Попередні три частини можна знайти за відповідними посиланнями: перша, друга та третя.
В Україні Autodesk Fusion дуже популярний, особливо його хоббі версія, і велика кількість її користувачів напевно професіонали в своїх галузях, але саме з Fusion вони відкрили для себе світ моделювання. І багатьом досить складно з іншомовними ресурсами, навіть якщо Англійську, Іспанську, Німецьку, Французську, Польску мову вичали у школі/інституті. Тому наявність матеріалів рідною мовою є дуже важливою. І саме про це ми поговоримо сьогодні.
4. Україномовні
САПРобасні. Цей канал тут буде присутній без посилання. Бо це мій канал. Він не орієнтований на фьюж, але інфа там є. Було набагато більше, але було російською і я це видалив. Тепер відтворюю все українською і роблю це на калаі:
В квітні 2023 контент по фьюжу з сапробасен був відокремлений на власний ресурс, щоб спростити життя авдиторії. Первинний контент був перезавантажений, але потім з’явилася і купа іншого. То ж тепер там можна знайти відповіді на багато питань. Особливо через те що на питання з україномовної гілки офіційного форума ми робимо відеовідповіді, де пояснюємо шо і як.
З того що знайшов українською і що містить хоч якийсь контент по фьюжу (в тому числі):
Тут переважно про 3Д друк, а фьюж розглядається як інструмент підготовки для того самого друку.
Знов канал не про фьюж, але є декілька відео, то ж можливо якщо авдиторія замотивує автора – там буде більше?…
Канал переважно про електроніку і DIY. Фьюж тут як інструмент вирішення задач що виникають в межах такої діяльності.
Це канал офіційного учбового центру що співпрацює з Autodesk. Їхній напрямок це будівництво, але вони знайшли тут місце для Fusion.
Engineering and Generative Design Department of Dnipro University of Technology
Ютуб канал кафедри конструювання технічної естетики і дизайну, Дніпровського Політеху. Купа різних дуже різних матеріалів. Але серед них є і по Fusion.
Нещодавно (на момент 01.01.2025) створений канал. Судячи з опису про 3Д друк та моделювання. На поточний момент всі відео про Fusion.
Я не шукав цілеспрямовано канали українською, знаю що деякі автори перейшли з “язьіка” на мову. Але покищо не сильно знаходиться. Тому якщо Ви ведете канал по САПР взагалі, чи по Fusion українською, або знаєте такі канали – будь ласка, напишіть в коментарях. Буду дуже вдячний.
You must be a registered user to add a comment. If you've already registered, sign in. Otherwise, register and sign in.