Довідка Fusion | Переклад Спільноти – Українською
Розділ із перекладами українською мовою силами Спільноти матеріалів з довідки по програмному продукту Autodesk Fusion (раніше відомий як Fusion 360).

Початок роботи із Fusion!

Contributed by:

01-Get Started in Fusion 360.jpg
 
Fusion — це хмарний інструмент CAD/CAM/CAE для спільної розробки продуктів. Fusion поєднує швидке й просте органічне моделювання з точним суцільним моделюванням, щоб допомогти вам створювати маневрені конструкції.
Перегляньте це коротке відео, щоб дізнатися, чого можна досягти за допомогою Fusion.
 

 

Де зберігаються ваші дані Fusion

 

Усі дані проєктів Fusion зберігаються в хмарі.

Ви можете отримати безпечний доступ до своїх даних Fusion з будь-якого місця. Ви також можете використовувати групові проекти, щоб контролювати, хто ще може отримати доступ до ваших даних проєктів та співпрацювати з вами.

 

Порада. Якщо у вас немає доступу до Інтернету, ви можете використовувати Fusion в автономному режимі. Дізнайтеся, як працювати в автономному режимі.

Дізнайтеся більше про керування проектними даними у Fusion.

 

Стратегії проєкту

 

Де Fusion вписується в процес проектування.

 

Fusion об’єднує весь процес розробки продукту в єдину хмарну платформу для Mac і ПК.

Досліджуйте та вдосконалюйте форму свого проєкту за допомогою інструментів скульптингу, моделювання та генеративного дизайну.

Оскільки ваші проєкти Fusion зберігаються та надаються вашій команді в хмарі, ви можете повторювати свої дизайнерські ідеї в режимі реального часу, що підвищує продуктивність команди.

Ви можете оптимізувати та підтвердити свою конструкцію за допомогою інструментів роботи зі складаннями, з'єднання, анімації та розрахунків.

Потім підготуйте демонстрацію за допомогою фотореалістичних зображень та анімації.

Нарешті, ви можете надрукувати швидкий прототип свого дизайну на 3D-принтері або створити траєкторії CAM для верстатів з ЧПК для виготовлення вашого дизайну.

 

Методологія проектування "зверху вниз"

Fusion використовує підхід проектування зверху вниз, за якого ви розбиваєте систему, щоб отримати уявлення про її складові підсистеми.

У підході "зверху вниз" ви формулюєте огляд складання, а потім уточнюєте кожну підвузол і деталь більш детально, поки вся специфікація не буде зведена до базових елементів.

У проектуванні складання «зверху вниз» ви визначаєте характеристики частини по відношенню до елементів у складанні, наприклад, ескіз компонування або геометрію іншої частини. Намір проекту (розміри елементів, розміщення компонентів, близькість до інших частин тощо) походить зверху (складання) і рухається вниз (до деталей), звідси фраза «зверху вниз».

Перегляньте це коротке відео, щоб дізнатися про наміри дизайну, дизайн «зверху вниз» проти «знизу вгору» та правило #1.

 

 

 

Структура файлу

У Fusion ви розміщуєте компоненти, які діють як єдиний функціональний блок, у складальний документ. Монтажні з’єднання та обмеження визначають положення та поведінку цих компонентів. Наприклад, вісь вала збігається з центром отвору в іншому компоненті.

Ви можете вставляти деталі в складання або використовувати команди ескізу та деталей для створення деталей у контексті складання. Під час цих операцій видно всі інші компоненти в зборі.

Щоб завершити модель, ви можете створити елементи складання, які впливають на кілька компонентів, наприклад отвори, які проходять через кілька частин. Особливості складання часто описують конкретні виробничі процеси, такі як постмеханічна обробка.

 

Тіла та компоненти (Bodies та Components)

Якщо ви більше знайомі з системою САПР, яка посилається на зовнішні частини в складанні, перше, що потрібно знати, це те, що еквівалентом «файлу деталі» у Fusion є «компонент». Усі компоненти містяться в одному файлі Fusion. Групи компонентів діють як вузли, а тіла є фізичними об’єктами, які існують або в глобальному просторі, або в компоненті. Ви можете створити кілька екземплярів компонента, і зміна одного призведе до зміни всіх інших екземплярів.

 

З'єднані групи (Rigid Groups)

Замість створення кількох жорстких з’єднань ви можете створити жорстку групу, щоб зв’язати кілька тіл одне з одним без руху одне відносно одного. Функція "Rigid Group" фіксує відносне розташування вибраних компонентів. Коли ви переміщуєте або застосовуєте з’єднання до компонентів, вони розглядаються як єдиний об’єкт.

 

З'єднання (Joints)

З’єднання визначають ступінь свободи між частинами, щоб показати, як компоненти рухаються в зборі. Вони керують дослідженнями руху та анімацією. З’єднання створюються між компонентами, але визначаються певними функціями всередині компонента, наприклад тілами, поверхнями чи гранями.

 

З'єднання як є (As-build Joints)

Коли компоненти конструкції вже знаходяться в правильному положенні відносно один одного, ви можете використовувати "As-Built Joint", щоб обмежити їх. Виготовлені з’єднання зберігають положення та визначають відносний рух.

 

Набори контактів (Contact Sets)

Використовуйте набори контактів, щоб визначити, які компоненти не заважають, коли вони контактують один з одним. Ви можете визначити межі руху, які виникають під час контакту компонентів.

 

Орігінал сторінки: Getting started with Fusion.

Дата оновлення: 05.02.2024

 

 

Comments

Вітаю! Необхідно з самого початку узгодити термінологію - слово "збірка" - це калька.

Є стандарт, що зараз діє - СИСТЕМА КОНСТРУКТОРСЬКОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ / Терміни та визначення основних понять / ДСТУ 3321:2003 :

 http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page?id_doc=25035

замість терміну "збірка*", "збірці", ... слід використовувати "складання*"
(у відповідному відмінку). 

@Alexander_Chernikov дякую за коментар!

Так, щодо терміногології, то створив окрему гілку "Зміст і глосарій | Довідка Fusion". Її будемо старатись тримати в самому початку, щоб всі важливі терміни були "під рукою". А також скоро додам туди зміст певної частини, щоб було видно прогрес перекладу. 

@Alexander_Chernikov замінив "збірки" на "складання". Дякую!