Як я створював Прімавера у Maya - Феліпе Фієрро

Render_still02_final.jpg

Примітка: Ця стаття написана та опублікована іспанською та англійською мовами і є перекладеною версією оригіналу, опублікованого тут.

Те, що почалося як практика ригінгу, швидко переросло в набагато амбітніший проєкт. У результаті я зробив дизайн персонажа, моделювання, грумінг, текстурування, анімацію, риг, рендер і композицію… тобто, по суті, увесь пайплайн.

Я в захваті від того, що можу досягти зараз, у 31 рік, порівняно з тим, коли я почав анімувати в 13 років. Я сподіваюся продовжувати творити для вас, але, перш за все, для себе.

DmytroMukhin_0-1762373607950.jpeg

Все почалося з ескізу. Оскільки це був переважно ригінговий проект, я хотів додати деякі виклики, такі як очі. Хотілося не звичних сферичних очей, а скоріше складності оснащення обертання овальних очей, і з тих пір форми створювалися органічно.

DmytroMukhin_1-1762373607950.png

Для моделювання я хотів, щоб перед мною стояло завдання виліпити його на 100% у Maya, нові інструменти "remesh" або "boolean" чудово підійшли для того, що мені було потрібно, я зміг швидко виліпити персонажа.

DmytroMukhin_2-1762373607950.jpeg

А для грумінгу я використовував Xgen Interactive Groom Editor, і він працював як магія, я міг ліпити хутро саме так, як я задумав, для візуалізація я використовував Arnold, тому що я хотів мати відчуття «Фільм високої якості».

Ригінг був моїм фокусом у цьому неймовірному проекті. До цього моменту я вже був закоханий в персонажа і хотів дати йому найкраще, що міг.

Я використовував нову систему мультискінінгу, щоб створити всі види елементів керування та надати йому максимально можливу гнучкість.

Для анімації я використовував ескізи як референс, намагаючись зробити пози максимально точними, я думаю, що результат, якого мені дозволила досягти оснастка, був неймовірним.

І ми підійшли до завершальної частини, композиції! Величезну роль тут зіграли проходи рендерингу Arnold, дозволивши мені пограти з глибиною різкості, розмиттям руху та коригуванням кольору на фінальному етапі.

І це все, люди! Ха-ха Це результат тижня роботи в монооркестрі. Ха-Ха. Сподіваюся, вам сподобалося так само, як і мені.

Примітка: Ця стаття написана та опублікована іспанською та англійською мовами і є перекладеною версією оригіналу, опублікованого тут.