Topluluk
Topluluk Duyuruları / Genel Tartışmalar
Autodesk Genel Tartışmalar ve Diğer Ürünler Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler konuları keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

VRED 2017'deki Yenilikler - Bölüm-1

0 YANIT 0
Yanıtla
Mesaj 1 / 1
SerdarHakann
305 Görüntüleme, 0 Yanıt

VRED 2017'deki Yenilikler - Bölüm-1

OpenGL Güncellemesi

 

2.x'ten 4.x'e yükseltme yaparak OpenGL uygulamamızı tamamen yeniden tasarladık ve yeniden geliştirdik:

  • Donanıma ve sahneye bağlı olarak önemli bir performans artışı. Sahne daha karmaşık olursa, potansiyel hız artar.
  • Geliştirilmiş Realtime Antialiasing. 8 ışık kaynağının sınırı 256'ya yükseltildi.
  • Tam SLI desteği.

VR Güncellemeleri

 

VRED 2017'deki VR güncellemeleri, tamamen daldırmanın kolay ve maliyet etkin olmasını sağlar.

  • HTC Vive desteği.
  • Oculus Rift SDK güncellemesi ve VRED Presenter'de tam Oculus Rift desteği.
  • NVIDIA VR SLI desteği.
    SLI modunu değiştirmek için Edit > Preferences > Render Options > Visualization Advanced'i seçin ve SLI bölümünde Alternatif Çerçeve veya Çok Noktaya Yayın Stereo modunu seçin.

Basitleştirilmiş İzleme

 

İzleme modülünü basitleştirdik. Artık sunucuları, izci aygıtlarını ve birimlerini tek bir görünümde ekleyebilir ve yapılandırabilirsiniz. Manuel hesaplamalar artık gerekli değildir. Yerel uzaklıkları ayarlayabilirsiniz. İletişimlerin çalıştığından emin olmak için tanılama bağlantı testleri yapabilirsiniz.

Interaction > VRPN'yi seçin.

 

 

Yeni Gerçek Zamanlı Ambient Occlusion (SSAO)

 

Fırınlanmış ortamdaki oklüzyona alternatif olarak SSAO'yu OpenGL rendering moduna ekledik. SSAO pişmiş ortam tıkanıklığının (AO) etkin, gerçek zamanlı yakınlaştırmasını sağlar. SSAO, önceden hesaplanmış AO kadar iyi olmaz veya aydınlatma ve gölgeleri pişirirse de, hızlı önizleme için iyidir.

Etkinleştirmek için, Visualization > Advanced OpenGL Settings > Screen Space Ambient Occlusion Settings seçin ve Etkinleştir'i seçin.

 

Yeni HPC Cluster Modülü

 

VRED Professional 2016 SR1'de, daha iyi ölçeklenebilirlik ve daha iyi izleme ve tanı yetenekleri sağlayan yeni tasarlanmış HPC Küme modülü tanıtıldı. Büyük kümeleri kullanmak için tasarlanan modül, gelişmiş yük dengeleme sağlar ve iki üç kat daha hızlı performans gösterir. Kümelenme ne kadar büyük olursa, kazançlar VRED'in önceki sürümlerine kıyasla daha büyük olur.

Raytracing Cluster, Rendering > Cluster.

 

 

Bu sürümde, VRED Professional 2016 SR1'de sunulan teknolojik yenilikleri kullanan yeni bir Display Cluster ekledik. Ekran Kümesi, Powerwall veya Mağara ortamlarında ultra gerçekçi daldırma için yüksek performanslı ışın izleme sunumları sağlar. Raytracing hesaplamaları ve görüntüleme seçenekleri için şimdi düğümlerin keyfi bir birleşimini kullanarak her küme yapılandırmasını ayarlayabilirsiniz.

 

Gerçek zamanlı ışın izleme kümesi senaryosunda, her görüntü kümesi düğümü, yük dengeleme de dahil olmak üzere ışın-izi hesaplamaları yapar ve bu nedenle Bir İşleme Düğümü lisansı gerektirir. Bu gereklilik nedeniyle VRED Design'da gerçek zamanlı ışın izlemesi ile görüntü kümelemesi mümkün değildir.

 

OpenGL görüntüleme kümeleme düğümleri hem VRED Professional hem de VRED Design için lisanssızdır.

Küme iletişim kutusunda Görüntüleme Kümesi'ni ayarlayın. Görüntü Ayarı'nı tıklayın.

 

 

Handling of Shells Geliştirilmiş Kullanımı

 

VRED 2016 SR1, Shell'ler ve Bileşenler ile daha sorunsuz çalışmanıza olanak sağladı.

Optimizasyon iletişim kutusundan işlevleri uygulamak için Sahne Alanı'nın bölümlerini düzenlemek yerine artık basitçe yapıştırın, sürükleyip bırakın veya birleştirebilirsiniz.

Bileşenler artık bir üst shell olmadan mevcut olamaz

Bileşenler bir shell Kök düğümüne (veya başka bir gruba) sürüklenir veya kopyalanırsa, bileşenlerin üstü olarak yeni bir shell oluşturulur.

 

  • Artık Yüzeyler (Kabuğun altında olmayan Yüzey düğümleri) ve Bileşenler (Kabuktan aşağıda olan Yüzey düğümleri) arasında ayrım yapıyoruz.
  • Yüzeyler dönüştürülebilir, bileşenler yapılamaz.
    Yüzeylerin kendi malzemesi vardır, bileşenler her zaman Kabuklarının malzemesine sahiptir.
    Kabuklar ve bileşenler, Temel CAD formatlarına göre içe aktarılır.
  • Bileşenler, Scenegraph'da taşırken bileşenleri sürekli tutar (sürükleyerek, Kopyalama / kesme / yapıştırma, Grup Seçimi vb. Kullanırken). Gelecekteki grafiğindeki yeni konumlarında, üzerlerinde yeni bir Kabuk oluşturuldu.
  • Yüzeyler Sahne Grafisinde gezdirilirken yüzeyleri kalır. Bunların üzerine ekstra kabuk oluşturulmaz. (Açıkça Seçimden Kabuk Oluştur komutu kullanılırken hariç).

Birleştirme geometrileri üzerinde yeni kontrol

 

İki veya daha fazla kabuğu veya grubu bir araya getirirken, yeni kabuk seçilen ilk kabuğun veya grubun adını kullanır. Seçim, dikdörtgen seçimi kullanılarak yapılırsa, Sahne Alanı'nda en yüksek seçilen öğenin adı kullanılır.

Şimdi, Geometri'yi Sahne Grafisinde Birleştirdiğinizde Geometri Birleştir diyalog kutusu açılır ve burada geometrileri farklı malzemeler ve görünürlükle nasıl birleştireceğinizi seçebilirsiniz.

 

 

Yeni Dönüşümlü Yapıştırma Komutu

 

Scenegraph'a, orijinal olarak kopyalanmış veya kopyalanmış düğümle aynı konumda yapışkan bir düğüm tutan yeni komutlar eklendi:

  • Edit > Paste > Paste with Transform
  • Edit > Paste > Paste Clone with Transform

HDR Light Studio 5 için destek

 

Sun Softness kontrolü ve Live LightPaint'i içeren HDR Light Studio 5'e destek ekledik.

 

Autodesk Translation Framework

 

VRED Ürünleri artık DirectConnect ile birlikte gelmiyor; bunun yerine daha yüksek kalitede sonuç veren yeni yerleşik çeviriciler içeriyor.

 

Yeni UV Editör

 

Yüzey geometrileri için UV koordinatları oluşturmak ve değiştirmek için yardımcı olan bir UV düzenleyici ekledik. Editörü kullanarak UV'leri kesebilir, dikebilir, açabilir ve dönüştürebilirsiniz.

Not: UV düzenleyici yalnızca VRED'de kaplanmış olan NURB verileriyle çalışır. Başka herhangi bir örgü veya daha önce damarlı olan veriler çalışmaz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

3D Generalist |Serdar Hakan.NET | Serdar Hakan AKADEMİ |


serdarhakanakademi
Etiketler (3)
Etiketler (4)
0 YANIT 0

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report