Fusion bütünleşmiş üretim araç setleri ile konsept tasarımlarınızda hızlı ve kolay keşifler yapmanızı sağlayan bir platformdur. Tasarınızı oluşturmak için şekillendirme (Sculp) araçlarını ve modelleme (Model) araçlarını kullanabilsiniz. Bu araçlar sizin tasarımlarınız da yeni fikirler yaratmanızı sağlar. Montajlar oluşturabilir, uygunluğunu kontrol edebilir, hareketlendirmeler yapabilir veya gerçekçi kaplamalar yaparak render işlemi yapabilirsiniz. Final olarak üretim araçları ile 3D print'a gönderebilir veya CAM Çözümünü kullanarak CNC makinaları için NC kodlarını oluşturabilirsiniz.
Fusion 360, aynı zamanda ortak ürün geliştirme için tasarım ekiplerini bir araya getiren bir platformdur. Ayrıca içinde gömülü olarak gelen ürün yönetimi ile ürünlerinizin versiyonlarına ulaşabildiginiz gibi sizi en son güncel versiyonda çalışmanızıda sağlayacaktır. Sistem olarak bulut üzerinde çalışması bu verilere mekan ve bilgisayardan bağımsız olarak erişiminizi sağlayacaktır. Autodesk Fusion teams üzerinden (Web ortamında) verilerinize kolay bir şekilde erişim sağlayabilir ve geçmişini görebilirsiniz.
Şimdi Autodesk Fusion yazılımının arayüzünü tanıyalım
- Uygulama Çubuğu: Veri Paneline erişim, dosya işlemleri, Kayıt, İleri ve Geri komutların bulunduğu araç çubuğudur.
- Profil ve Yardım: Hesap ayarlarınızı ve profilinizin kontrolünü yapabilirsiniz veya yardım menüsünü kullanarak öğrenme araçlarına ve program sorun giderme kısmından yardım alabilirsiniz. Extention’lara erişimi sağlayabilirsiniz.
- Araç Çubuğu: Araç Çubuğunu kullanarak kullanmak istediginiz çalışma alanını seçebilir ve çalışmak istediginiz araçlara ve komutlara ulaşabilirsiniz.
- Tarayıcı (Browser): Tarayıcı tasarımınızda kullanılan nesneleri listeler. Bu listedeki objelerin parametrelerini,özelliklerini değiştirebilir ve görünürlüklerini belirleyebilirsiniz
- Sag tuş menü (Marking menu): Komutlara erişim için başka bir yöntemdir İşaretleme menüsüne ulaşmak için mausunuzdan sağ tuş yapmanız yeterlidir.
- Veri Paneli: Aktif Projenizi ve içeriğinize erişebilir. Farklı kullanıcıların Projelerine erişim için Hub secicisi ile onların verilerini gördügünüz paneldir.
- Yönlendirme Çubuğu ve Görüntüleme Ayarları: Yönlendirme çubugu tasarımınızda kullanabileceginiz Pan, Zoom, Orbit Komutlarını barındırır, görüntüleme ayarları kısmında arayüz le ilgili renkler ve tasarımınızın görünüm seçeneklerine ulaşabilirsiniz.
- Zaman Çizgisi: Zaman çizgisi tasarımınız üzerinde gerçekleştirilen işlemlerin listelenmesini sağlar. işlemler üzerinde sağ tuş ile değişimler gerçekleştirilmesi sağlanabilir veya işlemlerin yerleri sürükle bırakla değiştirerek tasarımın işlemlerinin tekrar hesaplanmasını sağlanabilir.
- Görünüm Küpü: Görüntü küpünü kullanarak görüntünüzü yörüngede dönmesini sağlayabilir veya stantart görünüşlerden birini küp üzerinden seçerek o yünde bakmayı sağlayabilirsiniz.
Fusion yazılımı bulut tabanlı bir yazılım olduğundan verilerinizi bulut hesabınızda tutar buda verilerinize her yerden ulaşmayı sağlar. system bulut merkezli olmasından kaynaklı olarak verilerinize her yerden erişim sağlayabilir görüntüleyebilir ve paylaşabilirsiniz bunun için bir donanım ve yazılım yatırımı yapmanıza gerek kalmaz (Bazı takım çalışma özellikleri için Fusion team gerekli olabilir) Projelerinizi ve modellerinizi Webbrowser ile görüntüleyebilirsiniz
Autodesk drive 50+ dosya uzantısını desteklemektedir. Bu formatları drive içinde görüntüleyebilirsiniz
You must be a registered user to add a comment. If you've already registered, sign in. Otherwise, register and sign in.