Примітка: Ця стаття була спочатку опублікована португальською мовою тут.
Від хімічної інженерії до цифрової трансформації
Шлях Дієго почався ще під час навчання в університеті, коли він вперше зіткнувся з рішеннями Autodesk.
«Я познайомився з AutoCAD Plant 3D, що спеціалізується на промислових проектах, і там побачив новий спосіб проектування. Це була моя точка входу у всесвіт BIM», — згадує він.
Під час навчання в магістратурі він заглибився в теорію розгортання BIM і знайшов своє призначення в інтеграції між технологіями та інженерією. «Я завжди був ентузіастом технологій, тому BIM був ідеальним мостом між цими двома сферами».
Від технічного використання до стратегічного управління
Згодом Дієго зрозумів, що BIM – це не просто інструмент, а методологія, здатна трансформувати цілі процеси.
«Я побачив у BIM спосіб робити інженерію більш інноваційним та ефективним способом. Як наслідок, я перестав працювати лише над викладанням та використанням інструментів, щоб також працювати над картографуванням та зміною процесів компанії, а також створювати політики та стандартизації».
Сьогодні, як керівника операційної діяльності, його роль виходить за рамки технічного управління. «Моя робота полягає в тому, щоб закликати AEC та виробничі компанії працювати розумніше, спираючись на інноваційні інструменти та експертну технічну підтримку».
Щоденні виклики та підтримка з боку екосистеми Autodesk
Завдання Дієго полягають у тому, щоб узгодити команди з різним рівнем цифрової зрілості та прискорити впровадження інтелектуальних процесів.
«Портфоліо Autodesk є одним із найповніших у світі. Рішення Autodesk Construction Cloud, наприклад, незамінні для забезпечення співпраці між усіма зацікавленими сторонами та консолідації ефективних потоків проектів».
За його словами, секрет криється в поєднанні технології та стратегії. «Недостатньо мати найкращі інструменти. Для цього потрібне чітке бачення процесів, постійне навчання та залученість команди».
Основні навички для BIM-лідера
Для Дієго успіх у лідерстві BIM залежить від балансу між постійним оновленням і справжньою цікавістю.
«Бути в курсі галузевих тенденцій, брати участь у заходах, порівнювати та цікавитися тим, як технології працюють і підключаються, є важливими підходами, щоб йти в ногу з еволюцією ринку».
Проекти, які генерують реальний вплив
Протягом своєї кар'єри Дієго брав участь у кількох впровадженнях BIM у найрізноманітніших сегментах — промисловість, будівлі, санітарія, енергетика та автомагістралі.
«Мене мотивує не лише миттєвий результат, а й бачити прогрес клієнтів через роки. Надзвичайно приємно знову зустрітися з компаніями та усвідомити, що вони продовжують розвиватися у сфері застосування BIM. Це свідчить про те, що вплив був позитивним і стійким».
Освіта для перетворення
Крім того, що Дієго є консультантом і менеджером, він за своєю природою педагог.
«Мати найпередовіші рішення марно, якщо галузь не готова до співпраці на такому рівні. Ділячись знаннями, ми не тільки навчаємо користувачів, але й культивуємо більш зрілий ринок, здатний виконувати складніші проекти».
Він вважає, що освіта є найкращою стратегією для розширення ринку та консолідації культури інновацій.
Фундаментальна роль спільнот
Дієго визнає, що спільноти відіграли вирішальну роль у його професійній еволюції.
«Спільноти основоположні. У той час як академічна підготовка дає нам теорію, спільноти надають перевірену практику в режимі реального часу. Вони працюють як великі акселератори — проблема, на вирішення якої пішли б дні, може бути вирішена за лічені хвилини кимось на форумі».
За його словами, ці простори демократизують доступ до спеціалістів та ламають географічні бар'єри.
BIM у Латинській Америці: досягнення та виклики
Що стосується поточного сценарію, Дієго оцінює, що впровадження BIM в Латинській Америці все ще досить неоднорідне.
«У нас є великі компанії в Бразилії, Чилі та Колумбії, які працюють на високому рівні зрілості, але середнє прийняття, особливо в малих і середніх компаніях, все ще дозріває».
Він вказує на те, що головний виклик сьогодні вже не технологічний, а людський і стратегічний.
«Чого не вистачає, так це інвестицій у навчання, стандартизацію процесів та державні орієнтири, які об'єднують сектор. У Бразилії ми досягли нещодавніх успіхів у цьому напрямку і вже відчули результати».
Улюблені інструменти та останні інновації
Будучи учасником програми Autodesk Expert Elite Дієго часто використовує рішення Autodesk Construction Cloud.
– Вони мають важливе значення для забезпечення спільної роботи та централізації інформації в складних проектах».
Серед новинок він виділяє досягнення в галузі штучного інтелекту, представлені на останньому Autodesk University.
«Ці ресурси дуже перспективні. Крім того, еволюція Industry Clouds розширює можливості сумісності та системної інтеграції, які є фундаментальними для досягнення більш високих рівнів цифрової зрілості».
Зростання за підтримки спільноти Expert Elite
Для Дієго бути частиною спільноти Expert Elite є одночасно професійним визнанням і трансформаційним людським досвідом.
«У професійному плані це підтвердження більш ніж десятирічної роботи, спрямованої на цифрову трансформацію. У мене є прямий зв'язок з продуктовими командами Autodesk, що дозволяє мені представляти голос моїх клієнтів і ринок Латинської Америки».
З людського боку він вказує:
«Це величезний привілей. Шоу пов'язало мене з одними з найяскравіших і найпристрасніших умів у галузі. Це неймовірна група людей, які не конкурують — вони співпрацюють, щоб покращити індустрію».
Порада для тих, хто тільки починає свою кар'єру
Дієго підсумовує свій успіх у двох основних рисах: цілеспрямованість і допитливість.
«Відданість тому, щоб залишатися зосередженим і вирішувати проблеми, якими б складними вони не були. І допитливість до постійного пошуку нових і кращих рішень».
Заключне повідомлення до спільноти
«Велика подяка всім, хто є частиною цього всесвіту, хто ділиться своїм часом і знаннями, щоб рухати нашу галузь вперед.
BIM – це, перш за все, спільний спосіб мислення та будівництва».
Примітка: Ця стаття була спочатку опублікована португальською мовою тут.
Щоб залишити тут коментар, ви маєте зареєструватися. Якщо ви вже зареєструвалися, увійдіть у систему. Якщо ви не зареєструвалися, зареєструйтесь і увійдіть у систему.