 8

robert_b3
Not applicable

[ FlexSim 17.2.5 ]

Hi, does anyone know how to create 2 types of label and send every second type to the second connnector, and the same logic for first type. On the queue 4 are produced 2 types of itmes which are poccesed differently by case. Currently every time it goes just one path.

assign-label.pngassign label.fsm

0 Likes
Accepted solutions (1)
1,782 Views
7 Replies
Replies (7)
Message 2 of 8

krzysztof_jurczykF5GXD
Enthusiast
Enthusiast
Accepted solution

W bloku decide w okienku send token to wpisz token.ucetydrut.typdruta

1637392342819.png

0 Likes
Message 3 of 8

robert_b3
Not applicable

Dziękuje:) Czy wiesz w jaki sposób ustawić naklejkę, żeby co druga była innego rodzaju? Przy podziale procentowym 50/50 nie dzieli mi idealnie na pół. Chce aby 25 itemów było prowadzone a drugie 25 fazowane. Dzięki z góry!faz-i-gwint.png

0 Likes
Message 4 of 8

krzysztof_jurczykF5GXD
Enthusiast
Enthusiast

Round Robin zamiast By Percentage

0 Likes
Message 5 of 8

robert_b3
Not applicable
Dzięki, natomiast Round Robin jest tylko w basenie decide, a nie w assign label - chociaz może w wersji 17.2.5 do której mam licencję? Ewentualnie będę bardzo wdzięczny za dodanie tej funkcji w modelu, który zamieściłem w załączniku.
0 Likes
Message 6 of 8

krzysztof_jurczykF5GXD
Enthusiast
Enthusiast

Daj sobie Decide a potem z niego wyjdź na dwa bloki assign label - w jednym nadasz pierwszą wartość, w drugim drugą, i potem już po staremu. Dasz radę czy pokazać na modelu?

0 Likes
Message 7 of 8

krzysztof_jurczykF5GXD
Enthusiast
Enthusiast

Daj sobie Decide a potem z niego wyjdź na dwa bloki assign label - w jednym nadasz pierwszą wartość, w drugim drugą, i potem już po staremu. Dasz radę czy pokazać na modelu?

0 Likes
Message 8 of 8

robert_b3
Not applicable
Działa! Dziękuje.
0 Likes