Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською мовою і є перекладеною версією оригіналу тут.
Коли ви думаєте про когось, хто справді втілює цінності спільноти Autodesk — щедрість, скромність, допитливість і лідерство — ви можете думати про Дзан Та. Завдяки досвіду, який поєднує архітектуру, ІТ, освіту та розбудову спільноти, подорож Джана – це майстер-клас безперервного навчання та змістовного наставництва.
Минулого року Дзан був відзначений у номінації «Лідерство» Expert Elite.
Від студента-архітектора до викладача технологій
Вперше Дзан виявив свою пристрасть до дизайну в середній школі, коли взяв до рук креслярський олівець у 8-му класі. Розпочавши навчання в університеті за спеціальністю електротехніка та машинобудування, він швидко усвідомив свій щирий інтерес до архітектури. Він перевівся до Міжнародного університету Флориди (FIU) у Маямі, де отримав ступінь бакалавра архітектурного дизайну.
Що зробило FIU особливим, згадує він, так це поєднання концептуального та практичного. "Половина з них була далекоглядною. Інша половина була присвячена будівництву», — каже він. Дзан навчався у найкращих фахівців Маямі, включаючи Хервіна Ромні, засновника Arquitectonica, однієї з найвідоміших архітектурних фірм у світі. Іншими відомими інструкторами/лідерами є професор Каміло Росалес, професор Хайме Канавас та професор Іто Адлер.
Цей баланс творчості та технічної строгості став фундаментом кар'єри Джана. Він працював у фірмах різного розміру — від 10 до 300 співробітників — виконуючи такі ролі, як стажер, архітектор проекту, CAD-менеджер й навіть ІТ-директор.
Поєднання дизайну з технологіями
З часом пристрасть Дзана до технологій привела його глибше у світ CAD-менеджменту та ІТ-інфраструктури. Згодом він запустив свій бізнес з ІТ-консалтингу, допомагаючи компаніям модернізувати робочі процеси. Зараз він працює інженером додатків у Repro Products та із золотим партнером Autodesk, де навчає, підтримує, впроваджує та євангелізує рішення в галузі AEC.
«Я проводжу передпродаж, післяпродажне обслуговування, вебінари, впровадження, що завгодно», — каже він. «Я технічний фахівець Autodesk».
Один з останніх його викликів? Допомагаємо клієнтам перейти на 100% хмарний робочий процес використовуючи Autodesk Construction Cloud (ACC). "Вони закривають свій офіс. Все переходить у мобільне русло. У нас був лише один день, щоб повністю їх тренувати та готувати. Такий світ зараз».
Подавайте приклад на роботі і вдома
Наставництво для Дзана — це не просто модне слово, це спосіб життя. Як батько двох дітей, він провів більше десяти років, працюючи волонтером як лідер скаутів, практикуючи бойові мистецтва зі своїми синами (він має чорний пояс 4-го ступеня) і будучи зразком для наслідування, який подає приклад.
«Мій девіз з ними: "Якщо тато може це зробити, то ти теж зможеш це зробити". Я роблю щось разом з ними. Не перед ними, не позаду них. Із ними».
Його молодший син, якому лише 12 років, вже робить хвилю в піклболі, прагнучи стати професіоналом. Дзан знаходиться поруч з ним, тренується і не відстає. «Вони бачать, як я вчуся, зазнаю невдач, намагаюся знову. Ось що таке менторство».
Чому спільнота важлива
Протягом багатьох років Дзан є активним членом спільноти Autodesk. Коли його запитують, чому він так багато робить, його відповідь проста: «Якщо я бачу потребу і можу допомогти, я це роблю».
Незалежно від того, чи відповідає він на запитання на форумах, публікує відео чи допомагає комусь електронною поштою, Дзан не соромиться ділитися своїми знаннями. «І якщо я думаю, що рішення може допомогти іншим, я розміщую його в LinkedIn, Facebook, YouTube, Autodesk Community — скрізь, де воно може дійти до людей».
Для Дзана знання не є силою, якщо ними не ділитися. Ніхто не ідеальний, але обмін знаннями є ключовим, а ідеальним місцем для обміну є спільнота.
Він також визнає, що бути наставником означає знати свої межі: «Я не знаю всього, і я кажу це відкрито. Але я знаю, куди йти, або в кого питати. Це частина того, щоб бути хорошим лідером».
Бути Expert Elite
Шлях Дзана до того, щоб стати Autodesk Expert Elite був непростим. «На це у мене пішло два з половиною роки. Я тричі подавав заявку, перш ніж мене прийняли», — ділиться він. «Але назва не про те, щоб мати 10 000 повідомлень на форумі чи сертифікати. Це про характер. Це про те, щоб бути тим, хто піклується, тим, хто допомагає».
На його думку, Expert Elite – це люди, які служать зі смиренням і керують зі співчуттям. «Є люди, які набагато розумніші за мене в програмному забезпеченні. Але вони не є Expert Elite. Тому що справа не тільки в тому, щоб бути технічним гуру, а в тому, як ви ділитесь досвідом».
Майбутнє спільнот
Як виглядає майбутнє таких спільнот, як Autodesk?
«Вся справа у спілкуванні», – пояснює Дзан. «Незалежно від того, чи це форуми, соціальні медіа чи електронна пошта, важливо, щоб ми залишалися на зв'язку. Це те, що підтримує життя спільноти. Це те, що створює приналежність».
Він порівнює спільноти із садами: «Їх треба поливати. Підпитуйте їх. Або вони зникнуть».
Поради новим учасникам спільноти
Для тих, хто новачок у спільноті або сподівається одного дня стати учасником програми Expert Elite, Дзан пропонує таку пораду:
«Просто долучайтеся. Проводьте годину в день на допомогу на форумах. Почніть з питань, які ви знаєте. Вчіться по ходу. Діліться. Повторюйте».
Він наголошує, що справа не в тому, щоб бути ідеальним. Йдеться про те, щоб бути присутнім. «Допомагайте там, де можете. Зростайте. Та найголовніше – турбота.»
Заключні думки: Людяність понад усе
Понад усе Дзан вірить у силу смирення, співчуття та співпереживання.
«Ми всі робимо помилки», – каже він. «Важливо те, як ми вчимося у них, як ми відновлюємося і як ми використовуємо цей досвід, щоб вдосконалюватися для себе та інших».
Його філософія керує його внеском у спільноту Autodesk та його життя: «Ти хочеш бути найкращою версією себе, щоб інші бачили, що це можливо».
Дякуємо, Дзане, за те, що ви є опорою знань, емпатії та щедрості в спільноті Autodesk. Ваша історія є потужним нагадуванням про те, що подавати приклад, надихати інших і залишатися допитливим – це те, що справді має значення.
Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською мовою і є перекладеною версією оригіналу тут.
Щоб залишити тут коментар, ви маєте зареєструватися. Якщо ви вже зареєструвалися, увійдіть у систему. Якщо ви не зареєструвалися, зареєструйтесь і увійдіть у систему.