В центрі уваги: Іззет АЛШАН — Там, де код зустрічається з творчістю

DSC001601.jpg

Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською та турецькою мовами і є перекладеною версією оригіналу тут.

joaquimmoral_0-1754651537172.jpeg

Для Іззета Алшана світ 3D — це не лише пікселі та полігони, а й логіка та творчість. Маючи досвід роботи в галузі комп'ютерної інженерії та пристрасть до візуального сторітелінгу, Іззет побудувала багатогранну кар'єру, яка органічно поєднує технології та мистецтво.

«У мене завжди була творча сторона, і з часом я природно тяжів до 3D, що пропонувало ідеальний баланс логіки та уяви».

Його шлях розпочався у 2006 році, він експериментував з модельним бізнесом та візуалізація. Щоб оптимізувати свій робочий процес, Іззет почав збирати персональну бібліотеку текстур — ініціативу, яка пізніше переросла в Texturebox, популярну платформу для високоякісних ресурсів PBR.

Відкриття дверей через спільноту

Поворотний момент у його кар'єрі настав, коли він почав відкрито ділитися своїми інструментами та ідеями.

«Це відкрило двері для співпраці та зворотного зв'язку від професіоналів з усього світу».

Його активна роль у спільноті Autodesk принесла йому звання Expert Elite, відзнака, яка продовжує впливати на його шлях.

«Це дало мені платформу як для внеску, так і для зростання. Підтримка, визнання та спільний досвід у спільноті були неймовірно цінними».

Expert Elite: Навчання і віддача

Участь у програмі Expert Elite підвищила впізнаваність Іззет і допомогла налагодити глибші зв'язки з іншими професіоналами.

"Це була честь і сильний мотиватор. Я вчився безпосередньо у команд Autodesk, був в курсі подій галузеві тенденції і мав можливість допомагати іншим».

Інструменти, які розширюють можливості

3ds Max роками був наріжним каменем робочого процесу Іззет, часто використовувався разом із Corona та V-Ray для візуалізації.

«Я покладаюся на його гнучкість для обробки складних сцен і ціную багату екосистему плагінів. Це допомогло мені розробити ефективні пайплайни як для особистих проектів, так і для великомасштабних виробництв».

Texturebox і StilyzedWorld: Створення платформ для творців

Texturebox був натхненний потребою в ефективності. «Я виявив, що витрачаю занадто багато часу на створення подібних ресурсів, тому я почав створювати бібліотеку текстур PBR для себе і швидко зрозумів, що інші також можуть отримати користь».

Сьогодні Texturebox обслуговує понад 89 000 активних 3D художників та архітекторів, підтримуючи як розробку ігор, так і архітектурну візуалізацію. Спираючись на цей успіх, Іззет запустив StylizedWorld, нову платформу, орієнтовану на стилізований контент.

«У той час як Texturebox — це про реалізм, StylizedWorld розроблений, щоб допомогти інді-розробникам швидко та злагоджено створювати цілі стилізовані середовища».

joaquimmoral_1-1754651537179.jpeg

joaquimmoral_2-1754651537188.jpeg

Експерименти з майбутнім: PolyJS

Ніколи не припиняючи впроваджувати інновації, Іззет розробляє PolyJS — браузерний редактор 3D на основі WebGL та інструментів штучного інтелекту.

«Мета – зробити 3D творіння доступним для кожного. Незалежно від того, чи йдеться про розробку ігор, освіту чи створення прототипів, я хочу зменшити бар'єри та зробити ітерацію швидшою — прямо в браузері».

Незважаючи на те, що PolyJS все ще знаходиться на ранній стадії розробки, він відображає постійну місію Іззет щодо надання творцям розумних і зручних інструментів.

joaquimmoral_3-1754651537193.jpeg

Поради для нових авторів

Іззет заохочує художників і розробників-початківців досліджувати взаємозв'язок технологій і мистецтва.

«Технології та мистецтво не є протилежностями — вони чудово доповнюють одне одного. Не чекайте досконалості. Почніть з малого, швидко повторюйте та продовжуйте вчитися».

Заключне послання до спільноти

«Інструменти потужні, але саме люди втілюють ідеї в життя. Діліться своїми знаннями, підтримуйте один одного та залишайтеся попереду в цій галузі, що постійно розвивається. Ваше унікальне бачення – це ваш найбільший актив. Продовжуйте творити та насолоджуйтесь подорожжю».

Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською та турецькою мовами і є перекладеною версією оригіналу тут.