Воркшоп «Швидкий старт в 3D-моделюванні із Autodesk Fusion»

fusion-wsh.jpg

Запрошую на воркшоп «Швидкий старт в 3D-моделюванні із Autodesk Fusion» !

Хочете швидко опанувати основи 3D-моделювання? Цей воркшоп створено саме для цього. У форматі чотирьох практичних епізодів ви познайомитесь з базовими інструментами Autodesk Fusion, які дозволяють впевнено створювати, редагувати та збирати 3D-моделі. Воркшоп підійде як для новачків, так і для тих, хто хоче структурувати свої знання.

Програма розбита на 4 епізоди:

1. Основи Autodesk Fusion та робота з ескізами: інтерфейс, створення 2D-ескізів, параметри, обмеження.

2. Твердотільне моделювання: робота із інструментами для створення та редагування геометрії.

3. Формне моделювання (T-spline): створення вільних форм, згладжування, перетворення у тверде тіло.

4. Складання, спільна робота та організація проєкту: створення багатотільних та багатокомпонентних деталей, з’єднання, структурування компонентів і збереження в хмарі.

Дати та час: 24, 25, 28 та 29 квітня з 18:00 до 19:00 за київським часом.

Примітка: Зареєструватись достатньо лише один раз на всі заходи.

ВАЖЛИВО: Для виконання умов домашнього завдання важливо реєструватись на вебінар з того самого акаунту Autodesk, що надалі будете використовувати для користування Autodesk Forum в контексті публікації так званих домашніх завдань. Це імейл виключно для реєстрації та комунікації тут, а імейл для користування Autodesk Fusion тут не грає ролі, він може бути як відмінним так і тим самим.

Кожен учасник, котрий виконає всі умови, отримає офіційний сертифікат про проходження даного онлайн-курсу по Autodesk Fusion

Долучайтесь до воркшопу, щоб не лише освоїти ключові інструменти для 3D-дизайну, але й отримати офіційний сертифікат від Autodesk ATC, який стане гарним доповненням до вашого портфоліо. Цей курс стане чудовою підготовкою до AUTODESK DESIGNATHON 2025 – DESIGNING A GREEN TOMORROW  або стартом у світі CAD-моделювання.

Домашні завдання (всі), буду приймати і відповідати в контексті правок щодо прийому після 15-го травня. Тобто, до 15-го травня 2025 року можете публікувати домашні завдання та ставити питання по них.

1. Домашє завдання №1: Встановити Autodesk Fusion, відповідно до Вашої ролі/статусу (якщо вже встановили, то вітаю, перше вже виконали). 
  2. Домашнє завдання №2. Поділитись скріншотом Вашого власного проєкту (будь-якого), виконаного у Autodesk Fusion (щоб видно було повністю вікно інтерфейсу). Обов'язково вказуйте своє ім'я та прізвище!
    Не діліться важливими, чутливими, та, тим паче, секретними даними!
    Ділитись скріншотом необхідно тут: https://autode.sk/4jPkyrm (уважно читайте умови і зверніть увагу на зразок)
  3. Домашнє завдання №3. Скріншот ОДНІЄЇ моделі, виконаної у Autodesk Fusion (щоб видно було повністю вікно інтерфейсу). Обов'язково вказуйте своє ім'я та прізвище!
    Ділитись скріншотом необхідно тут: https://autode.sk/4jXqDlI (уважно читайте умови і зверніть увагу на зразок).  
    Fusion-Monthly-Challenge-01.jpgFusion-Monthly-Challenge-02.jpgFusion-Monthly-Challenge-03.jpgFusion-Monthly-Challenge-04.jpg
  4. Домашнє завдання №4. Скріншот збіркової моделі, виконаної у Autodesk Fusion (щоб видно було повністю вікно інтерфейсу). 
    Обов'язково вказуйте своє ім'я та прізвище!
    Ділитись скріншотом необхідно тут: https://autode.sk/42CwjvF (уважно читайте умови і зверніть увагу на зразок).
    Fusion-Monthly-Challenge-05.jpg
    P.S. Певен, що по розмірам у вас будуть питання, тому не соромтесь їх ставити нижче в коментарях, або підбирати їх на свій розсуд, чіткої деталізації я не вимагаю.

Доповідач: Дмитро Мухін – Менеджер україномовної спільноти Autodesk, авторизований викладач Autodesk Inventor та Fusion.

Позначки (2)
Вкладення
Event details
  • Thursday, April 24, 2025
  • 08:00 AM PDT
  • Українська
Почесні гості
Community Manager
Community Manager

Related products
20 Коментарі
evgeniy_ku
Participant

Дякую. Дуже цікаво було доєднатися до спільноти. Якщо будуть ще вебінари, як «автоматично» до них доєднатися.?

Добрий вечір. А де креслення для 3-го д/з?

Вітаю!

Вже вище надав Вам відповідь про домашні завдання. 

Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" повідомленню! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку 'ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ' | Have your question been answered successfully? Click 'ACCEPT SOLUTION' button.

Дмитро Мухін | Dmytro Mukhin Facebook | Instagram | InventorInUa

Менеджер спільноти Autodesk | Autodesk Community Manager

Радий, що було цікаво. 

На жаль, автоматично це неможливо. Але рекомендую слідкувати за сторінкою Community Events та бути активним, щоб отримувати повідомлення від мене про те, що ми кожного місяця проводимо. 

Ще раз дякую за Вашу активність!

Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" повідомленню! | Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts!
На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку 'ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ' | Have your question been answered successfully? Click 'ACCEPT SOLUTION' button.

utt_evgen
Explorer

Доброго дня, нема ссилки для здачі 3-го завдання, а також відео до 4-го дня семінару, також добре булоб надати скріншот із чіткими розмірами деталей (креслення) для виконання 3-го завдання.

Дякую

Вітаю!

Третє домашнє завдання вже додано, скоро буде і четверте. Відео з четвертого теж вже готово і опубліковано.
Дякую за Вашу активність!

evgeniy_ku
Participant

Відео вже є, а ось д/з 3 та 4 немає (

Вітаю!

Третє вже додано, скоро буде і четверте. 
Дякую за Вашу активність!

Доброго часу доби, це не проблема що я відповів на 4 д/з не кнопкою в темі, а на публікацію іншого користувача? Заздалегідь дякую за відповідь)Screenshot 2025-05-06 023801.png

Вітаю!

Ні, це не проблема, все ок.

vasiok32k
Explorer

Якщо я правильно розумію, то на другому кресленні щось пішло не так зі шрифтом і замість позначки градуса (маленького кружечка або апострофа) додано знак запитання (наприклад 5?0), все вірно?

І ще одне запитання, що стосується другого креслення - в яких одиницях вимірювання вказані дані розміри? виходить, що в дюймах? бо багато дуже маленьких значень

Вітаю!

Так, я думаю, що там замість "?" має бути символ "±", тобто позначка допуску. 

Так, там розміри в дюймах. 

Щоб переключитись на дюйми достатньо в Document Settings обрати підходящі одиниці вимірювання для того чи іншого документу.

DmytroMukhin_0-1746019994424.png

Знак питання це інформаційний розмір, він складається із двох части від осі до краю паза (в плин та інший бік)
dzhagupovmichail
Observer

Добрий день. Можливо питання не сюди, але, сподіваюсь, підкажете шлях вирішення. Скачав фьюжен до того як попав на воркшоп. Не маючи достатнього знання англійської обрав платну підписку. Через пару тижнів спливає фрі тріал, а ніякий платний функціонал мені поки не потрібен. Чатбот на сайті прописує маршрут зміни типу підписки, але або я щось не розумію, або в мене немає тої кнопки про яку він пише. Направте, будь ласка, на шлях вирішення питання - треба змінити тип підписки на безкоштовний. Дякую

Вітаю!

Так, я це питання згодом перенесу на форум (Ви отримаєте відповідне повідомлення), та відповідь все ж надам тут.

Для того, щоб отримати Autodesk Fusion Personal (безкоштовну, не для комерційного використання), то треба робити запит і встановлювати через відповідне посилання: https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal 

DmytroMukhin_0-1746520038355.png

Потрібно встановити дану версію заново, бо дестрибутиви із комерційною версією відмінні. 

В теорії достатньо буде просто скачати новий інсталятор та встановити "поверх" вже існуючої, але можуть виникати різні ситуації, тому все ж може виникнути необхідність видалити Autodesk Fusion та встановити його "на чисто". Для цього є от така інструкція для видалення Autodesk Fusion, але це вже якщо щось піде не за планом.

smash_must_die
Explorer

Добрий день! Чи є можливість скачати відео чи залити на ютуб? Не було часу відвідувати занняття окрім першого і половини другого, зараз хотів би подивитись все але віддаю перевагу перегляду більшості відео на х1.5 швидкості, а інтерфейс тут цього не дозволяє.

Добрий день! Так вони ж в доступі "вище". https://forums.autodesk.com/t5/community-events/vorkshop-shvidkiy-start-v-3d-modelyuvanni-iz-autodes...

Добрий день!

На жаль, на YouTube немає можливості завантажувати дані відео, й через відносно низьку активність вцілому на порталі Community Events таке поки не вбачається можливим.

Я передам колегам побажання щодо функціоналу, але обіцяти втілення такого теж не можу, на жаль.

smash_must_die
Explorer

Можливо варто було б дати можливість скачати ці відео як файли просто.