Встановлення CAD стандартів – Тернистий шлях до успіху

FIG_1.jpg

Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською мовою і є перекладеною версією оригіналу тут.  

Визначення CAD стандарту

DmytroMukhin_0-1758482825506.jpeg

Термін «CAD стандарт» часто асоціюється тільки з документом (CAD креслениками), коли кінцевий продукт – це лише верхівка айсберга. Існує багато планування та виконання, які повинні відбуватися у фоновому режимі, щоб полегшити процес послідовного та правильного створення підтримки технічної документації.

Справжня цінність CAD стандартів

Цінність чіткої і точної документації продукту не можна недооцінювати. Продукт, вироблений організацією, не тільки відображає її дизайнерські можливості, але і є обличчям корпоративного бренду. Ключовим фактором успіху будь-якого продукту є допоміжний документація, розроблений для підтримки цього продукту.

Організація повинна мати добре налагоджений і перевірений протокол, щоб гарантувати, що її документація продукту є точною і послідовною у всій лінійці продуктів.

Робота з хорошим, поганим і потворним

DmytroMukhin_1-1758482825507.jpeg

Будучи інженером-механіком протягом багатьох років, я переглянув і відредагував численні кресленики. Я швидко навчився відрізняти якісний документ від того, який потребує вдосконалення.

У міру зростання бізнесу розширюється його клієнтська база. Потенційні нові клієнти часто зв'язуються з поточними клієнтами, перш ніж мати справу з організацією. Репутація компанії серед існуючих клієнтів може залучити або відштовхнути потенційного нового клієнта.

Аспектом продукту, про який часто забувають, є його підтримуюча документація. Це запорука успіху клієнтів. Відділ технічного обслуговування клієнта повинен покладатися на документацію, що постачається разом із продуктом. Якщо документація неточна, є ймовірність виникнення помилок і додаткового часу для виконання завдання. Це ускладнить завдання для цього клієнта, а також знизить його продуктивність. Це може здатися незначною деталлю, але вона може стати (і часто стає) більшою проблемою.

Диявол криється в деталях

Можна не думати про те, щоб приділяти першочергову увагу проблемам документації, коли є «реальні» терміни та проблеми, що впливають на відвантаження товару. Звичайно, ви можете очистити документацію і червоні лінії досить добре, щоб відправити продукт. Що відбувається, коли збігається кілька подій у стислі терміни? Останнє, на що звертають увагу, коли клієнт підштовхує вас, це якість креслеників. Керівництво хоче, щоб ви відвантажили та виконали їхні терміни як пріоритет. Потім вони можуть виставити рахунок клієнту та отримати роботу за книгами.

Я працював у середовищі, описаному вище, з попередніми роботодавцями. У той час мої функціональні обов'язки включали лише CAD дизайн, оскільки було багато продуктів для доставки та дуже щільний графік. Основне занепокоєння, яке виникло у мого менеджера в той час, полягало в повторному використанні застарілих проектних документів. Погана CAD робота, виконана один раз, погана, а повторне використання – ще гірше.

Коли порушили питання стандартів, мені сказали, що немає потреби розслідувати такі питання. Ми відправляли десять машин одному клієнту в стислі терміни і працювали по шістдесят годин на тиждень. Я знайшов десять різних стилів CAD роботи і безліч неточностей, які давно треба було виправляти.

Результат невстановлення стандартів

DmytroMukhin_2-1758482825507.jpeg

Ми відвантажили та виставили рахунки по всім десятьом машинам, і керівництво виконало свої планові завдання, як і планувалося. Коли з'явилося трохи часу, я знову звернувся до свого менеджера з приводу стандартів. Він відповів, що це можливість розібратися в цій темі. Я витратив деякий час і вивчив, які протоколи та політики існують. Не було нічого встановленого, що я міг би назвати хорошим початком.

Коли я представив свої висновки, він відніс їх на розгляд до бухгалтерів у віці, що досі користуються рахівницями. Я був готовий почати занурюватися в челендж. Процес розробки стандартів і протоколів вважався (і, як правило, досі залишається) накладними витратами.

Оскільки моє завдання вважалося накладним, це звело нанівець мої зусилля, оскільки накладні витрати не були генерацією прибутку. Скільки б у мене не було резервних копій, ніхто не вважав це завдання виправданим. Я повернувся до використання застарілих даних і неправильних даних CAD для роботи з майбутніми проектами.

Минуло кілька років, і було встановлено нове керівництво. Була зроблена спроба встановити деякі протокольні та стандартні процедури CAD проектування. Однак підхід був заснований на комітеті, в якому брало участь щонайменше десять осіб. Був певний прогрес. Ми намагалися встановити цілі та реальні віхи, до яких потрібно прагнути. Зусилля в кінцевому підсумку виявилися невдалими через кількість залучених людей та їхні вподобання у встановленні віх і цілей. Чіткого визначення, як діяти далі, не було створено.

Ми повернулися на круги своя і стягнули багато дорогих накладних годин для десяти з гаком людей управлінського рівня. На цьому зупиняється більшість організацій. Жодних стандартів чи протоколів, і вони все одно працюють так само, як і весь час, з тими самими результатами.

Кінцевий результат

Результат наших зусиль був передбачуваним. Прогресу в цьому питанні досягнуто не було. Коли керівництво побачило ціну невдалих спроб, воно припинило будь-які подальші спроби продовжити розробку стандартів, які були визнані невдалими на основі попередніх зусиль.

Використання неточних, застарілих даних продовжувало залишатися нормою для відділу. Оскільки я був "CAD мавпою" в групі, мої занепокоєння були проігноровані.

Коли я отримую повторний дизайн машини для існуючого клієнта, я зазвичай використовую застарілі дані зі старої роботи. Будуть незначні оновлення та зміни, як і слід було очікувати при будь-якому перевиданні старої роботи. Зміни, якими б «незначними» вони не були, зайняли багато часу через погано створені кресленики. Оскільки це траплялося часто, мене запитали про те, чому мені знадобилося так багато часу, щоб повторно використати наявні дані та просто зробити це. Не CAD люди не бачать тонкощів роботи над креслеником, так як це не їх завдання. Зазвичай я виконую мінімум необхідної роботи і нічого більше.

Якби я починав новий проект, мені також потрібно було б використовувати застарілі дані як базу, оскільки нова робота ніколи не передбачала часу на очищення документації.

Після багатьох реорганізацій ми все ще залишалися на тому ж місці, не наполягаючи на стандартах чи протоколах.

Шлях вперед

DmytroMukhin_3-1758482825507.jpeg

Б'юся об заклад, що компанія досі не має стандартів чи усталених протоколів для свого документація. Для подальшого зростання та успішного покращення бізнесу, бо на цю ситуацію потрібні зміни. Умови в галузі змінилися, і підприємства повинні розробити оптимізовану політику, щоб залишатися конкурентоспроможними.

Це має бути живий процес, оскільки CAD оператори будуть додані або переміщені на інші позиції, тому вимоги до завдань повинні будуть підтримувати ці зміни.

Дуже часто, після того, як «командна концепція» була випробувана і зазнала невдачі, від завдання відмовляються через витрачений час і витрати. Будь-який процес, який ви намагаєтеся продати керівництву, повинен мати надійну підтримку. ROI буде те, про що дбають бухгалтери у віці та менеджмент, а також час від впровадження до досягнення видимих результатів.

Керівництво повинно бачити цінність інвестування в якісну документацію, яка постійно створюються всередині організації як актив продажу, що продається для своїх клієнтів. Деяким організаціям буде простіше довести цю точку зору, ніж іншим. Проведіть дослідження корпоративного мислення на ранніх стадіях і сплануйте свою атаку навколо того, які моменти цікавлять керівництво.

Майте чіткий план, будьте готові змінювати його на льоту та документуйте все, навіть деталі, які можуть здатися неважливими (вони комусь у процесі). З таким планом атаки у вас набагато більше шансів на успіх.

Заключні думки

Продаж корпоративу на процедурні зміни або політика зміни – це завжди нелегке завдання. Проведіть дослідження заздалегідь і продовжуйте наполягати на цьому!

Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською мовою і є перекладеною версією оригіналу тут.